Kliekjes Curry

Iedere week worden de avondmaaltijden uitgestippeld. Wie eet er thuis, hoe druk zullen we het hebben die dagen en wat gaan we bestellen. We proberen een mooie balans op te maken van maaltijden die wij lekker vinden, die ik makkelijk kan koken en wat de oudste knul het lekkerst vindt. Vervolgens bestellen we de boodschappen en weten we iedere avond wat we gaan eten. We houden dus eigenlijk nooit wat over……

Behalve dan als we een keer bij de oppas blijven eten, we toch maar iets uit de vriezer pakken, toch maar die pizza in de oven gooien of wat voor rede dan ook. Er blijft altijd meer over dan je denkt. En wat doe je dan vervolgens met de verse groente in de koelkast? Precies, curry mee maken. Een overheerlijke Kliekjes Curry vanuit dit overheerlijke basisrecept.

 

De basis
1 ui
2 cm gember
1 teentje knoflook
1 blik kokosmelk
2 eetlepels currypoeder naar keuze

 

De variabelen
400 gr Overgebleven groente
Aardappelen/rijst/mie
200 gr Vlees(vervanger) naar keuze

 

Bereiding
Zet een pan op het vuur en verhit hierin een scheut olie. Snijd de uitjes, schil en hak de gember en pers een knoflookje. Dit fruit je op een zeer laag vuurtje een aantal minuten (hoe langer hoe beter).
Snijd het vlees en bak deze mee met de uitjes. Ikzelf ben vegetarisch, dus het vlees wordt altijd in een andere pan bereid.
Snijd de groente in kleine stukjes en bak dit kort mee in de pan.
Voeg de kokosmelk en kokospoeder toe aan de pan en dek het geheel af met een deksel. Nu moet dit zo’n 15 minuten koken (afhankelijk van de groente die je gebruikt).
Bereid de zetmeel op de gebruikelijke wijze.

curry2curry4

Onze knul weet nog niet precies wat hij hiervan moet vinden, maar wij smullen er steeds weer van. En omdat we zorgen dat we altijd de basisdingen in huis hebben, hebben we altijd een mogelijkheid om deze maaltijd te maken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge