Vegetarische pastasaus, ook voor de kleinste

Een heerlijke bord met pasta en een schep saus. Meer hoef je niet op tafel te zetten om te kunnen smullen. Toen ik op zoek ging naar een heerlijke saus voor een vegetarische pasta kwam ik een lang recept tegen. Ik maakte hem en hij was heerlijk. Onderhand is het recept aardig geslonken, maar nog steeds even lekker. Een pan vol met groente, wat je dus ook verantwoord kan eten. Als je de groente wat kleiner snijdt, zullen ook de jongste kinderen hun bordje 2 keer leeg eten.

Het gerecht vergt aardig wat snijwerk. Natuurlijk kan je gesneden champignons kopen of een zakje julienne gesneden wortelen, maar ik begin het liefst vroeg met snijden. Het gerecht is het lekkerst als het lang pruttelt en dus kan je het al ver van tevore klaarzetten. Vlak voor etenstijd kook je de spaghetti en iedereen kan aan tafel.Deze pastasaus kan met gemak 8 personen voorzien van een heerlijk bordje. Goed dus voor 2 avonden met het gezin of lekker lang natafelen met een groep vrienden.

Wat gaat erin

2 teentjes knoflook
1 medium ui
1 groene paprika

3 stengels selderij
1 grote julliene gesneden wortel
250 gram champignons
2 courgettes

olijfolie
500 ml pastasaus
1 l gezeefde tomaten
75 ml rode Merlot wijn

De bereiding

Hak de teentjes knoflook fijn, snij het uitje en de paprika. Fruit deze in een grote pan op een zacht vuurtje.
Snijd de selderij, wortel, champignons en courgette en voeg deze toe aan de pan. Laat dit enige tijd in de pan stomen tot de groente zacht wordt.

Voeg de gezeefde tomaten, pastasaus en eventueel wijn bij het eten.
Een flinke snuf zout, peper en italiaanse groente om de boel op smaak te brengen.
Hoe langer het zachtjes pruttelt hoe beter, maar minimaal een kwartier laten staan is aangeraden

Serveer het met spaghetti.

Voor de baby

Voor het maken van een babymaaltijd: Na het stomen van de groente voeg je de helft van de gezeefde tomaten toe. Als dit een tijdje heeft doorgekookt, kan je een hoeveelheid groente eruit halen en later in de babyvoeding verwerken. Hierna voeg je de rest van de ingredienten toe aan de pan.

tweede bordje eten

Wijn voor de kindjes?

Ik heb bewust de wijn in het recept laten staan. De wijn zorgt ervoor dat de smaken beter bij elkaar komen. Omdat het een kleine hoeveelheid is, voor een grote pan is de hoeveelheid alcohol dat je op je bord krijgt minimaal. Wij hebben de helft van de wijn toegevoegd en aangezien je met de hele pan 2 keer kan eten, krijg je een kleine hoeveelheid op je bord. Daarnaast verdampt er een deel (tot 50%). Hierdoor blijft er nog geen halve ml alcohol over.
Als je liever geen wijn wilt gebruiken, zou een milde balsamico azijn (35 ml) een optie zijn.

Eet smakelijk

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge