Vegetarisch stoofpotje met champignons

Met kerst worden er weer allemaal mooie gerechten op tafel gezet. Een stoofpotje hoort, volgens mijn man, echt bij kerst. Maar wat maak je als vegetariër bent? Weet jij al welk vegagerecht je op tafel gaat zetten. Vandaag deel ik mijn overheerlijk vegetarisch stoofpotje dat je in een mum van tijd op tafel kan zetten.

Vegen stoofpotje

Vegetarisch stoofpotje

Ingrediënten

400 gram champignons
3el olie
2 uitjes
2 teentjes knoflook
1 flinke tak rozemarijn
boter
300 ml rode wijn
500 ml bouillon
peper en zout

ingrediënten

Bereiding


Maak de champignons schoon en doe ze in een ruime schaal in de oven.


Zet ze 30 minuten in de oven op 200C.


Hussel de champignons na een kwartier om, giet het vocht af en besprenkel de champignons met olie, peper en zout.

gegrilde champignons

Hak de uien en knoflook fijn en laat ze zachtjes voor 10 in een pan met ruim boter fruiten.

Maak een halve liter bouillon


Voeg de rode wijn toe aan de pan en een deel van de bouillon.


Laat de pan enige tijd zonder deksel doorkoken, zodat het goed kan indikken. Zorg ervoor dat het alcohol goed is uitgekookt. Dit kan het gerecht anders een bittere smaak geven.


Voeg wat van de overgebleven bouillon toe als het vocht tever is ingedikt.


Voeg de champignons toe zodra deze klaar zijn en laat ze nog even meekoken.

Eet smakelijk!

Stoofpotje champignons

>> Lees ook: Macaroni bolognese met tempeh en veel groente

Het recept is een heerlijke basis voor een vegetarisch stoofpotje. Naast de ingredienten die hier zijn genoemd kan je er nog allerlei groentes aan toevoegen. Een worteltje of wat aubergine zou ook heerlijk zijn. Grill deze op dezelfde wijze in de oven en je hebt een heerlijk gezond stoofpotje.

Wat zet jij met kerst op tafel?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge