Vegetarisch broodje “hamburger” – Beter dan een burger

Met drie flinke vleeseters in huis staan er bij ons vaak hamburgers op het menu. Ikzelf doe dan natuurlijk gewoon mee, maar de vegetarische burgers zijn eigenlijk altijd tegenvallers. Soms kan de hoeveelheid saus het nog interessant maken, maar om eerlijk te zeggen sla ik het liever over. Na een keer een heerlijk broodje te hebben gegeten bij Five Guys ben ik gaan proberen dat recept na te maken. Dit is mijn versie van deze overheerlijke vette hap.

vegetarisch broodje "hamburger"

Ingrediënten

2-4 personen
1 ui

125 g champignons
1 groene paprika
4 plakjes Cheddar Cheese
4 bruine bolletjes
Bakboter
Zout

Extra
Ketchup

Mayonaise
Tomaat
Augurk

ingrediënten vegetarisch broodje

>> Lees ook: Vegetarisch stoofpotje met champignons

Bereiding

Snij de ui en de groene paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Doe een ruime hoeveelheid boter in een grote koekenpan. Doe de uitjes, paprika en champignons tegelijk in de pan en laat het op een half/hoog vuurtje bakken. Voeg tijdens het bakken het zout toe. Hoe langzamer je het laat garen, hoe lekkerder het zal smaken.

verse groente

Voor hamburgers gebruiken wij altijd bruine bolletjes, maar je mag natuurlijk ook andere broodjes nemen. Leg het broodje een paar minuutjes onder de grill voor een lekkere bite en wat extra smaak. Je kan het broodje nog besmeren met sauzen, zoals ketchup en mayonaise. Ik vind zelf een augurk en een tomaat erop heerlijk.

Doe een schepje van de gebakken groente op het broodje en leg er direct de cheddar kaas op, zodat het nog kan smelten.

>> Lees ook: Ik ben vegetariër – en de kinderen dan?

Eet smakelijk!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge