Dag uit mijn leven #13. Zon, zee en strand

Afgelopen week is een rare week geweest. Doordat de week begon met een heftige keelontsteking kwam ik maar moeilijk op gang. Zo bleef mijn blog ook een beetje bij wat het was. De ‘Dag uit m’n leven’ van vorige week heb ik zelfs niet geschreven en gepost. Van afgelopen week heb ik geen interessante dag. Veel op bed gelegen, filmpjes gekeken en uiteindelijk nog een taart gebakken voor de verjaardag van mijn nichtjes. Hierover zullen jullie later meer lezen.

Als goedmakertje heb ik de ‘Dag uit m’n leven’ van vorige week nog. Normaal typ ik het verhaal de dag erna, maar helaas is dat niet gelukt ivm drukte en ziekte. Hierdoor is mijn verhaal niet meer zo compleet. Het wordt dus eigenlijk meer een Plog. Veel foto’s en een klein verhaaltje erbij.

Woensdag 5 Juli

Het zou een rustige ochtend worden. De boodschappen werden gebracht en misschien kwam m’n zus nog even iets afleveren. De jongens gingen lekker hun gang. De jongste speelde met de boodschappen (oeps, we drinken veel cola) en de oudste speelde lekker buiten. Hij sloot zichzelf wel een paar keer buiten. Zo leuk om dan aan te kloppen, zodat mama de deur open komt doen.

Shopping!

Omdat we zo’n rustige ochtend hadden, kon ik een ommetje maken naar de winkels. Ik wilde een nieuwe bril uitzoeken. Ik heb een hele kleine sterkte en gebruik hem dus alleen als ik moe ben. Nu is de bril die ik heb 5 jaar oud, dus het was tijd voor een nieuwe. Manlief en kinderen gingen ook mee, maar nadat ik een montuur had gekozen ging manlief toch met de kindjes naar huis om ze op bed te leggen.
Ik shopte nog rustig door, kocht dit nieuwe shirt in de aanbieding en dook de nieuwe AH in. Een uur zoeken voor ik alles had gevonden. Waarom veranderen ze toch steeds de indeling van de supermarkten.

Omdat we heen waren met de auto moest ik op de terugweg lopend. Het was heerlijk weer, dus eigenlijk was het wel lekker. Een wandeling van 20 minuten en thuis zou ik een lekkere salade gaan maken. Deze is met pesto, maar de pesto in de koelkast was helaas iets wat pootjes aan het groeien, dus moest ik er plots zelf een maken.
Met de zelfgemaakte pesto was de salade heerlijk.

Spelen in de tuin

M’n zus kwam nog even langs om wat af te leveren. Mijn nichtjes vinden het altijd heel gezellig met mijn knullen. Het is een tweeling, maar het zijn totaal verschillende meiden. Een van de meiden trekt heel erg naar onze kleine baby. Ze vertroetelt hem gelijk en wilt hem helemaal verzorgen. Haar zus is juist weer van de auto’s en ravotten. Echt een tomboy. Zij rent dan ook meteen de tuin in om daar te spelen. Achterin de tuin hebben wij de vijver omgetoverd tot hutje. Hij moet nog versierd worden, maar voor nu is het een heerlijk speelhuisje voor de kinderen. Ze kunnen erin en erop.
De kikkers uit de omgeving zijn minder blij dat wij de vijver hebben weggehaald. Er zaten altijd minstens 6 kikkers in de vijver. We hebben ze steeds ergens uitgezet, maar toch zien we nog regelmatig een kikker door de tuin wandelen, op zoek naar water.

Strand

In de middag gingen we een uurtje naar het strand. Een hele organisatie, want je moet je omkleden en al je spullen pakken. Hoe gaan we het strand over en wat gaan we daar doen. Daar gekomen hebben we de jongste in de draagzak gedaan en de oudste kon over het strand wandelen. Het zand tussen je tenen blijft toch iets magisch. Toen hij de zee in zicht kreeg rende hij direct naar het water. Papa gooide zijn spullen neer en ging erachteraan. Ik ben met de jongste even op het kleedje gaan liggen.
Later ruilde papa en ik van kind om. Nu moest ik het water in. Wie zegt dat het water lekker is…… Die jongen was super enthousiast en de golven waren fantastisch. Wel was zijn handje de hele tijd stijf gebalt in een vuist en trilde die erop los. Die jongen had het zo koud. De zee uitgaan was dan ook niet zo’n probleem. Ik mocht hem optillen (KOUD!) en later wikkelde we hem in de handdoek. Zo heeft hij bijna het halve strand over gewandeld.

 

Na nog geen uur gingen we weer richting de auto en onderweg nog een ijsje eten om de dag (het uurtje) af te sluiten. De chocoladevlekken heb ik nog steeds niet uit zijn shirt sagekregen. Iemand tips ^^?

1309

Wat een rustig dagje zou worden, werd weer een mega drukke dag. De jongens waren kapot na het strand. Na het eten konden we ze dan ook direct op bed leggen. Niemand die er iets op tegen had. Papa en ik genoten nog even van de rust in huis en maakte het ook vroeg die avond.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge