Favoriete speelgoed van een peuter

Ik heb lange tijd het idee gehad dat mijn kind alleen met houte speelgoed zou spelen. Die plastic meuk zou mijn huis niet inkomen. Al in de kraamweek was het speelgoed niet aan te slepen en natuurlijk een grote lading felgekleurd plastic. Toen ik zag hoe leuk mijn jongen ermee kon spelen was ik om. De gedachte dat mama kan kiezen met welk speelgoed er gespeeld wordt heb ik allang laten varen. Mijn knul heeft een grote voorkeur. Vandaag deel ik zijn favoriete speelgoed met je. 

Ambulance- en politiebusje

Voor een paar euro kochten we vorig jaar kerst deze twee kleine busjes. Er is niets veel bijzonders over te vertellen. Het zijn gewoon busjes die, als je ze achteruit trekt, snel vooruit rijden. Deze functie wordt echter nooit gebruikt. De politie komt kijken als er ergens een ongeluk is gebeurt en de ambulance is er dan ook gelijk bij (het concept van de ambulance snapt hij nog niet). Hij botst twee autootjes tegen elkaar, waarna ze omrollen. ‘Ooh nee. Toeta helpen!’ roept hij luidkeels.
Deze busjes zijn zelden los van elkaar te vinden. Als hij besluit met Toeta (politiebus) te spelen is de Anabujanse (ambulansebus) ook ter plaatsen.

speelgoed peuter1

Graafmachine

Helaas is de voorganger al overleden. Een grotere variant die niet bestand was tegen het spelen in de modder. Deze kleinere variant is iets steviger, maar kan net zo goed graven. Hij is er helemaal weg van. Eigenlijk alles wat op de bouwplaats te vinden is, vindt hij prachtig. Als er ergens gebouwd wordt moet hij even gaan kijken en thuis wordt dat weer nagespeeld. In de zomer wordt de hele tuin omgespit, binnen worden regelmatig de planten uitgegraven, maar ook worden zijn kleinere speelgoedautootjes door de graafmachine vervoerd.

speelgoed peuter2

Vrachtauto

Er is nog maar de helft over van deze vrachtauto. Hij heeft hem ooit zelf uitgezocht bij de Action. Binnen de korste keren vielen de kleine onderdelen er vanaf. Het is dan ook geen speelgoed voor kinderen, maar hij vond hem zo mooi dat we hem toch hebben gekocht. Steeds als er weer wat afvalt bedenk ik me dat het tijd is om hem weg te gooien. Maar zolang hij er nog leuk mee blijft spelen, kan ik dat niet over mijn hart verkrijgen.
Hij rijdt ermee heen en weer, waarbij hij zelf het geluidseffect bij het achteruitgaan maakt. Ook wordt de vrachtauto gebruikt als oplegger om andere auto’s te vervoeren. Hij is er uren mee zoet en als hij speelgoed van thuis mee mag nemen naar de oppas is dit één van de eerste dingen die in zijn tas belandt.

speelgoed peuter3

Kikker

Maar zijn aller grootste vriend blijft zijn knuffel. Zonder knuffel kan hij niet slapen. Deze kikker was het kraamcadeau van een oom van mij. Altijd lag hij, met alle andere knuffels, in zijn bedje. Zelf pikte hij deze er tussenuit en sinds die tijd is het zijn grootste troost.

happy horse kikker

Kikker gaat overal mee naartoe en wordt dus goed vies. Vaak gaat hij mee in bad om een beetje op te frissen, maar soms moet kikker in een klein wasje meedraaien. Door al dat knuffelen, slepen en wassen heeft kikker een heel ander uiterlijk gekregen en is het een slap kikkertje geworden. En dat maakt deze kikker juist heel fijn.

Voor zijn eerste verjaardag heb ik een poging gedaan om zijn eigen verjaardagstaart in de vorm van kikker te maken. Dit was natuurlijk een beetje gek, maar toen hij merkte dat deze kikker was om op te snoepen ging hij er langzaam van smullen.

kikkertaart
Hij was zelf ook verbaasd om zichzelf als taart te zien. Dit was in de tijd dat kikker nog zelfstandig kon zitten.

Het veranderd nog regelmatig waar mee gespeeld wordt. Toch lijken deze items regelmatig terug te komen. Ik ben benieuwd waar hij over een jaar mee speelt. 

Waar speelt jouw kind het liefst mee?

error
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge