Positieve zwangerschapstest

Ik denk nog vaak terug aan het moment dat ik er achter kwam dat ik voor het eerst zwanger was. De eerste keer dat ik met een positieve zwangerschapstest in handen stond was een bijzonder moment in mijn leven. Vanaf dat moment is mijn leven nooit meer hetzelfde geweest. Ik denk nog vaak terug aan dit mooie moment in mijn leven.

Vanaf het moment dat we besloten om aan kinderen te beginnen ben ik zwangerschapsteten in huis gaan halen. Je hebt hele goedkope varianten van de Action voor nog geen €0,80. Ik kan mezelf goed gek maken als het met zwangerschap te maken heeft. Ik heb in het verleden al vaker gehad dat ik dacht zwanger te zijn als ik bepaalde symptomen van de menstruatie had. Vele van de bekende zwangerschapskwaaltjes krijg ik als ik ongesteld moet worden, dus wie weet was ik die ene keer door de pil heen zwanger geraakt.

Heel veel testen

Nooit is dat het geval geweest. Ik moest netjes afwachten tot we echt de knoop hadden doorgehakt. Ik moest tenslotte ook bij de arts langs gaan of mijn lichaam, met mijn hartafwijking, een zwangersschap wel aan zou kunnen. Gelukkig was dat het geval en konden we de stap gaan maken.

Het was na 4 maanden raak, maar wat waren die maanden vóór de positieve test slopend. Al op dag 6 na de eisprong voelde ik de drang om te gaan testen. Wie weet kan het staafje de eerste hormonen al op kan vangen. De zwangerschapstest van de action kost zo weinig, dat het niet uit maakte om een extra keer te testen. Heb ik een dubbel streepje, dan kan ik ontspannen. Zo niet, dan zit ik nog even in spanning.

In de vierde maand deed ik wederom te vroeg de test. Ik was ervoor met mijn werk een weekje op vakantie geweest. Hard werken en bijna 24u per dag met de gasten in de weer. ’s Avonds ontspande we nog een in de veel te warme hottub (iets wat je moet voorkomen tijdens de innestelingsfase zijn war me baden had ik geleerd). Het was de enige week dat ik het testen en zwanger worden even kon  loslaten.

Positieve test

Zondag 5 Oktober. De eerste ochtend na de vakantie sloeg ik aan het testen. Ik haade een goedkope test uit de verpakking en plaste in een bekertje. Het was de zoveelste test die ik deed, dus ik hoefde niet meer alles te lezen en deed het vol automatisch. De test legde ik ondersteboven op het wasbakje in het toilet en zette een wekker op mijn telefoon.

Na 3 minuten keerde ik het staafje om en daar zag ik het. Een tweede streepje. Het was een licht, maar aanwezig streepje. Ik had uit al mijn internet research al geleerd dat elke streep een streep is. Het maakt niet uit hoe licht of hoe sterk hij aanwezig is. Ik was dus echt zwanger!

Ik vond het moeilijk te geloven en stond te hyperventileren. Ondanks dat ik het zeker wist dat dit een positieve test was, wilde ik toch nog een test doen. Voor de zekerheid, al was de eerste test eigenlijk al voldoende. Ik woonde op dat moment in de stad en dus had ik er geen problemen mee dat het zondag was. De kruidvat om de hoek was open en ik haalde nog een dure clear blue zwangerschapstest.

Ik had twee zwangerschapstesten in mijn handen en ik wist het dus zeker. Ik ben zwanger. Het was nog erg pril en alles was nog onzeker, maar ik voelde me zo gelukkig. Ik kon nog moeilijk geloven dat dit klompje cellen uit zou groeien tot een kindje, tot mijn baby, tot mijn zoon die onderhand bijna drie jaar is.

Weet jij nog de eerste positieve zwangershapstest die je in handen had?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge