Oktober Diary – De herfst is weer begonnen.

De herfst is weer begonnen. De bladeren vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is erg regenachtig geweest en erg koud, maar stiekem vind ik het wel lekker. Lees hier wij deze herfstmaand allemaal hebben gedaan. 

In de moestuin

Groene tomaten

De herfst is echt begonnen en dat is goed te zien aan mijn moestuin. Heel wat plantjes hebben het opgegeven, zo ook mijn tomatenplant. Deze tomaten zullen niet meer rood gaan worden. Gelukkig hoef ik ze niet weg te gooien, maar kunnen er nog allemaal lekkere dingen van gemaakt worden. Van deze tomaten maakte ik een salsa verde en heb ik ze ingemaakt om over een tijdje gebruik van te kunnen maken. Al weet ik nog niet waarbij.

>> Lees ook:  Moestuin Augustus – een vruchtbare maand

graafmachine

Mijn moestuin ligt nu misschien stil, maar er werd flink in mijn tuin gewerkt. Dit keer waren het de hoveniers die een nieuwe schutting neer hebben gezet. De 30 jaar oude klimop moest er (met veel moeite) uitgehaald worden door een graagmachine. Dit vond Owen natuurlijk prachtig. Die heeft de hele tijd uit het raam staan staren.

Samen klussen

Niet alleen de mannen werkte hard in de tuin. Ook ik heb een begin gemaakt aan de plannen voor volgend jaar. De plankjes die over zijn van de schuttingdelen worden gebruikt voor mijn nieuwe moestuinbakken. Owen wilde natuurlijk maar wat graag helpen met dat geklus.

Het herfstbos

paddenstoelenjacht

Ik vind de herfst zo’n mooi seizoen. De kleuren, de geuren. Ik geniet ervan. Een bezoekje aan het bos konden we natuurlijk niet laten schieten. Met het hele gezin trokken we het prachtige bos van Oostvoorne in om daar op jacht te gaan naar paddestoelen.

ontdekkingstocht

Het was heerlijk weer en de jongens hebben zoveel mooie dingen ontdekt. Je ziet ze echt genieten als ze de vrijheid in de natuur krijgen. Ik hoop dat we nog veel van dit soort dagen krijgen, dat ik met de kinderen lekker de bossen in kan gaan.

Erop uit

Furieade

Na de verjaardag van mijn zus gingen we richting de Furieade. Het dorpsfeest van Maassluis. Ik ben hier nog nooit geweest en was bang voor een hoop drukte. Dat was er ook, tot we bij de bootjes aan kwamen. Daar was het super gezellig en hebben we in alle boodjes kunnen neuzen. Hier ga ik volgend jaar weer heen.

Klimmen

Het laatste weekend van oktober was er een klein kamp georganiseerd. Haha, het klinkt groter dan het is. Ik heb flink op lopen scheppen over de vakantieweken van de hartstichting, waar ik altijd erg van genoten heb en met mijn hartafwijking heb leren leven. Een lotgenootje, die ik een jaar geleden heb leren kennen, wilde dit ook eens meemaken. Zo gingen we samen een weekendje weg. De eerste activiteit die er stond gepland was deze muur beklimmen. Rete eng stiekem, maar wat was het gaaf!

Klein kneuzen kamp

Het was een heerlijk weekend, waar we veel hebben gekletst en ik heb echt genoten. We mochten slapen in een pipowagen, met uitzicht over een perenboomgaard (wat al leuk is) en daarbij hebben we het echt super gezellig gehad. Niet alleen is het fijn om met een lotgenootje te praten, maar ook gewoon fijn om zo’n super tof persoon te leren kennen.

Heb jij weleens contact met lotgenoten?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge