Weekly Diary #67 – De week van Sinterklaas

Hoi, Ik heb weer een nieuwe Weekly Diary voor je. Net terug van de vakantie en we kunnen gelijk aan de mak om het feest van de goede oude man te vieren. Wij vieren het altijd met de familie met lange gedichten en een leuk cadeau. Wat we verder deden deze week zie je hier.

Zondag

samen op reis

Vorige week hebben we een heerlijk weekje vakantie gehad. Zo’n kleine reis heeft toch wel een inpak gemaakt op Morris. In zijn spel zien we nog regelmatig terug komen dat hij op reis gaat. Hier rijdt hij in de bus terwijl papa de route navigeert via de wereldkaart.

Maandag

Mama needs energy

De week start weer vroeg. Zo na de vakantie is het toch wel weer wennen dat de wekker gaat. En laat Morris nou net vandaag uitslapen. Ook ik had wel uit willen slapen, maar helaas moeten we weer aan de bak. Tijd voor koffie is er niet, dus dan maar een blikje energie.

Samenspelende broertjes

’s Middags is er gelukkig wel tijd voor rust. Het duurt even voor ik het door heb, maar als ik om het hoekje kijk zie ik de jongens heerlijk samen spelen. En dat zonder dat er ruzie ontstaat.

Dinsdag

Rommel van de kinderen

Pff, ik ben echt nergens veilig van de rommel van mijn kinderen. Zelfs in het fontijntje in het toilet ligt de rommel opgestapeld. Morris is als de dood dat Owen met zijn speelgoed gaat spelen en als hij naar het toilet gaat neemt hij het voor de zekerheid mee.

Rommelpiet

Ooh nee, wat is hier gebeurd. Voor ik mijn bed in duik laat ik nog even rommelpiet binnen. Stiekem vind ik die Sinterklaastijd heerlijk en super leuk om er een heel spel van te maken. Morris zit er helemaal in en Owen doet met zijn broer mee.

Woensdag

Sinterklaasfeest op de peuterspeelzaal

Ook op de peuterspeelzaal komt Sinterklaas langs. Gelukkig mag Morris vandaag een extra dagje naar school. Hij heeft er eerst geen zin in, tot ik zeg dat hij in zijn sinterklaaspak naar school mag. Hij is door het dolle heen als ik hem weer ophaal en heeft een heel leuk (voor mij wat minder) cadeautje gehad. We moeten het nog bevestigen, maar binnenkort kan hij met zijn fiets echte brommergeluiden maken.

verjaardagscadeautje van lotgenootje

Ook ik krijg nog een cadeautje. Ietsje later dan mijn verjaardag eigenlijk is (20 November), maar sommige mensen hebben gewoon een heel goed hart. Met of zonder Ebstein!

Donderdag

liggen en spelen

Laten we vandaag weer even een rustdagje nemen. De jongens zijn moe van de hectiek van de afgelopen dagen. Owen gaat er dan ook lekker bij liggen als hij met het treintje gaat spelen.

Enorme kerstbal

Met de jongens ga ik de middag naar mijn ouders. Ik zoek met mijn moeder de kerstspullen uit. Ze heeft nog een grote verzameling van mijn opa en oma geërfd. Tijd om dat eens uit te zoeken. Mijn oma heeft in de jaren een grote verzameling aangelegd. Zulke mooie ballen zitten er tussen. net als deze. Het lijkt meer een flinke vaas dan een bal die je in de boom hangt.

Samen Startrek kijken

We blijven bij opa en oma eten en als we thuis komen is papa al thuis. De jongens hebben hem weer gemist en ze kruipen snel bij papa op schoot om met zijn drietjes Star Trek te kijken.

Wake-up light

Ik word de laatste tijd zo slecht wakker en wilde zelf al een wake-up ligt aanschaffen tot mijn ouders deze bij de kringloop vonden. Nu maar hopen dat het werkt en ik wat fitter wakker wordt. Helaas heb ik er deze nacht nog geen profijt van. Owen is niet zo leker en kruipt ’s nachts tussen ons in. Geen enkele lamp die er nu nog voor kan zorgen dat ik niet moe wakker word.

Vrijdag

muzieklover

Morris is de ochtend weer naar school en Owen keuvelt wat in huis. Ik luister een muziekje, maar als Owen dit door heeft wil hij ook de koptelefoon uitproberen. Meneertje music lover vindt het prachtig om zo muziek te luisteren

Zaterdag

Sinterklaasfeest

Eindelijk vieren wij ook Sinterklaas met de familie. De treuzelpiet kwam bij tante langs en heel de familie komt op bezoek. Owen heeft er zin in. Blijkbaar snapt hij het beter dan ik dacht. Voor we Sinterklaas gaan vieren moet hij nog even slapen. Als ik hem dit vertel loopt hij zelf al naar boven en kruipt zijn bed lachend in.

Zondag

minipuzzel

Ik weet niet of Sinterklaas (schoonmoeder) mij lief vond dit jaar of dat dit een nieuwe vorm van de roe is. Super schattig dit kleine puzzeltje, maar wat een kriem om deze kleine stukjes in elkaar te leggen.

familie bandje

Dit zijn van die dingen die we veel te weinig doen. Zo’n middagje met vrienden. Het is nogal een muzikaal groepje en dus heeft één van de mannen een oefenruimte in zijn kelder. Een droom voor Morris. Wat een feest en wat een herrie. Hihi

>> Lees ook: Dit wil ik mijn jongens meegeven

Wat een drukte is het altijd in deze feestmaand. Het eerste stukje zit erop en nu kunnen we even op adem komen voor we de kerstdrukte weer tegemoed gaan.

Ben jij al een beetje bijgekomen van de Sinterklaastijd?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge