September Diary – School is weer begonnen.

En ik maar denken dat ik tijd over zou hebben als de kinderen weer naar school gaan. Weekoverzichtjes zit er voorlopig even niet in, maar wel vind ik het leuk om te laten zien wat ons bezig heeft gehouden. Het is dus een monthly Diary. Lees hier wat ons in de maand September zo druk heeft beziggehouden.

Back to school

Het lijkt alweer een eeuw geleden dat de kinderen vakantie hadden. Toch is het nog maar een maand geleden dat de school weer begonnen is. De avond voor de eerste schooldag zijn we met de jongens uit eten geweest. Misschien is dit wel een nieuwe traditie. Op de eerste ochtend zonder kinderen dronken ik en een mamavriendin een feestelijk bakje koffie. Ook dit wordt misschien wel een nieuwe traditie.

Happy moms

De jongens hadden geen moeite met het begin van school. Morris was licht aan het tegenstribbelen, maar niet meer dan anders. Owen stond er letterlijk om te springen dat hij weer naar school mocht.

Voor mij was de overgang minder makkelijk. Ik zat nog in het ritme van de vakantie en kon met moeite de motivatie vinden om weer van start te gaan. Ook al had ik 2 ochtenden in de week voor mezelf, met Owen die op de peuterspeelzaal zit en Morris die naar school gaat. Toch zag ik mijn to-do lijstje alleen maar langer worden.

>> Lees ook: 10x jezelf motiveren als je geen fut lijkt te hebben

Klimop verwijderen

Maar er moest gewerkt worden. En hard ook. Ik heb lang gezocht naar een goede hovenier die de schutting kon plaatsen en wat bomen wilde verwijderen. Toen ik eindelijk een hovenier had gevonden bleek hij heel snel tijd te hebben. Wel moest ik nog even de klimop verwijderen. Jemig, die plant heeft 30 jaar de tijd gehad om een flink vlechtwerk te maken. Het was niet makkelijk, maar uiteindelijk is het me gelukt om er doorheen te komen.

klimop verwijderen

Openluchtmuseum Arnhem

Naast school en alle werkzaamheden was er gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Zo gingen we met opa en oma naar het openluchtmuseum. Zij hadden kaartjes gewonnen via de postcodeloterij en met zijn alle trokken we erop uit.

openluchtmuseum Arnhem

Wat een heerlijk groot museum is het Openluchtmuseum. We hebben van ’s ochtends vroeg tot ’s avondslaat onze ogen uitgekeken. Er is zoveel te zien en er is zoveel te doen. De jongens hebben in de ouderwetse schoolbanken gezeten, met de hand gewassen in een grote ton en zelfs nog een poging gedaan om op stelten te lopen.

Met de hond in het openluchtmuseum

Owen, die ’s middags nog altijd een dutje doet, heeft geen seconde stilgestaan bij dat hij moe zou kunnen zijn. Er was ook zoveel te doen. Al weet ik niet of hij meer oog had voor het museum of zijn grote vriendin Lola. Kleine dierenvriend mocht de hele dag met haar op pad.

Teken

Tijdens ons vaartochtje zag ik opeens iets achter Owen zijn oor zitten. Ikzelf trof al een teek aan op mijn arm en ook deze puntjes achter Owen zijn oor bleken teken te zijn. Op de boot konden we natuurlijk weinig doen, maar thuis aangekomen pakte we meteen de tekentang erbij.

mini teken

De beestjes waren zo klein dat het grote moeite kostte om ze goed te verwijderen. Dit bleken echter niet de enige teken te zijn. Owen moest uiteindelijk helemaal gestript worden om alle teken te vinden. In totaal had hij 6 teken op zijn lijfje. Ik zat ook helemaal onder met 10 teken. Dat krijg je blijkbaar als je je kind op je nek draagt tijdens een boswandeling.

Voor de zekerheid belde ik de huisarts in de hoop een klein kuurtje te krijgen. De teken zaten er langer dan 72 uur en met zo’n grote hoeveelheid was ik bang een eventuele kring over het hoofd te zien. Het kuurtje kregen we en we hoeven nu gelukkig niet meer bang te zijn voor enge ziektes.

Vriendinnenweekend

Het mooie Limburg

En toen had mama vakantie. Samen met een vriendin trokken naar het beeldschone Limburg om daar in een luxe tent een weekend heerlijk te genieten van de vrijheid. Wat was het fijn om er even echt uit te zijn. Geen rekening houden met de kinderen en gewoon doen waar je zin in hebt. Eindelijk tijd om lekker bij te kletsen.

Wandelen door Limburg

We gingen uit eten, dronken net iets teveel wijn, shopte Maastricht leeg en trokken de natuur in. Als we het dan toch over tradities hebben zeg, ook dit moet een nieuwe traditie worden.

Hoe vaak ga jij er zonder kinderen, met vrienden op uit?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge