Review – Action Make-up Remover Cloth

Een simpel lapje over je gezicht halen na een vermoeiende dag. Het lijkt een droom. Geen gedoe met middeltjes die je de rest van de avond op je gezicht voelt zitten of erger, die alleen maar schadelijk zijn voor je tere huidje. Toch beweert deze doek van nog geen 90 cent dit te doen.

Ik moet bekennen dat ik elke ochtend weer als een wasbeer wakker wordt. De mascara verdoezelt mijn wallen onder een mooi laagje zwart. Als ik mijn vriendin hoor vertellen dat ze iedere avond haar make-up er netjes afhaalt, terwijl ze helaas voor elke make-up remover allergisch is. Met alleen water presteert zij het om haar make-up eraf te krijgen. Iets wat mij eigenlijk nooit is gelukt. Wel heb ik ooit lovende woorden gelezen over de make-up remover cloth en nu begin ik toch nieuwsgierig te worden.

Make-up remover cloth

Het is even zoeken in de schappen van de action, want de kleine rolletjes staan verstopt tussen alle andere middelen. Voor 0,89 neem ik er één voor mezelf en voor mijn vriendin. Mocht dit werken, dan kan ik iemand heel blij maken.

Uit de koker haal ik een zeer zacht lichtroze lapje stof van 15 bij 30cm. De stof is gemaakt van 100% polyester. Het doekje doet me denken aan een vezeldoekje, waar ik mijn huis mee schoonmaak, maar dan extra extra zacht.

Hoe werkt het

De vezels van het doekje zijn zo fijn, dat ze makkelijk de make-up van de huid losmaken. Tenminste, dat is wat er beweerd wordt. Doordat de make-up gemakkelijk wordt verwijderd is het heel prettig voor de fijne huid van het gezicht. Je hoeft niet te boenen, wat natuurlijk zeer slecht is voor je huid en zelfs rimpels kan veroorzaken.

’s avonds probeer ik het direct uit. Vooraf even uitwassen wordt geadviseerd. Hier luister ik natuurlijk niet naar, al had het geen overbodige luxe geweest. Het lapje haart de eerste keer flink uit. Gelukkig is dit na een keer wassen een stuk minder.

De cloth dient vooraf nat gemaakt te worden met warm water en met een masserende beweging verwijdert het alle make-up van je gezicht. Ik verwacht dat ik mijn make-up goed heb uitgesmeerd, maar na een paar keer de lap over mijn ogen te hebben gehaald, bekijk ik het resultaat. Bijna al mij oogmakeup is eraf. Nog een paar keer langs de randen om de laatste resten mascara te verwijderen en dan is het echt helemaal schoon. De rest van mijn make-up haal ik er met hetzelfde gemak af.

Waterproof

Wat ik verwacht is dat waterproof make-up niet met deze lap te verwijderen is. Aangezien hij toch wel enige moeite heeft mijn lippenstift te verwijderen, verwacht ik dat hij niet is opgewassen tegen waterproof mascara. Dit draag ik meestal niet, dus dat is geen probleem. Maar mijn nieuwsgierigheid is toch gewekt en probeer de lap ook eens uit op waterproof mascara. De eerste bewegingen halen niet veel uit, maar als ik wat harder boen, is mijn gezicht net zo goed make up vrij.

Wat een fijne en snelle manier is dit om make-up te verwijderen. Ik had niet verwacht dat het zo’n goed resultaat zou geven. Na één (of twee) keer te hebben gebruikt gooi je de doek in de wasmachine en is hij weer helemaal schoon.

Ben jij al bekend met de make-up remover cloth van de action? Voor de prijs hoef je het niet te laten.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge