Je kind alleen thuis laten

Ik zou het nooit durven mijn kind alleen thuis te laten. Zelfs niet voor een klein blokje om en als ik in de tuin zit neem ik de babyphone mee. Dit is lange tijd zo geweest, maar toch is er iets veranderd. Sinds een tijdje laat ik mijn dreumes weleens alleen thuis.

De eerste keer dat ik mijn peuter op moest halen van de peuterspeelzaal lag mijn bijna 1 jarige baby nog heerlijk in zijn bedje te slapen. Ik had de hoop dat hij niet wakker zou worden bij het aantrekken van zijn jasje of het in de kinderwagen leggen, maar zodra de deur van zijn slaapkamer open ging deed hij zijn hoofdje omhoog. Met grote ogen keek hij me verbaasd aan.

De weken die erop volgde werd het wakker maken van mijn jongste steeds moeilijker, maar zodra hij in de kinderwagen zat was hij klaarwakker.

Maak nooit een slapende baby wakker

Hoewel Owen een vrij makkelijke jongen is wat betreft slapen en wakker maken, kan ik me nog goed herinneren dat Morris niet een heel goed humeur had nadat ik hem wakker had gemaakt. Ik leerde snel dat je een slapende baby eigenlijk niet wakker moet maken.

Owen gaat er best goed mee om op het moment dat ik hem wakker maak. Hij is wat verbaasd, moet een paar keer flink in zijn ogen wrijven en gaat dan door met zijn dag. De klap komt later. Veel eerder dan gebruikelijk begint de moeheid toe te slaan, maar slapen ‘ho maar! Zijn ritme is helemaal in de war, wat voor niemand leuk is.

slapende dreumes

Ik ben maar even weg

De peuterspeelzaal van Morris is letterlijk om de hoek. “In 10 minuten ben ik heen en weer, ik laat hem wel vaker huilen als hij vroeg wakker is (in de hoop dat hij doorslaapt, wat vaak het geval is), hij wordt nooit voor 12 uur wakker, het is beter voor hem als ik hem laat liggen.” Dit waren de gedachtes die door mijn hoofd spookten toen ik hem weer een keer uit een diepe slaap haalde om hem door de vrieskou te rijden, op weg naar zijn broer.

Mijn mening begon langzaam te veranderen, want waar ik gezworen had dat ik nooit mijn kind alleen thuis zou laten, zag ik er nu de voordelen van in. De voordelen voor mijn kind in ieder geval. Als ik hem liet liggen had hij een veel efficiënter middagdutje. Ook schoof hij zijn bedtijd steeds verder vooruit, waardoor hij net een half uur zou liggen voor ik hem weer zou komen wekken. Ik besloot dat ik het iegenlijk helemaal niet zo’n slecht idee vond dat ik mijn kind alleen thuis zou laten.

De eerste keer alleen thuis laten

De eerste keer dat ik hem liet liggen was heel spannend. Ik nam de babyphone mee onderweg, na enkele meter merkte ik dat het bereik van de babyphone de peuterspeelzaal niet zou halen. Ik rende snel door naar school, tilde Morris op en rende weer naar huis. Met klamme handjes maakte ik de deur open, bang dat Owen helemaal overstuur zou zijn. Wat bleek. Muisstil en dit bleef hij de komende 2 uur.

Voor Morris was het heerlijk rustig thuis komen. Maar ook Owen heeft kunnen genieten in een huis zonder grote broer die hem stoort in zijn spel. Ik hoefde hem niet eerder op bed te leggen en hij heeft heerlijk van deze vrijheid kunnen genieten.

App

Na de eerste keer was het niet opeens makkelijk om de deur achter me dicht te trekken, terwijl ik wist dat mijn kleintje lag te slapen. Een app op mijn ipad en telefoon, die gebruikt maakt van een internet verbinden, maakte dit een stuk makkelijker. De ipad legde ik voor zijn slaapkamerdeur en via mijn telefoon hoorde ik als deze iets opving. Dit heb ik weken volgehouden, tot mijn ipad opeens zonder stroom zat en ik mijn snoertje kwijt was. Ik had er onderhand het vertrouwen in dat het goed was en zonder me druk te maken ging ik op weg naar mijn peuter. Sinds dien is het altijd goed gegaan en ben ik nog nooit thuis gekomen bij een huilende dreumes.

Baby Monitor 3G app

De app die ik gebruik is de Baby Monitor 3G en is te gebruiken op smart phone, tablet en computer. Een babymonitor met beeld en geluid, voor zowel iphone, ipad, android en mac.

Het geeft enorm veel vrijheid dat ik weg kan zonder mijn kindje wakker te moeten maken, maar dit betekent niet dat ik nu opeens alle kanten op ga. Het blokje om naar de peuterspeelzaal is het enige wat ik doe. Naar de winkel zal ik niet gaan. Stel je voor dat hij wat eerder wakker wordt, maar ik in een lange rij sta. En eerlijk gezegd blijf ik het doodeng vinden, al zie ik nu wel de voordelen ervan in.

Hoe denk jij over het alleen thuis laten van je kind?

error
11 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge