De leukste uitspraken van Owen – Peutertaal

Soms zijn de kinderen wat lastig te verstaan als ze de leeftijd hebben dat ze net leren praten. Ze struikelen over moeilijke worden en ze maken de gekste zinnen. Ik kan er alleen maar van genieten. Dit zijn de leukste uitspraken van Owen.

Op het moment dat Owen leerde praten waren we fanatiek bezig zijn broer het peutertaaltje af te leren. De speen ging voor beide jongens de deur uit en alle woorden werden overdreven uitgesproken. Owen had al van jongs af aan de beste articulatie. Er zijn dus niet veel woorden die hij niet uit kon spreken, maar ik heb een paar leuke van hem opgeschreven.

>> Lees ook: Peutertaal

Woorden

Ististeerd – Gefeliciteerd

Extebater – Excavator (graafmachine)

Luiler – Luier

Bliplodocus – diplodocus

Spelage – speciale

Velukkerijk – verrukkelijk

Arrende – Andere

Leukste uitspraken

Het zijn dus niet veel woordjes die Owen structureel verkeerd uitpsreekt. Gelukkig kan hij ons nog vaak aan het lachen maken door mooie uitspraken die hij heeft.

Ik ging samen met Owen in bad. Heel verwonderlijk vraagt hij mij: Mama piemel nou?

Papa: Owen, ik ben helemaal gek op jou. Owen: Okaayyyyy

Mama: Owen, Heb jij een poepbroek? Owen: Nee! Mama: Wat ruik ik dan? O: Eeeh, vlees!

Ik wil geen slingers eten – Noodles die we slierten noemen.

Ik vraag papa wie Morris straks naar school brengt. Owen heel zachtjes: ik!

Mama: Eet je snoepje maar op. Owen: Hij smelt niet, het is geen chocolade.

Owen wijst naar een klein gaatje in de kaas. “Dit is muizenkaas!”

         >> Lees ook: Grappige uitspraken van mijn peuter – peutertaal 3.0

Wat was de mooiste verspreking van jouw peuter?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge