8 redenen waarom een familievakantie een goed idee is.

Met de hele familie op vakantie. Wij doen het om de zoveel jaar. Met ons eigen gezin, het gezin van mijn zus en mijn ouders trekken we er een weekend op uit voor een gezellig familieweekend. Zo’n familieweekend is echt heerlijk en is voor iedereen een aanrader. Dit zijn 8 redenen waarom ook jij er een weekend met je familie erop uit moet trekken.

Net als vroeger

Mijn mooiste herinneringen van vroeger zijn de herinneringen die ik heb aan de vakanties met mijn ouders en zus. Met zijn alle op de camping en gezellige dingen doen. Nu is de familie wel een beetje uitgebreid en zitten we met 6 man extra, maar het gevoel van vroeger is er nog altijd. We blijven iets langer op, drinken er een biertje bij en de wekker (wakkere kindjes) gaat eerder dan verwacht. Op deze vakanties worden wederom de mooiste herinneringen gemaakt. Net als vroeger.

Tijd om bij te kletsen

Wie kent het niet. Tijd om bij te kletsen heb je eigenlijk nooit. Je bent continue onderweg naar de volgende afspraak. Maar ook de kinderen zorgen ervoor dat er niet echt een mogelijkheid is om bij te kletsen. Tijdens een bakje koffie bij mijn ouders heb ik altijd één oog op de kinderen. Voor je het weet graaft iemand weer de planten uit of wordt er een fotolijstje van de muur getrokken.
Tijdens zo’n vakantie zijn er gelukkig genoeg momenten dat de kinderen zich rustig vermaken. De echte gesprekken komen boven tafel aan het eind van de dag. Als de kinderen op bed liggen en er een flesje slobberwijn wordt opengetrokken. Voor het eerst sinds lange tijd dat we weer ongestoord kletsen.

Lekker groot huis

Waar we vroeger met het gezin in de tent zaten, zitten we tegenwoordig in een vakantiehuis. Een huis voorzien van alle gemakken. En omdat we met een groot aantal personen zijn, moet er naar een extra groot huis gezocht worden. Het huis waar we dit jaar in verbleven, hebben we via Ardennes-etap.nl gevonden. Dit schitterende huis is gebouwd in 1907 en het heeft nog steeds dezelfde sfeer. De oude meubelen, hoge plafonds, het trappenhuis het behang. Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op het huis. Nog mooier is de tuin die erbij zit. Zoveel ruimte en vrijheid die de kinderen daarmee hebben. De hele dag hebben de kinderen door de tuin gerend.

Meer handen en ogen

Mijn jongens zijn echte handenbindertjes. Ze zijn de hele dag aan het rennen en aan het vliegen. Thuis is het huis er natuurlijk op ingericht, maar op vakantie is het soms spannend of het huis veilig genoeg is voor de kinderen. Dit jaar hadden we een grote tuin die niet afgesloten kon worden en een inrichting met vele mooie oude meubels. Er moest dus eigenlijk altijd iemand de jongens in de gaten houden. Als er zoveel volwassenen mee zijn op vakantie kan er soms iemand anders deze taak op zich nemen en als de grote kinderen oud genoeg zijn, kunnen zelfs zij zich over de kleinere kinderen ontfermen.

Het bijkomend voordeel is dat je het opvoeden kan afkijken. Hoe pakt mijn zus zus de jongens aan of hoe ze zijn met de opa en oma? Nu kan ik het eens bekijken en er misschien zelfs van leren.

Band met de neefjes en nichtjes versterken

Mijn jongens zien hun nichtjes vrij regelmatig. Om de week zeker. Toch zijn die bezoekjes altijd kort of er ligt op het moment van de visite net een kindje op bed. Een hele dag met elkaar kunnen spelen zorgt ervoor dat de band van de kinderen versterkt. Doordat de jongere kinderen veel met de oudere kinderen zie je ze gelijk groeien. Je ziet dat ze het gedrag van de grotere kinderen immiteren en zich er zelfs een beetje aan optrekken.

Sportief

Wat er niet kan missen bij een vakantie met mijn ouders en mijn zus, zijn de ballen en badmintonrackets. Er wordt een net gespannen en iedereen speelt een potje mee. Mijn familie is enorm sportief. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op de vollybaltraining en mijn zus is gymjus op een basisschool. Alleen ik trek niet regelmatig de sportschoenen aan. Toch is het heerlijk om een potje mee te doen. En als ik zo aan het spelen ben, slingert het mijn sportiviteit zelfs aan. Na zo’n vakantie heb ik altijd zin om een rondje te gaan hardlopen.

Wat eten we vandaag

Aan het eind van de dag wordt er een lekker maaltje op tafel gezet. Ik vind het op vakantie altijd lastig te bedenken wat we gaan eten. Neem je alles mee voor een weekend of zoek je daar in de supermarkten wat er gegeten gaat worden? Een groot voordeel van een familievakantie is dat deze taak wordt verdeeld. Zo heeft iedereen tijdens ons laatste weekend 1 avondmaaltijd gekookt en werd er spontaan de laatste avond de barbecue aangestoken. Wat is er nou fijner dan, na een lange dag gezelligheid, spelen en sporten, aan te schuiven aan tafel en een heerlijk maaltijd geserveerd te krijgen.

Wil je meer zien van ons familieweekend? Neem dan een kijkje in mijn vorige Weekly Diary.

Ga jij weleens met de hele familie op vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge