Interview met mijn kleuter – Hallo, ik ben Morris

Een kijkje in de wereld van mijn kleuter. Hoe ziet hij zijn leven en wat vindt hij belangrijk. Ik probeerde erachter te komen door hem allerlei vragen te stellen. Lees het in dit interview met Morris.

Morris

Hallo ik ben Morris. Ik ben een kleuter.

Ik ga naar school. Ik zit in groep 1, waar ik het erg leuk vind maar soms ook een beetje eng. Op school maak ik werkjes, zoals klikkers. Ik ben daar heel goed in. Het is niet heel makkelijk, het is moeilijk om een pistool te maken. Blokken is niet moeilijk. Dat is zelfs super makkelijk.

Op school speel ik graag met mijn broertje. We zitten helaas niet meer bij elkaar in de klas. Op school speel ik met iedereen, maar ik zit altijd naast Bo. Zij is mijn maatje. Wij geven elkaar een hand als we naar buiten gaan.

>> Lees ook: En toen zaten de broertjes bij elkaar in de klas (psz)

Wij hebben een heel leuk schoolplein. We hebben een hele grote glijbaan en een zandbak en houtsnippers en bomen en planten en van alles. Het lijkt heel erg op de natuurspeeltuin. Op de glijbaan kan je naast elkaar, met drie kinderen, glijden. Met 4 kinderen kan niet, omdat de glijbaan daarvoor te klein is.

Je kan buiten ook tikkertje doen. Dan moet je heel hard rennen, zo hard als een brommer, om de ander te tikken. Ik kan net zo hard als een motor rennen. Echt!
Als we buiten spelen kan ik in de klas van mijn broertje kijken. Dan zeg ik ‘Hey Owie!’

We spelen met dino’s

Als ik niet naar school ga speel ik graag thuis. Ik speel graag met mijn broertje. Soms maken we ruzie, als ik iets wil wat niet mag. We spelen samen met de dino’s. Mijn buurjongen vecht met de dino’s en dat doet soms een beetje pijn.

Broertjes

Mijn papa werkt in het ziekenhuis. Hij maakt zieke mensen beter. Hij is dokter. Ik wil later geen dokter worden, maar brandweerman. Die spuit met de waterslang en redt iedereen. Net als mijn oom. Die is ook brandweerman.

Mama blijft thuis. Mama weet alles van baby’s, omdat ze er twee heeft gehad. Owen en ik. Ik vind het leuk dat mama thuis is. Nu hoef ik niet over te blijven op school, maar kan ik lekker thuis eten en spelen.

Ik ga graag op visite bij Opa, Ia, Lola en Kiah. Ia is mijn oma. Lola is de hond, Kiah is de vogel. Mijn opa is heel erg gek. Hij is té gek. Als ik spring gooit hij me elke keer om.
Als ik bij opa en Ia op visite ga kijk ik altijd wat er op de vensterbank staat. Opa koopt altijd iets voor mij uit de kringloop. Dat vind ik leuk.

Brandweerkamer

Ik slaap in een brandweerbed. Hij is rood met een zilvere ladder. Deze ladder was eerst langer, maar opa heeft hem wat korter gemaakt, omdat hij anders gaat breken. Mijn brandweerbed slaapt lekker. Ik slaap ondersteboven met mijn hoofd bij de ladder.

Op mijn slaapkamer heb ik een lampje, waar een oogje in zit. Als het donker wordt geeft hij licht. Ik slaap niet graag in het donker, omdat ik dat eng vind. Dan ga ik eng dromen over een spin met een hele grote mond, met té scherpen tanden die me zo kan opeten. Daarom laat ik het grote licht aan. Het licht gaat vanzelf uit, omdat de elektriciteit niet meer wil als het donker is. Dan roep ik de elektriciteit, maar dan wil hij niet terug.
Ik heb een kastje op mijn kamer staan, waar auto’s in zitten en lego en blokken.

Kikker

Ik heb een knuffel die Kikkie heet. Ik heb kikker gehad van oom Jaap toen ik nog een baby was. Ik heb nog een kikker die van Ia is. Ia Kikker is nog heel licht, maar mijn eigen kikker is donker. Kikker kan niet meer zijn hoofd rechtop houden, omdat hij een beetje slap is. Ik heb heel veel met Kikker geknuffeld en heel veel mee gegooid. Kikker is mijn vriend.

>> Lees ook: Peuter-tag

Morris is 4 jaar en 3 maanden. Veel van dit interview heeft hij zelf gezegd en zijn letterlijk zijn woorden. Natuurlijk heb ik hier en daar er wat aan toegevoegd om het een begrijpelijk verhaal te laten zijn, maar zoveel mogelijk in zijn eigen taal gelaten. Het was super leuk om hem te intervieuwen. Zo kreeg ik echt een kijkje in zijn belevingswereld en kreeg ik meer te horen dan hij me ooit heeft verteld.

Heb jij je kind weleens geïnterviewd?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge