Weekly Diary #60 – De pas op de plaats

In mijn vorige Weekly Diary kon je lezen dat het me allemaal even teveel was. Ik had het te druk gehad en was het weekend helemaal kapot. Dit voelde ik aan het begin van deze week ook nog en dus besloot ik het rustig aan te doen. Even de pas op de plaats, even niet teveel moeten. Vandaag laat ik je zien hoe zo’n rustig weekje eruit ziet.

Maandag

zindelijkheidstraining

Eeh, wat gebeurt hier. Het lijkt erop dat mijn jongste eraan toe is om zindelijk te worden. Hij wil zo graag op het potje en geeft soms al aan dat hij moet plassen of poepen (al is het dan eigenlijk al te laat). Deze ochtend laat ik hem in zijn blote kont rondlopen en zowaar plast hij een paar keer uit zichzelf op het potje. Zal het met deze knul opeens heel makkelijk zijn om hem zindelijk te krijgen?

Lees ook >> Zindelijkheidstraining in 10 stappen

Dinsdag

seesaw

Tijdens het bezoekje aan een vriendin droppen wij de kids in de speeltuin, terwijl wij lekker bijkletsen. En wat een lekker weertje is het nog. Het is toch al oktober?

nieuwe tafel

Het is tijd dat wij een nieuwe tafel nemen. De kinderen vallen zo vaak tegen de punt aan. We gaan naar een outlet store. Als je denkt wat is het daar donker. Ze bleken dicht te zijn, maar gelukkig werden we toch netjes bediend door een magazijnmedewerker. Die twee ronde tafels links op de foto staat nu mooi te wezen in ons huis.

Woensdag

bril fixen

Net een nieuw brilletjes en nu al terug voor reperatie. Gister iets te wild gestoeid met Morris en nu is mijn bril stuk. Gelukkig zijn de jongens super lief in de winkel en kunnen ze lang genoeg aan mijn brilletje werken. Wat het is in die winkel, maar de jongens zijn daar opeens tam.

broodje bij de hema

En na het winkelen eten we een lekker broodje bij de Hema. Morris gooit natuurlijk zijn halve appelsap over zijn shirt. Scheelt dat de Hema ernaast is en we gelijk een nieuw en droog shirt kunnen kopen.

in bad

Heb je dat weleens dat je je niet meer kan herinneren wanneer je voor het laatst je kind in bad heb gedaan. Oeps. Zijn haar ziet er nog schoon uit, dus het kan nooit lang geleden zijn, maar ik weet het gewoon niet meer. Dan maar deze middag in bad. Dan weet ik zeker dat hij weer schoon is.

Donderdag

boswandeling

Met twee jongens het bos in. Een half jaar geleden had ik het niet aangedurfd, maar het ging echt super vandaag. Morris kan tegenwoordig zo goed luisteren en Owen blijft ook redelijk in de buurt.

vegetarisch eten

Sinds we weer een filmpje hebben gezien over de vleesindustrie en dat dit echt een aanslag is op het milieu besluiten we met zijn alle ons steentje bij te dragen en ook de mannen minimaal 3 keer per week vega te laten eten. Dit is de eerste keer dat ik met vleesvervangers voor hen kook. Geen culinair hoogstandje, maar wel lekker.

De videos van Kurtzgezagt zijn echt aanraders. Klik hier voor Why meat is the best worst thing in the world.

Vrijdag

aantrekkelijke trap

De laatste tijd is het steeds lastiger om Owen in de kinderwagen te krijgen en aangezien hij het heel leuk vindt om met Morris mee naar de peuterspeelzaal te lopen, wandelt hij ook vandaag lekker mee. De terugweg nemen we een andere route en dan opeens weet ik weer waarom in zo nooit loop. Van dit trapje heb ik Morris regelmatig af moeten trekken. Nu ook is Owen er helemaal weg van en met moeite krijg ik hem mee richting huis.

stoere opa

Shout out naar de stoerste opa van de wereld! Mijn papa heeft een nieuwe motor gekocht en stiekem vind ik dat zelf heel gaaf. Hoevaak ik en mijn zus vroeger niet hebben gepushed dat hij er een ging kopen. Helaas moesten we flink wat jaren wachten tot hij weer met zo’n gaaf ding rond ging rijden.

Zaterdag

zwemmen met peuter

‘Mama, ik wil naar het zwembad.’ Ik hoor het al een paar weken en nooit was er tijd voor. Vandaag hadden we de ochtend vrij en dus nemen Morris en ik een duik in het zwembad.

Zondag

Hier wordt hard gewerkt

Eigenlijk hadden we vandaag weer een druk programma, maar omdat een afspraakje wordt afgezegd heb ik heerlijk de tijd om eindelijk weer uitgebreid achter de computer te duiken. Manlief heeft zijn werk af en kan de kinderen vermaken. Ik zit vandaag het grootste deel op zolder. Het was wel weer eens tijd. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel werk je kan verrichten als je niet wordt afgeleid.

Lees ook >> Getrouwd met een dokter – Gratis pilletjes of eenzaam thuis

Hoewel we de afgelopen week toch best veel hebben gedaan heb ik nog voldoende energie over. Ik lig niet meer laveloos op de bank aan het eind van de dag. Wat een mindset al kan doen.

Hoe was jouw week?

 

 

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge