Weekly Diary #11 – De laatste week een baby

Wat een weekje was het weer. De laatste week dat onze jongste knul een baby was. Natuurlijk moet er voor de verjaardag nog een hoop geregeld worden en een hoop gebakken worden. Zal ik me opgeven voor het zesde seizoen van Heel Holland Bakt?

Zondag

Het begin van de week heeft nog wat redelijke dagen en omdat mijn knullen van de buitenlucht houden, maak ik van de gelegenheid gebruik om de tuin aan kant te maken. De jongens “helpen een beetje mee”.

tuinwerk.jpg

Het meehelpen is de oudste knul toch snel zat en hij wilt naar buiten. Vlak voor onze tuin ligt een speeltuintje. Nog nooit heb ik hem daar zonder toezicht laten spelen. Meestal ga ik erbij zitten of ik kijk om het hoekje. Nu ga ik rustig verder met de tuin. Hij blijft gelukkig kletsen waardoor ik hem nog makkelijk in de gaten kan houden.

buitenspelen

Maandag

Weer zo’n semi-mooie dag en de jongens moeten er echt even uit. Ze zijn onrustig en dus vervelend. Vlak voor we vertrekken, staat opa voor de deur. Super leuk dat hij ook even mee gaat naar de grote speeltuin.

schommelen

Na een vermoeiende dag, komt papa iets eerder uit zijn werk. Hij moet zich snel omkleden voor zijn sollicitatie. De jongens vinden het helemaal niet leuk als hij weer vertrekt en zo staan we met zijn alle hem uit te zwaaien.

uitzwaaien

Onze baby (zo mag ik hem nog even noemen) gaat al steeds beter zelf eten. Met een goed pak aan kreeg hij zijn prakje helemaal op. Door de saus heb ik de groente gepureerd, waardoor hij makkelijk aan zijn vitamientjes komt.

zelf eten

Dinsdag

Je koopt voor honderde euro’s aan speelgoed en uiteindelijk zijn ze uren zoet met een stuk karton. Snap jij het nog?

spelen met karton

Woensdag

Papa neemt de oudste knul mee naar een oud-collega. Zij was op dezelfde dag uitgerekend van haar jongste als ik van mijn oudste. Een echte playdate voor de kids dus. Ik zit thuis met dit kereltje. Hij heeft weer lekker alle ruimte en als ik hem bij zijn loopwagen zet, loopt hij heel het huis door #watgaathetsnel.

loopwagen

’s Avonds brengen we de kinderen onder bij mijn ouders. Ik moet vroeg werken en een nachtje logeren is voor de knullen een stuk rustiger. Bijna iedere week koopt opa een nieuw autootje. Dit keer was het een kraanwagen. Deze is de volgende dag mee naar huis gegaan en hij speelt er nog met veel plezier mee.

autootjes

Donderdag

Na mijn werk race ik naar huis, want er moet gebakken worden. Niet dat het lukt, want er mislukken 3 taarten. Ik ga me toch maar niet opgeven voor Heel Holland Bakt.

bakken

Vrijdag

We zijn allemaal een beetje verkouden en naar de peuterspeelzaal gaan heeft meneer niet zo’n zin in. Ik krijg hem uiteindelijk wel naar buiten, maar zijn jas aan vertikt hij. We weten allang dat we niet ziek worden als we zonder jas naar buiten gaan en ik laat hem dus zonder jas gaan. Hij lijkt er helemaal geen last van te hebben, terwijl ik vernikkel van de kou.

buiten zonder jas

Thuis probeer ik nog wat van mijn baksels te maken. Terwijl ik druk aan het bakken ben, komen de overdaad van boodschappen binnen. Meneer van de AH heeft mijn hele huis weer volgezet.

ah boodschappen bezorgen

Zaterdag

De grote dag. Mijn baby is geen baby meer. Owen is 1 jaar! Wat een knul is het alweer. Komende week zal ik een blogje schrijven van zijn verjaardag. Zijn taartje is in ieder geval goed gelukt. Hij vond het heerlijk. Het was een goede smash, waarbij hij aan het eind helemaal onder zat, met een gigantische lach op zijn gezicht .

cakesmash

Bedankt voor het lezen.
Hoe was jouw week?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge