Een dag uit mijn leven #11. Een dag uit een drukke werkweek.

Ik ben m’n blog begonnen omdat ik de tijd met m’n kleintjes wilde vastleggen. Niet zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Deze week moet ik veel werken. Vandaag een dag die ingericht is om de jongens op tijd bij de oppas te hebben. 

Vrijdag 23 Juni

Gister ben ik laat mijn bed in gegaan. Ik had een avonddienst en kan dan nooit gelijk door naar bed. Om 12.30 lag ik erin en dan is zo’n ochtend om 7.30 toch best wel vroeg. Het huilen van de baby ging over in mijn droom, waardoor ik pas laat wakker werd. Doordat ik bijna niet op mijn benen kon staan van de slaperigheid heb ik vannacht wat nieuws geprobeerd. De kleine mocht vannacht zelf zijn fles vasthouden. Hij heeft de fles rustig opgedronken en even later konden we een leeg flesje uit z’n bed halen.

Manlief is in de ochtend, voor hij naar zijn werk moest, naar beneden gegaan om de kinderen bezig te houden. Beide knullen waren al wakker. Ik was nog diep in slaap, dus toen ze om 7.30 boven kwamen moest ik flink m’n best doen om wakker te blijven.

Terwijl de oudste over de bovenverdieping rent, speel ik nog wat op bed met de jongste. Ze zijn allebei vrolijk aan het spelen. ‘Mama uit!’ eist de oudste op een gegeven moment. Nu moet ik toch echt in actie komen.

De jongens zijn gelukkig al aangekleed, dus als ik zover ben gaan we met z’n alle naar beneden. Mijn bakje griekse joghurt met cornflakes wordt bijna helemaal opgepeuzeld door de oudste. ‘mama gote hap’ vraag hij iedere paar seconde. En dat terwijl hij al 3 boterhammen op heeft. Waar laat die jongen dat toch.

Met minimale motivatie sleep ik, na het semi-rustige ontbijt op de bank, mezelf in actie om het huis een beetje op te frissen. Mieren en limonadevlekken zijn geen goede combinatie. Gelukkig zijn ze na de frisse wind van gister niet meer zo aanwezig. Voor de zekerheid maak ik toch alle speelgoedautootjes schoon met een sopje. Jemig, wat hebben deze dingen kleine spleetjes en kiertjes.

1103

De oudste wilt zijn laarzen aan. Dit zijn zijn favoriete schoenen. Het liefst draag hij ze ook binnen. Nu dus ook, want we hebben geen plannen.
De jongens lijken beide al wat moe te worden. De oudste is heel baldadig en haalt allerlei fratsen uit. De jongste heeft iets nieuws ondekt. Als het kastje van de modem en de tv ontvanger open staan, trekt hij de hele boel leeg. Omdat het kastje altijd open heeft gestaan, doet grote broer hem open als wij hem dicht hebben gedaan (net zo dwangmatig als zijn ouders).

Als de oudste met zijn laarzen iets te hard tegen zijn broertje aankomt, is deze even van slag. Hij moet zo hard huilen, dat ik maar één conclusie kan trekken. Hij is moe! Ik vind het nog steeds verwonderlijk dat ik het verschil in huiltjes kan herkennen. Zijn grote broer geeft hem nog een knuffel en zegt sorry.

De oudste kiest er zelf voor om nog even in de tuin te spelen. Ik dacht dat het geen kwaad kon. De buitenkraan voor de tuinslang is dicht. Ik laat hem dus lekker zijn gang gaan als hij er vandoor gaat met deze slang. Toch komt hij even later binnen met een natte broek. Ooh… het badje zat nog vol. Gelukkig heeft hij zijn laarzen aan *wink*.

De donkere kringen onder de ogen van de oudste verklappen dat hij ook moe is. Nummer twee op bed en het blijft zowaar stil als ik ook de oudste heb weggelegd. Dit geeft mij even de tijd om dingen voor mezelf te doen. Ik moet altijd nog zoveel in huis doen, dat ik dan niet weet waar ik moet beginnen. Als een kip zonder kop kan ik dan het huis doorrennen. Dan maar weer een lijstje maken, om mezelf wat richting te geven. Ik chaotisch, hoe kom je erbij?!

Ik werk wat aan mijn blog en maak nog wat foto’s. Onze nieuwe camera is mijn nieuwe vriend. De Panasonic Lumix DC-GX800. Hij is lekker handzaam en maakt schitterende foto’s. Door de wifiverbinding kan ik de foto’s snel op mijn telefoon doorsluizen. Leuk voor whatsapp en natuurlijk snel op de blog te zetten.

1106

De jongste wordt rond lunchtijd wakker. Vanavond moet ik werken en gaat de kinders naar mijn zus. Mijn zus heeft 2 meiden en dus een drukke boel. Een rustig hapje aan de kleine jongen geven zal er niet bij zijn. Daarom krijgt hij nu al zijn hapje. Het is een ongeduldige kerel en binnen de kortste keren heeft hij genoeg gegeten. Even later merk ik dat hij weer moe is en leg ik hem voor zolang kan nog even op bed.

1105

Ik heb een halve avonddienst, vijf uurtjes werken. Mijn zus zal vanavond op de kindjes passen. Alle spullen die mee moeten heb ik al eerder klaargezet. De luiertas met voldoende voeding, luiers en verschoning. De kinderstoel van Ikea (makkelijk mee te nemen dat ding) en natuurlijk het oppasboek. Hier heeft de oppas niet altijd tijd voor en in de avond zijn de jongens maar kort bij de oppas. Ik breng ze rond 2 of 3 uur en manlief haalt ze rond 6e weer op. Als ik tenminste de kans krijg om op tijd weg te gaan. Er is altijd wel een rede waarom ik niet direct weg kan. Soms is het een luier en dit keer waren het mijn veters die de interesse trok van beide knullen.

1102

Mijn werk is gezellig druk. Ik ben officieel 9u klaar, maar blijf natuurlijk weer een half uur langer hangen. Een half uur reistijd en ik ben eindelijk om 10u thuis. Met een klein suikerbommetje vul ik m’n energiepotje weer aan om vervolgens op de bank te ploffen en nog even een rustig half uurtje met manlief te hebben. Morgen moet ik er weer vroeg uit wegens een ochtenddienst. Ik probeer ook een beetje vroeg te liggen, al is dat altijd moeilijk na zo’n drukke dienst.

1109

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge