Gele nagels door de nagellak – Hoe kom je ervan af?

Met de donkere maanden voor de deur staan ook de donkere kleurtjes in de schappen bij de nagellak. Zelf vind ik het heerlijk om mijn nagels steeds weer een nieuw kleurtje te geven. Maar wat als je vergeet een basecoat op te doen? Voor je het weet kleuren je nagels geel. Natuurlijk kan je overal op internet vinden hoe je hiervan af kan komen, maar werkt het ook?

verhelpen gele verkleerde nagels

Wat precies de reden is van het verkleuren van de nagels is niet echt duidelijk. Er wordt gezegd dat de kleurstof in je nagels trekt of dat de ijzeroxide in de nagellak kan oxideren en een tijdelijke gele gloed kan geven. Het enige waar iedereen het over eens is, is dat het onschadelijk is.

Het verkleuren van de nagels is dan misschien niet schadelijk, maar heel fris ziet het er niet uit. Met de verkleurde nagels ben je al snel geneigd om er een nieuw goed dekkend kleurtje op te doen en al snel loop je met wederom donker gekleurde nagels.

Het laten uitgroeien van de verkleuring in je nagels is natuurlijk een mogelijkheid. En om ervoor te zorgen dat je niet en plein public met je gele nagels loopt, kan je een basecoat gebruiken voor je er een goed dekkende kleur op doet. Deze basecoat beschermt je nagels van de nagellak en voorkomt het verkleuren van de nagels.

Lees ook >> Gelnagellak -no lamp – Dat kan toch niets zijn?

Gele nagels verhelpen

Maar als je net als ik van verandering houdt (alleen bij de kleur van mijn nagellak dan), dan duurt uitgroeien veel te lang. Hier moet een snellere oplossing voor zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheiden te vinden om je nagels weer wit te laten zijn. Maar werken deze methodes ook? Ik probeerde vier van deze methodes uit en vertel je of ze echt werken.

Vijlen

Je nagels vijlen is één van de meest simpele oplossingen. De verkleuring zit op het oppervlak van de nagels en is er dus met een buffervijl makkelijk af te halen. Je haalt er met de vijl de oneffenheden van je nagel mee weg en uiteindelijk ook de kleur. Het probleem is dat je met deze methode je nagels steeds dunner vijlt. Ben je gezegend met dikke stevige nagels, dan is het natuurlijk geen probleem om dit zo nu en dan toe te passen. Maar wat als je net als ik van die flinterdunne nagels hebt. Dan voelt het al snel teveel. Het vijlen van je nagels mag dan effectief zijn, maar het is echt een laatste redmiddel.

Citroensap

Doe het sap van een citroen in een bakje en laat je vingers er 5 tot 10 minuten in weken. Voor wat meer bewegingsvrijheid kan je je vingers, door middel van wat aluminiumfolie, met een in citroenzuur gedoopt watje inpakken. Het zuur van de citroensap zorgt ervoor dat het vuil wordt opgelost en vlekken worden verwijderd. Erna borstel je met een nagelborsteltje of tandenborstel je nagels goed schoon.

Het resultaat is niet erg verbluffend. Mijn nagels werden iets lichter, maar de gele kleur was nog steeds aanwezig. Natuurlijk kan je de behandeling meerdere keren herhalen, maar het liefst zoek ik natuurlijk iets dat direct effectief is.

Waterstofperoxide en Soda

Voeg 1 deel waterstofperoxide samen met 2 delen soda. Waterstofperoxide en soda zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Maak er een papje van en laat je nagels hier 5 minuten in weken. Ook met deze methode kan je je vingers inpakken met een watje gedipt in dit papje. Hoewel ik het idee had dat deze methode veel effectiever zou zijn dan het citroensap is ook deze behandeling niet heel effectief. Een lichte verbetering is er te zien, maar niet voldoende om van de gele kleur af te komen.

Tandpasta

Gebruik voor deze methode een witte tandpasta en doe een klein beetje op je nagels. Wrijf door middel van een tandenborstel of je vingers enige tijd de tandpasta op je nagels. In tandpasta zitten bestanddelen die lijken op een schuurmiddel. Dit om je tanden goed schoon te boenen. Ook je nagels kan je dus goed schoonboenen met dit middeltje.

Hoewel ik deze methode niet heel hoog inschatte heeft het effect mij doen verbazen. Nog 3 keer in het licht kijken, maar mijn nagels waren in zulke hoedanigheid opgeschoond dat het gele niet meer te zien was. Alleen het vijlen laat de nagels schoner worden, maar dit is alleen te zien als je er bovenop zit. Mijn nagels zien er weer fris uit en hebben nog steeds dezelfde dikte (al is daar van nature gebrek aan).

Zo’n simpele methode. Iets dat je altijd in huis hebt. Wie had gedacht dat dát de meest effectieve manier zou zijn. Het beste is natuurlijk om nu altijd een basecoat te dragen, maar ik kan je niet beloven dat ik altijd zo netjes nog een laagje erop smeer. Ik ben al blij als ik tijd genoeg heb om 2 lagen te laten drogen. Nu ik heb gezien dat er zo’n simpele oplossing is, vind ik het geen probleem meer om een keertje het gevaar te lopen dat mijn nagels verkleuren. Ook niet als ik snel erop misschien een licht kleurtje wil dragen.

Wat is jouw favoriete kleur nagellak?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge