Weekly Diary #14 – Dierentuin, binnenspelen en heel veel regen.

Oeps, een beetje later dan gebruikelijk mijn weekoverzicht. Het worden weer drukke maanden en dat merk ik aan alles. We zijn gelukkig een beetje bijgekomen van het griepje, maar met alle feestdagen hebben we het heel erg druk.
Deze week zijn we er wel even tussenuit gegaan met een bezoekje aan de dierentuin maar hebben we vooral genoten van het vele speelgoed dat in huis verspreid ligt. Heel veel leesplezier.

Zondag

spider stofzuiger

Nog voor de verjaardag van Owen krijgen wij vandaag visite. Twee vrienden komen op bezoek. Er moet dus een beetje opgeruimd worden. De robotstofzuiger is altijd een handig hulpmiddel om de vloer netjes te krijgen, maar op het moment dat de kinderen wakker zijn is het ook een goed middel om de kinderen bezig te houden. Ze komen direct aangesprint als dat ding aanstaat.

laura's bakery.jpg

Een verlate verjaardag vraagt altijd om een stukje taart, of in dit geval chocoladecake. Ik heb het recept weer van Laura’s Bakery gehaald. Tot nu toe lukken alle recepten die ik van haar site probeer.

Maandag

broertjes

Het is weer een regenachtige dag. Met de jongens speel ik lekker binnen. Dit treinsetje, die Owen voor zijn verjaardag heeft gehad, wordt uit de doos gehaald. Hoewel het op sommige momenten eruit ziet alsof de jongens lief naast elkaar spelen, eindigen dit soort momenten altijd in hard gehuil van beide babies. Rekening houden met elkaar is nog niet hun sterkste kant

playmobile trein

Als de jongste op bed ligt mag de grote broer met de trein spelen. Hij is er een hele tijd mee zoet.

Dinsdag

spelen

Vandaag weer een korte ochtend met de kinderen thuis. Vanavond vier ik Sinterklaas op mijn werk. Dit is dus een flinke drukte en ik probeer een beetje mijn energie te sparen. We halen wat oud speelgoed uit de kast. Dit keukentje is toevallig heel erg oud. Volgens mijn ouders is het een keukentje uit de jaren ’70. #kringloopvonst

Woensdag

Weinig foto’s van deze ochtend. We willen ons meer gaan richten op het zindelijk maken van onze oudste zoon. Hij heeft de hele ochtend in zijn blote kont gelopen en na een poepje en plasje op het potje mocht hij weer zijn luier aan. Hier hebben we natuurlijk geen foto’s van gemaakt.

Telefoon

Vanmorgen leek het ook even of de jongste zijn eerste woordje zei. Nu blijkt het achteraf een goed gekopieĆ«rde klank te zijn. Vaak proberen kinderen klanken van hun ouders na te doen en zo zeggen ze lang voor ze echt kunnen spreken al een keer papa of mama. Dit keer was het de klank ‘telefoon’ en niet een ‘ik wilde dit horen’ klank, maar heel duidelijk de drie lettergrepen netjes uitgesproken. Hij heeft het erna niet meer gezegd, maar dit gaat wel de boeken in als een van zijn eerste klanken.

Dat hij dit woord veel hoort is niet zo gek. We moeten heel vaak tegen hem zeggen ‘Niet met mijn telefoon spelen’, want zodra hij hem ziet rent hij er op af en begin er mee te spelen, gooien, op te kwijlen en daar kunnen die dingen niet zo goed tegen….

Donderdag

Met een abonement op Diergaarde Blijdorp moet je toch regelmatig naar de dierentuin. Ik doe het iets te weinig, maar besluit toch om vandaag te gaan. De jongens zaten mooi op tijd in de auto en hadden er zin in. Het was niet al te best weer, maar dat boeit ons niet. En als we na een uurtje verregend en verkleumd zijn is het ook niet erg. Dan gaan we lekker naar huis.

Dierentuin2

We lopen eerst langs de dieren buiten. We verliezen bijna een knuffel, de camera blijkt vol te zijn en na een lekker zonnetje worden we plots helemaal natgeregend

Dierentuin3

Snel naar het binnenverblijf van de vlinders. Het is er lekker warm, maar die warmte zorgt er niet voor dat ik niets kan zien. Mijn bril beslaat en de camera ook. De jongens vinden het minder erg. Die kijken heerlijk om zich heen hoe de vlinders voorbij vliegen.

dierentuin1

Natuurlijk gaan we op zoek naar de kikkers. Dat is toch wel een favoriet van mijn zoon, al vind hij deze slang ook wel heel leuk

Na twee uur wandelen wordt het wat minder gezellig. De jongens beginnen huilerig te worden. Ik hoop na iets te eten nog even langs de vissen te kunnen gaan. Helaas is het de moeheid die een einde van de ochtend bepaald. In de auto vallen ze dan ook snel in slaap.

Vrijdag

naar peuterspeelzaal

Het is weer tijd voor de peuterspeelzaal. Ik hou mijn hart vast. De afgelopen tijd heeft hij er bij voorbaat al geen zin in en is het flink huilen. Hij lijkt er minder moeite mee te hebben, maar als we onderweg zijn loopt hij toch wel langzaam. Aangekomen bij het schoolplein begint zijn lipje te trillen. Hij loopt nog rustig mee, maar de school moet ik hem in dragen. Hij huilt steeds harder en toch laat ik hem achter. Het is iets waar we doorheen moeten en ik heb het van zoveel mensen al gehoord. Toch blijft het moeilijk om hem zo huilend achter te laten.

slapen

De juf vertelt me dat hij na een half uurtje huilen rustig werd en weer lekker heeft gespeeld. Zo lekker, dat hij de middag helemaal moe is en tegelijk met zijn broertje het bed in duikt. Wat is dat toch heerlijk als het zo rustig is in huis.

Zaterdag

pieten

Omdat de oudste knul al de hele ochtend vraagt om appelmoes gaan we ’s ochtends winkelen voor appels. Onderweg komen we heel veel muziekpieten tegen. Hij is er zo van onder de indruk. Een piet die hem kruidnoten geeft durft hij niet aan te kijken. Het hele Sinterklaasverhaal vindt erg spannend en weet niet zo goed wat hij ermee aan moet.

appels

De appelmoes is goed gelukt. 3 kilo appels veranderde in 2 liter appelmoes. Genoeg om de komende weken mee vooruit te komen. De jongste heeft er in ieder geval al goed van gesmuld. Vlak voor het eten was het een goede bodem om te kunnen wachten tot de maaltijd op tafel stond. Dit scheelde een hoop hongerige huiltjes.

Bedankt weer voor het lezen.

Wat doe jij het liefst in een rustig weekend met de kindjes?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge