Weekly Diary #72 – Twee draken van peuters

Er zijn van die fases dat er geen land te bezeilen is met peuters. Dat ze van die opstandige puberpeuters zijn. Gelukkig heb ik twee peuters en sleuren ze elkaar mee in de afwisselende fases. Hierdoor lijkt het soms dat deze fase continu aan de gang is. En deze week konden ze er ook weer wat van. Wat ze deze dagen nu weer hebben uitgespookt lees je in deze Weekly Diary.

Maandag

Samen gamen

Papa heeft het weekend dienst gehad en daarom is hij de maandag vrij. De jongens vinden het geweldig. En zeker als hij de computer erbij pakt om een spelletje te spelen. Morris heeft duidelijk de genen van zijn vader.

Auto wasstraat

Het is weer tijd om de auto een wasbeurt te geven en vooral ook van binnen schoon te maken (iets met koekkruimels op de achterbank). Omdat het geen weer is om een emmertje te pakken gaan we voor de verandering door de wasstraat. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst door zo’n tunnel ging. Best een beetje spannend, maar ooh wat is onze scheurbak weer glimmend.

Dinsdag

Zwembandjes

En ook de dinsdag is papa vrij. We wilde met het hele gezin gaan zwemmen, maar Owen is eerder moe dan gepland. Ik neem dus alleen met Morris een duik in het zwembad. Hij vindt het geweldig en waar hij het eerst nog een beetje eng vond, duikt hij nu gelijk het water in. Hij probeert zelfs al een beetje te zwemmen.

Mangaire

De kinderen slapen vanavond bij opa en oma. Maarten en ik nemen het ervan. We gaan naar een heerlijk restaurant in Rotterdam. Wat hebben we heerlijk gegeten in Mangaire en wat heerlijk om weer een avondje samen te hebben.

Woensdag

Gedaan-lijstje

De jongens blijven de hele dag bij opa en oma en dat geeft mij de kans om wat te doen in huis. In alleen de ochtend al krijg ik heel veel gedaan. Mijn nieuwe taktiek is gedaan-lijstjes maken om mijn dag productief te houden. To-do lijstjes kreeg ik toch niet af en werkte demotiverend, maar gedaan-lijstjes werken fantastisch.

Donderdag

Boefjes

De knullen zitten in een drakenperiode. Zij waren bij opa en oma al de boel aan het afbreken, maar ook thuis zijn ze weer op jacht naar kattenkwaad. Owen pikt stiekem de hagelslag en snoept samen met zijn broer een half pak leeg.

Waterbalet

En dan blijkt dat het pikken van hagelsslag nog wel meevalt. Als ik even boven bezig ben stopt Owen het fonteintje in de wc vol met wcpapier en laat de hele boel overstromen. Uiteindelijk is mijn hele emmertje vol als ik alles heb opgedweild. Nu maar hopen dat mijn houten vloer mooi blijft.

>> Lees ook: Waarom thuisblijfmama zo leuk is

Slapend boefje

Gelukkig ligt dit monstertje heerlijk te slapen. Owen is echt de aanstichter van het hele verhaal. Morris doet flink zijn best om zich te gedragen, maar wordt nog te makkelijk meegenomen in het spel van zijn broer.

Vrijdag

Trotse mama

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Eigenlijk ben ik best een beetje trots op mijn prestatie van deze ochtend. Op het laatste moment besluit ik nog te willen douchen en de jongens in bad te doen. Met zijn drietjes zijn we in 40 minuten klaar en is Morris zelfs op tijd op de peuterspeelzaal.

Hamertje tik

Zie hier mijn voorbeeldige peuter spelen. Mijn favoriete spel was vroeger hamertje tik en dus mag Morris daar nu ook kennis mee maken. Hij doet het heel voorzichtig en heel erg netjes.

Appelpannenkoeken

Kijk mij eens een voorbeeldige moeder zijn. Hihi. We hebben honger (lees: de jongens waren niet te houden) en er is niets in huis. Dan maar zelf wat maken. Deze heerlijke appelpannenkoeken smaakte goed! Al heeft Owen de appeltjes aan de kant gelegd.

Zaterdag

Oma ophalen

Morris vraagt al weken of we uit eten gaan. Als we hem vragen of we met zijn vieren gaan zegt hij dat oma ook mee moet. Hij mag haar zelf ophalen. “Oma, ik kom jou ophalen!”

Met z'n vijfjes

Een overvolle tafel en een niet zo ontspannen moeder. Ik heb niet een hele goede ervaring met uit eten met mijn jongens. Ze hebben er gewoon het geduld niet voor. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘hadden’. Morris zegt het stilzitten moeilijk te vinden, maar hij doet het keurig. Wat ben ik trots op mijn mannetje die oma meeneemt uit eten en netjes aan tafel blijft zitten.

Bij opa op het werk

Opa kon er helaas niet bij zijn vanavond, omdat hij moest werken. Voor we oma weer terug brengen naar huis brengen we nog wel een bezoekje aan opa. Trotse opa laat ze natuurlijk binnen even aan zijn collega’s zien. Ook mochten ze achter de computer. Geen slim plan. Ik heb heel snel wat mailtjes zien verdwijnen. Oeps, als dat maar goed komt.

Zondag

Bos verkennen

Weer of geen weer, het bos is altijd een goede plek om naartoe te gaan. Met flinke modderpoelen zijn we niet heel schoon als we weer thuis komen, maar dat kan de pret niet drukken. Mama wast wel.

Muziek maken

Het is een drukke week geweest. Papa gaat al vroeg naar bed. Zo’n avondje alleen is stiekem niet verkeerd. En heerlijk om weer een keer de ukulele te pakken en heel zachtjes te spelen.

>> Lees ook: 50 random dingen die mij gelukkig maken

De rust is onderhand weer wedergekeerd, al moet ik wel creatief omgaan met de tijd en de jongens vanaf 4 uur afleiden of al eten geven. Het lijkt of ik eraan gewend ben, maar uit ervaring weet ik dat wat ik nu denk te weten over een paar weken weer heel anders is. Het is ook altijd aanpassen met kinderen.

Heeft jouw kind ook last van het drakenvirus?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge