Mijn geluksmomenten – De zon na een depessie

Dat geluk niet vanzelfsprekend is heb ik helaas aan den lijve ondervonden. Het heeft me jaren gekost om mijn depressie de baas te worden en het duurde nog een lange tijd voor ik hardop durfde te zeggen dat ik gelukkig ben. Het leven met 2 jonge kinderen is niet altijd even makkelijk. Je hebt korte nachten, weinig tijd voor jezelf en er is altijd herrie om je heen. Een goed recept voor een mental breakdown. Toch voel ik me gelukkiger dan ooit. Dit zijn de dingen die mij gelukkig houden.

lees ook >> Brief aan mezelf- geachte depressieve ik

Mijn kinderen

Ik kan intens genieten van mijn kinderen (heel cliché). Het eerste moment dat mijn zoontje zelfstandig in de box lag te spelen sprongen de tranen in mijn ogen. Nog steeds vind ik het heelijk om te zien hoe mijn beide jongens zichzelf kunnen vermaken.

Toch is het soms lastig om hier bij stil te staan. Met mijn werk, huishouden, familie, vrienden en een blog, blijft er soms weinig tijd over om toe te kijken hoe heerlijk de jongens spelen. Het is natuurlijk een uitgelezen moment om een blogje te typen of een wasje erin te gooien.

Ondanks alle drukte en chaos leg ik af en toe mijn werk neer om te kijken naar hun spel. Een golf van geluk overspoelt me telkens weer en nog steeds springen af en toe de tranen in mijn ogen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Er is een tijd geweest dat ik niet in de spiegel wilde kijken. Vol in de depressie zag ik zelf het verdriet in mijn ogen als ik in de spiegel keek.

Wat kan er een hoop veranderen. Ik sta nu het liefst uren voor de spiegel om mijn piekhaar de goede kant op de föhnen of een nieuw make-up product uit te proberen. Ik kan er nu zo van genieten om mezelf op te dirken en dan bedoel ik niet alleen voor feestjes. Zelfs op een gewone dag trek ik graag jurkjes aan.

De daarbij behorende shopsessies zijn schaars, maar juist deze momentjes zorgen ervoor dat ik de drukte van thuis even achter me kan laten. Even me-time en alle rekken in de kledingwinkel langslopen. Maar het is niet alleen het shoppen voor mezelf waar ik zo van kan genieten. Ook de kledingwinkels voor de kinderen en de prullenwinkels worden met liefde aangedaan.

Mezelf ontwikkelen

Door mijn depressie heb ik lang stil gestaan. Door het overlijden van vrienden trok ik het niet meer om met mijn neus in de boeken te zitten en ben ik mijn studie gestopt. Ik kreeg snel een baan en zat daar prima op mijn plek. Toch miste ik iets en tijdens mijn therapieën kwam dat weer naar boven.

Het ontwikkelen van mezelf, op elk mogelijk vlak, doet me erg goed voelen. Het geeft me meer zelfwaarde en ik vind het ook gewoon leuk om nieuwe dingen te leren.

Met een cursus aan de LOI en een korte studie bij de NTI heb ik daar al flinke stappen in gemaakt, maar ook in het dagelijks leven zijn er dingen die ik steeds wat verder ontwikkel. Ik heb nog een hele waslijst aan dingen die ik wil leren en daar ga ik de komende jaren rustig aan werken.

Wat zijn voor jou de geluksmomenten?

error
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge