Ketchup tegen groen geverfd haar

Ketchup staat erom bekend dat het een groene gloed uit je blonde haren kan krijgen. Een keer te heftig je haren blonderen of met je blonde coupe naar het zwembad kan ervoor zorgen dat je haren een groene gloed krijgen. Een tijd geleden heb ik mijn haar een turquoise spoeling gegeven. Dit is langzaam aan het verdwijnen en momenteel zit ik met een gekke groene kleur in mijn haar. Zal ketchup de manier zijn om deze kleur sneller te doen vervagen?

haar15

Groen haar

Het rood staat op de kleurenkaart tegenover groen, waardoor het deze kleur aan je haar zou onttrekken. Hoe het precies werkt ben ik niet achter gekomen. Dat het bij meerdere mensen goed zijn werk heeft gedaan hebben de verschillende berichten op het internet wel aangetoond.
In mijn geval zal ik niet een groene gloed eruit proberen te ‘wassen’, maar de verf die ik een aantal weken geleden heb geprobeerd. Mijn haar is er heel mooi turquoise van geworden, maar nu het nog half in mijn haar zit, mijn uitgroei weer de normale kleur heeft en ik toch niet zo weg ben van de kleur wil ik het er zo snel mogelijk uit hebben. Ik ben benieuwd of ketchup hier ook tegen is opgewassen.

Voor het wassen met ketchup
Voor het wassen met ketchup

 

Daar gaan we dan

Met de goedkoopste fles ketchup stap ik de douche in. Ik stap een beetje aarzelend de douche in. Hoe begin ik, wat heb ik allemaal nodig. Mijn haar gooi ik naar voren en giet de eerste klodder ketchup op mijn handen. Ik smeer het door mijn haar heen en eigenlijk verdwijnt deze eerste lading in mijn haar. Na nog heel wat klodders is mijn haar eindelijk verzadigd van de ketchup. De badkamer is vergeven met de zure geur van ketchup. Ik ben blij dat ik op het laatste moment nog een rol alluminiumfolie heb gepakt. Als ik dat er omheen heb gewikkeld is de lucht minder sterk, maar ik giet toch nog wat lekker geurende lavendel badzout in mijn bad. Hoelang je het moet laten intrekken weet ik niet, dus ik zet een leuk filmpje aan en als deze na een kwartiertje is afgelopen spoel ik mijn haar boven de wastafel uit. De zure geur van ketchup is weer ernstig aanwezig. Ik hoop dat ik dat er nog uit kan wassen.

Het resultaat

Ik was mijn haar nog een keer met goed geurende shampoo en ik doe erna conditioner in. Tijdens het uitspoelen zie ik al dat de kleur nog goed aanwezig is in mijn haar en ook de geur van ketchup kan ik nog een klein beetje ruiken. Als mijn haar droog is, is de groene kleur nog duidelijk aanwezig. Hoewel de kleur lichter is geworden is het groen er nog niet uit. Eerlijk gezegd weet ik niet of de ketchup enig voordeel heeft gehad op mijn groen/blauw geverfde haar. Deze methode heeft misschien een goed resultaat bij groen haar dat is ontstaan door het zwembad of door het vele bronderen, maar groene verf is helaas bestand tegen ketcup.

Na het wassen met ketchup
Na het wassen met ketchup

Heb jij nog tips om van groen haar af te komen?

 

error
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge