Macaroni bolognese met tempeh en veel groente

Als vegetariër ben ik altijd op zoek naar een goede manier om bekende recepten na te maken zonder vlees. Daarnaast moet het natuurlijk voor de kinderen ook lekker zijn. Deze macaroni met tempeh zit bomvol groentes en wordt met smaak ontvangen door zowel de kinderen als manlief, die het liefst een stukje vlees op zijn bord heeft.

 

macaronitempeh3

Ingrediënten

250 gram tempeh
2,5 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
1,5 el sojasaus
1 teentje knoflook

2 uien
1 wortel
1 gele paprika
2 stengels bleekselderij
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree

300 gram macaroni

Lees ook >> Ik ben vegetariër – en de kinderen dan?

macaronitempeh1

Bereiding

Verkruimel de tempeh. Dit kan makkelijk en snel met een foodprocessor of een blender. Hiermee krijg je fijne korrels. Wil je het grover, dan kan je het altijd verkruimelen met een vork of met de hand. Maak de marinade van olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus en fijngehakte knoflook. Laat de tempeh enige tijd marineren. Hoe langer hoe beter.

Snij 1 ui, de wortel, paprika en bleekselderij grof en laat het 10 minuten in een pan met een beetje olie bakken op een half hoog vuurtje. Hak het tweede uitje fijn en laat dit in een pan met goede antiaanbaklaag in een scheutje olie, op een zeer laag vuurtje fruiten.
Voeg de tomatenblokjes bij de groente en laat het geheel nog 15 minuten staan. Voeg de tempeh toe aan de gefruite uitjes en zet het vuur iets hoger, zodat de tempeh goudbruin kan bakken.

macaronitempeh2.jpg

Kook de macaroni in een ruime pan kokend water in 8 minuten gaar (check de verpakking voor de juiste bereidingstijd).

Als de groentes zacht zijn kan het met een staafmixer gemalen worden. Voeg erna de tomatenpuree toe en als de tempeh mooi goudbruin is kan dit toegevoegd worden aan de tomatensaus.

Schep de macaroni en de groentesaus met tempeh op en doe er nog een klein beetje geraspte kaas overheen.

Eet smakelijk!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge