1-11-2013 – 4 jaar getrouwd

Wat gaat de tijd toch snel. Ik hoor het mezelf dagelijks zeggen. En dan opeens is het 1 November. Voor ik er erg in had, heeft deze datum zich aangediend. Het duurde even voor ik er erg in had wat de datum van vandaag was. 4 jaar geleden, op 1 November, stapte ik en Maarten in het huwelijksbootje.

Alweer 4 jaar getrouwd en ook al 10 jaar samen

De start van onze relatie denk ik niet graag aan terug. Het was een donkere periode voor mij, omdat ik net mijn beste vriendin was verloren. Een paar weken voor haar overlijden had ik weer contact gezocht met Maarten. Ik had hem een jaar eerder ontmoet. Waar de meeste mensen een romantisch verhaal kunnen vertellen van de beginperiode van hun relatie, was het bij mij gedrengt in tranen. Gelukkig was hij er om de tranen op te vangen.

Onze relatie is erna hard van start gegaan. Ik begon net aan een nieuwe baan. Hij ging door met stuwiltderen en kwam bij mij in de buurt wonen. Een half jaartje later moest ik mijn antikraak huisje verlaten. Het was een makkelijke keuze was om bij hem te gaan wonen. Zonder te vragen maakte ik hele plannen. Later bedacht ik me dat het toch wel zo netjes was het officieel te vragen of ik bij hem in mocht trekken. Het was geen probleem. We zaten tenslotte toch altijd bij elkaar. In ons kleine huisje konden we goed sparen om een leuk flatje te kopen, om daar ons leven verder op te bouwen.

L1001859

Wedding bells

Trouwen stond nooit op mijn wensenlijstje, maar tijdens onze relatie begon het bij mij toch te kriebelen. Ik zag me met hem oud worden en daar hoorde ook een trouwfeestje bij. En als je dan toch gaat trouwen, dan natuurlijk alles erop en eraan. December 2013 ging hij op zijn knieën. Wij waren op dat moment in zweden en liepen door een openluchtmuzeum. Een dik pak sneeuw maakte de omgeving erg romantisch, al is het wel koud als je daar op je knieën gaat.

Een jaar later stapte we in het huwelijksbootje. Het was een geweldige dag. Alles was zoals ik me had voorgesteld van onze bruiloft. Ik had een witte jurk aan en hij een mooi pak. In de avond zouden we elkaar het ja-woord geven, nadat mijn toekomstige schoonmoeder een geweldige speech had gegeven. Het was een feest om nooit te vergeten.

Geen wittebroodsweken

Echt wittebroodsweken zijn het nooit geweest. Op dat moment zat ik in therapie, omdat ik veel last had met een depressie. Na de bruiloft werd mijn depressie heftiger en wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Ik begon aan medicatie, de donkere wolken klaarde op en ik begon me beter te voelen.

Het is een zware tijd geweest. Vooral voor mijn man, die lijdzaam toe moest zien hoe ik steeds meer opgeslokt werd door de depressie. Het is niet makkelijk voor hem geweest en hij heeft veel moeten verdragen. Mijn depressie heeft veel van hem gevraagd en ik ben blij dat hij al die tijd sterk genoeg is geweest om aan mijn zijde te blijven.

L1002148

Na de tegenspoed kwam gelukkig ook voorspoed. Mijn depressie was goed onder behandeling met medicijnen en ik kon weer van het leven genieten. Ik durfde weer vooruit te kijken en te denken aan een gezinnetje.

Lees ook >> Gestopt met antidepressiva

Zwanger

Op 5 Oktober 2014 had ik mijn eerste zwangerschapstest in handen en negen maanden later werd onze eerste zoon geboren. Het was fantastisch om te zien hoe mijn man, op de dag van de bevalling, opeens een vader werd. En tot die tijd is hij een fantastische vader gebleven. Zo veel liefde straalt eraf als hij met de jongens bezig is. Zoveel tijd en energie die hij in zijn eigen zoons stopt. Ik kan me geen betere vader voorstellen voor mijn kinderen.

L1002622

Nog vele jaren

4 jaar later en de verliefdheid is alleen maar groter geworden. Ik ben enorm gelukkig met mijn leven, gezin en natuurlijk ook mijn man. Ik hoop nog heel veel mooie jaren met hem te mee te mogen maken en leuke dingen te beleven. Nog heel veel genietmomentjes met onze zoons, nog heel veel lekkere salades van hem te snoepen, heel veel avondjes series binge-watchen, heel veel lieve knuffels en kusjes.

-x-

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge