Luier review – Zwitsal, Pamper, AH, Kruidvat en Europrofit

Een grote lancering van de luiers van Zwitsal. Zouden ze een net zo overweldigende Zwitsalgeur hebben als al hun andere producten. En wat is er anders of beter aan deze luiers dan de luiers die al in de winkels liggen. Dit vraagt om een review.

Omdat ik twee knullen in de luiers heb zitten en beide mannen dezelfde maat hebben koop ik regelmatig grote hoeveelheden luiers. Met 8 tot 10 luiers per dag zijn ze soms niet aan te slepen. Dit keer koop ik van verschillende merken luiers om zowel de nieuwe luiers van Zwitsal ook de andere merken te reviewen. Ik koop bij de kruidvat de luiers van hun huismerk, een pak pampers en een goedkoper merk. Bij de Albert Heijn koop ik ook een pak huismerk luiers en natuurlijk de nieuwe Zwitsal luiers.

Lees ook >> Luier verschonen van een dreumes

luiers

Kruidvat maxi plus

(22,5 cent per stuk)
Lange tijd heb ik deze luiers gebruikt, maar nu we zijn verhuisd woon ik niet meer om de hoek van een Kruidvat. Ik kocht ze weer en het gevoel van de luier viel me erg tegen. De luier heeft een erg plastic gevoel van buiten. De binnenkant voelt wel erg zacht aan. De luier is niet dik, maar de vulling is korrelig. Wel heeft het een leuk printje op de luiers staan.
Wij hebben nooit een probleem gehad met deze luier. Hij houdt je kindje droog, al is het niet altijd bestand tegen de zware nachten.

AH luiers 

ah luiers

(19,9 cent per stuk)
Deze luiers zijn de favoriet van mijn oudste zoon. Geen andere luiers krijg ik nog om zijn billen. Het maakt hem allemaal niet uit. Voor hem alleen de luier met de poes. Ik vind het opzich een prima luier. Hij voelt redelijk zacht aan en we hebben zelden last van doorlekken. De luier heeft een dik gevulde vulling, vooral in vergelijking met de luiers van pamper. De luier heeft een licht chemische geurtje, maar niet storend. De luiers zijn niet duur en het grootste voordeel vind ik dat ze te bestellen zijn bij de boodschappen van de ah.

Europrofit essentials

(16,5 cent per stuk)
Ook kocht ik bij het Kruidvat de goedkope luiers. Dit zijn de goedkoopste luiers van deze lijst. De luiers zijn hebben een gladde plastic buitenkant, maar ook hier is de binnenkant zacht. De chemische geur is goed aanwezig en de buitenkant is wat saai. Wel zijn de olifantjes al gespot door mijn oudste en is dat voor hem voldoende. De sluiting is erg smal en voelt niet heel stevig. Hoewel de luier prima zit, vermoed ik de kans groot dat hij snel los gaat of dat de luier snel doorlekt. De luier heeft een aantal korrels in de vulling, maar het valt me alles mee. Na het dragen van de luier voelt deze luier stug, wat mij niet prettig lijkt voor de babybilletjes.

Pampers baby dry

(32,8 cent per stuk)
De luier ziet er heel gezellig uit en mijn ervaring is goed. Wij gebruiken, toen de oudste jong was en momenteel bij de jongste, in de nachten Pampers. Ze houden net wat meer. De luiers zijn op het eerste gezicht erg plat en het lijkt alsof de vulling niet veel kan hebben. Toch zijn de luiers, na een nachtje erin erin geslapen te hebben, behoorlijk gevuld. Dit is ook de go-to luier als de billen van de kinderen wat aan de rode kant is. Na 1 of 2 dagen een pamper te hebben gedragen, zijn de billetjes weer tot rust gekomen. Wel zijn de luiers wat prijzig en gebruiken wij ze alleen in de nachten en bij gevoelige billetjes

Zwitsal

zwitzal luiers

(40,7 cent per stuk)
De nieuwe luiers van Zwitsal. Ik ben erg benieuwd. Hoe voelen ze, hoe ruiken ze. In de zak luiers zit een een zakje met geurparels en hierdoor komt de bekende zwitsalgeur al direct naar boven als je een pak luiers open maakt. Erg aangenaam, maar wel overweldigend. Gelukkig zit het vooral in het zakje met de geurparels. Het zakje heb ik in de kledingkast gelegd en het geeft een aangename geur af aan de kleding.

De luier zelf zijn niet geparfumeerd en hebben ver weg de chemische geur van luiers, maar dan moet je wel met je neus er bovenop zitten. De luier is zacht en voelt er aangenaam. Zowel van binnen als buiten voelt deze luier erg prettig. Hij sluit goed aan en vangt het vocht goed op. De zware nachten kan hij redelijk aan, wil het niet dat mijn zoon op dit moment enorme hoeveelheden plast in de nacht. Hier kan geen enkele luier tegenop, maar ik heb goede hoop dat deze luier een gemiddelde nacht prima aan kan. De billetjes van mijn jongen waren wat aan de rode kant, maar na een paar dagen de Zwitsalluiers dragen zijn ze helemaal tot rust gekomen.
De prijs van de luiers zijn wel aan de prijzige kant. Met de hoeveelheden die er op een dag doorheen gaan, zijn dit voor mij niet de luiers die ik voor beide knullen zal aanschaffen. Gelukkig is er al de eerste aanbieding gespot bij Albert.

Hoeveel luiers gaan er bij jullie per dag doorheen?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge