Twee series die je echt MOET zien

Waar je normaal te lezen krijgt over die drama, thriller of een heerlijke chickflick die je écht moet zien, heb ik twee series uit een andere hoek. Twee mega spannende series die je op het puntje van je stoel laten zitten. Hoewel de series je ’s nachts wakker laten liggen, wil je niet anders dan ze zo snel mogelijk af kijken.

Afgelopen week liet mijn man twee trailers zien van een nieuw seizoen van de series waar wij helemaal weg van zijn. Ik ken niet veel mensen die deze series kijken, dus hierbij wil ik ze met jullie delen in de hoop dat jullie er net zoveel plezier en spanning aan gaan beleven als ik.

Stranger Things

stranger things

Een mega spannende Netflix serie. Het speelt zich af in de jaren 80, wat de serie een bijzondere vibe geeft. De twaalfjarige Will Byers verdwijnt op mysterieuze wijze uit het stadje Hawkins, Indiana. Joyce (Winona Ryder), de alleenstaande moeder van Will, begint langzaam door te draaien. De politie begint een onderzoek, maar ook zijn vrienden gaan op zoek naar hun vriend. Op een dag vinden de jongens een verdwaald meisje die psychokinetische krachten blijkt te hebben. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een sinistere overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verdoezelen.
Naast dat deze siencefiction-horrorserie mega spannend is, is het acteerwerk van de kindersterren bijzonder goed. Hoewel ik me soms enorm kan ergeren aan de rollen die kinderen moeten spelen, kan ik niet anders zeggen dat deze kinderen met hun gigantische talent mij in enorme spanning hebben laten zitten tijdens het kijken van deze serie.

Met Halloween zal het tweede seizoen van Stanger Things worden gelanceerd op Netflix

Westworld

westworld

Deze HBO serie is helaas niet via Netflix te kijken. Het zal dus even zoeken zijn of, zoals in mijn geval, manlief aan het werk zetten voor je deze serie kunt kijken.

De serie is gebaseerd op een gelijknamige cultfim uit 1973 van regisseur en bestsellerauteur Michael Crichton (Jurassic Park).
De serie speelt zich af in het fictieve ‘Westworld’. Deze technologische geavanceerd westers themapark is volledig bevolkt van synthetische ‘Hosts’. De gasten van het park kunnen doen en laten wat ze willen, zonder angst voor vergelding van de hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijn uitspelen. Maar plotseling beginnen de hosts verontrustend gedrag te vertonen.

Evan Rachel Woods legt een ijzersterke acteerprestatie neer, maar daarnaast kun je ook Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Jeffrey Wright en Thandie Newton geweldige rollen zien neerzetten.
Naast dit alles is de echte reden dat je deze serie moet gaan kijken, het meeslepende plot. Het zet je aan het denken hoe ver men mag gaan met artificiële intelligentie. De zorgvuldige opbouw van het verhaal zorgt er continue voor dat je op het puntje van je stoel zit en het liefst deze serie wilt binge watchen om te weten hoe het afloopt.

Het zal nog even duren, maar het tweede seizoen van Westworld zal in 2018 uitgezonden gaan worden.

De soundtrack van deze serie is ook fantastisch en te beluisteren op Spotify. Deze super spannende muziek zorgt er zonder de serie te zien al voor dat je hartkloppingen krijgt. Ook komen er bekende nummers voorbij, zoals ‘Back to Black’ en ‘House of the Rising Sun’ die op westerse piano’s worden gecoverd.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen al bekend zijn met deze series en wie er net als ik niet kunnen wachten op het volgende seizoen.

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge