De 4e verjaardag van Morris – Mijn peuter werd een kleuter

Hoera, mijn kleine jongen is jarig. Mijn lieve peuter is nu officieel een kleuter. Donderdag was officieel zijn verjaardag, maar we vierden het afgelopen zondag. Groot feest natuurlijk voor deze grote jongen, die afgelopen dagen al bewezen heeft hoe groot hij is. Zowel donderdag als vrijdag is hij hele dagen naar school geweest. Maar nu is het tijd voor taart.

We hadden een leuk boekje gehad van oma met kinderrecepten. Natuurlijk wilde Morris mij graag helpen bij het bakken van de taart. Nadat ik de hele ochtend bezig ben geweest de boel een beetje netjes te maken stapte ik met Morris nog de keuken in. Nog even snel bakken voor de visite binnen komt. En niet vergeten om erna de beslagkom uit te likken natuurlijk.

>> Lees ook: Lieve Morris, opeens zit je op school – Brief aan mijn kleuter

De taart

brandweertaart

Ik heb me de dag ervoor al flink druk gemaakt met de taart voor Morris. Hij had zelf een mooie verjaardagstaart op Pinterest gezien en die wilde hij op zijn verjaardag. Ik kon hem er niet meer van overtuigen om een makkelijkere taart te kiezen. Het was een gepriegel, maar uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat. Stiekem zelfs een beetje trots op.

Blij met zijn cadeau

Van ons heeft Morris natuurlijk op zijn verjaardag zelf een klein cadeau gehad van zijn verlanglijstje, maar we hadden nog een groot cadeau die op hem stond te wachten. Een enorme racebaan, met looping! Het koste even wat tijd om hem in elkaar te zetten, maar toen hij eenmaal mocht racen was hij er letterlijk ondersteboven van. Al is het nog wel even oefenen hoe hij deze moet besturen.

aardbeien cheesecake

Of we nog niet genoeg taarten hadden? Papa had zijn beruchte aardbeiencheesecake gemaakt. Met alle visite die tegelijkertijd binnen kwam hadden wij het druk met koffie schenken en taartensnijden. Ik moet zeggen dat ik zo’n kinderverjaardag eigenlijk altijd erg intensief vind. Gelukkig begonnen mensen al snel over self-service. Ik heb het afgelopen jaren zo vaak gezegd, maar gelukkig kwamen de mensen er nu zelf mee.

Hij wil liever spelen

nieuwe fiets (kringloop)

Naast dat ik bezig was met de visite, moest ik ook steeds Morris zoeken. Die was steeds op pad met zijn nieuwe fiets. Deze had hij een paar weken eerder al van opa en oma gehad. Nadat hij had leren fietsen heeft opa deze fiets opgeknapt en Morris-klaar gemaakt. Hij kreeg voor zijn verjaardag ook nog een brandweertoeter en meneer was de hele middag zoet met rondjes fietsen in de buurt.

Verjaardagscadeautjes 4 jaar

Zo’n verjaardag is voor hem eigenlijk een noodzakelijk kwaad. Al die cadeautjes zijn leuk, maar die drukte hoeft van hem niet. Gelukkig is hij nu oud genoeg om zelf buiten te spelen. Dat krijg je als je een grote jongen wordt.

Het heeft even geduurd, maar toen waren eindelijk alle cadeautjes uitgepakt. En wat is hij weer verwend. Zulke leuke en nieuwe dingen. Niet eens alles staat op de foto. Een aantal dingen waren al in gebruik genomen en was hij lekker mee aan het spelen.

>> Lees ook: Weekly Diary #41 – Morris is 3 jaar!

Nu een paar dagen later en hij pakt steeds weer iets nieuws om mee te spelen. Zo leuk om te zien dat hij echt zijn nieuwe speelgoed wil uitproberen. De dag was misschien wat druk, maar hij geniet nog steeds na.

Hoe ervaart jouw kind de verjaardag?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge