Weekly Diary #6 – Wat gaat het snel

Wat geniet ik er toch van als ik de hele week mijn kinderen veel zie. deze week heb ik 2 avondjes moeten werken, maar het voelt alsof ik de hele week vrij ben geweest. De jongens zie je ook opklaren als ze niet van hot naar her worden gesleept om naar de oppas te gaan. Wel een beetje jammer dat het deze week zulk slecht weer is geweest. Heel veel buitenspelen was er niet bij, maar binnen is net zo goed een speeltuin hihi.

Zondag

Hiep hiep hoera! Mijn zus is jarig. Ik moet helaas werken en dus kan ik maar heel even langs. Na een uurtje op de koffie en twee stukjes taart ga ik er weer vandoor en nadat de jongste op bed is gelegd en we een poging hebben gedaan de oudste te laten slapen sta ik al in de startblokken om naar mijn werk te gaan. Ik ben pas om 23.00 uur klaar en dus zijn de jongens de hele dag bij papa.

wandelen

Maandag

Het begin van de week. Deze maandag ga ik weer hard aan de slag met het huis. Een inhaalslag met de was. De kinderen maken zoveel vuil dat het lijkt dat er dagelijks een volle wasmand bij te komen. Als ik de was aan het ophangen ben, komt de oudste naar boven gelopen (het traphekje klimt hij tegenwoordig overheen) en vindt een doosje met klei. Heel goed weet hij nog niet wat hij ermee moet, dus na een paar minuten kan ik allemaal kleine korreltjes oprapen.

kleien

Het middagslaapje wil niet lukken. De oudste doet geen oog dicht en de jongste is ook al snel wakker. Ze zijn allebei moe en ik besluit te gaan hardlopen. Met twee knullen in de kar kan het nog best gezellig worden. Vorige week was het een groot succes. Deze week pakt het minder goed uit. De jongste wordt flink toegetakeld door de oudste. Ik besluit om te keren, maar ik moet alsnog een kwartier terug lopen. Het laatste stuk zijn ze alleen maar aan het huilen.

hardlopen

Dinsdag

Met een lang lijstje gaan we naar de winkels. Ik ben er sceptisch over of we alles kunnen halen. Met de oudste lukt het winkelen vaak niet. We zijn vroeg naar de winkels gegaan, in de hoop dat de jongens wat extra energie hebben om het winkelen vol te houden. In een heel leuk kinderkledingwinkeltje koop ik een mooie trui voor hem. Hij houdt hem gelijk aan. Het staat hem zo leuk! Met zijn tas op zijn rug wandelt hij heel het winkelcentrum door. Pas bij de laatste winkel begint hij het zat te worden.

winkelen

We proberen meneer wat meer bij het koken te betreken in de hoop dat het zijn eetlust verbetert. Hij wil heel graag meekijken, maar hem op de stoel zetten om mee te laten kijken is geen optie. Die grijpgragen handjes zitten continue aan veel te warme of scherpe dingen. Dan maar op mijn rug. Best gezellig zo koken haha.

koken

Woensdag

doen we met het hele gezin de weekboodschappen en papa moet ’s middags weg voor een toets. De jongste knul ligt diep in slaap na zo’n drukke ochtend en dus zijn knul en ik aan huis gekluisterd. Even de tuin in is het enige wat we nog kunnen doen voor wat extra speeltijd en frisse lucht.

Donderdag

Wat een weer. Het regent hard en zelfs de oudste knul wil niet naar buiten. Dan de huiskamer maar gebruiken als fietsbaan. Ik moet vanavond weer aan de arbeid en oma komt op bezoek om op de jongens op te passen. De oudste knul is helemaal blij als ze voor de deur staat.

tuin

Vrijdag

Vandaag een spannende dag. Morris gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Bij het eerste bezoekje aan school heeft hij er al een half uurtje gespeelt toen wij de rondleiding kregen. Ik was dus niet bang dat hij het spannend zou vinden. Toch had ik de kriebels, maar dan vooral omdat het weer duidelijk is dat het zo snel gaat.
Na het gesprek met de juf ga ik nog even boodschappen doen. Op de terugweg loop ik stiekem langs school en gluur ik door de ramen. Hij is super lief aan het spelen. Ook op de terugweg zie ik hem nog braaf aan de tafel zitten. Hij heeft het heerlijk gehad en als we thuis zijn zingt hij nog de verjaardagsliedjes na die hij daar heeft gezongen.

firstdayofschool

’s Avonds gaat mama weer eens de hort op. Nog snel even douchen, haren bijverven en een leuke jurk aan. Na een uur zijn mijn haren in de krul en ben ik klaar voor het grote feest. Een collega gaat trouwen, dus dat gaat gezellig worden.

bruiloft

Zaterdag

Niet alleen heb ik kort geslapen, maar ook heb ik last van enorme buikpijn. Ik ben er deze maand helemaal ziek van en lig krom op de bank. Heel af en toe krijg ik nog iets gedaan, maar het grootste deel van de dag lig ik op de bank. De oudste knul en ik knappen een uiltje op de bank. Beetje krap, maar zo gezellig. Helaas was het niet de hele dag rustig en werd ik regelmatig gebruikt als springkussen.

ziek

Wat is het toch fijn om met de kindjes thuis te zijn.

Geniet jij ook altijd zo van je daagjes thuis met de kindjes?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge