10 Beautytips voor drukke moeders

Je dag als moeder begint vroeg. Al rond een uur of 6 kan je je kindje verwachten. Even rustig ontbijten met een sterk bakje koffie is er niet meer bij. Geen uitgebreide föhnsessies meer voor je haren en ontspannen gaan zitten voor je make-up is er echt niet meer bij. In de luttele minuten die je over hebt, moet je jezelf zien te verzorgen. Voor je er erg in hebt loop je als ma Flodder achter de kinderwagen. Met een paar simpele tips kan je er toch voor zorgen dat jij er in korte tijd ook weer tip top in orde uit ziet.

1. Goede crème doet wonderen

Door de slapeloze nachten raakt je huid zijn elasticiteit en volume kwijt. Voor je het weet beginnen de eerste lijntjes in je gezicht al te tekenen. Een goede vochtinbrengende crème kan wonderen doen. Het kan er zelfs voor zorgen dat de kleine lijntjes, die je er als nieuwbakken moeder bij hebt gekregen, weer verdwijnen. Een goede dag- en nachtcrème is dus echt onmisbaar voor een mama.

2. Conceal those circles

Een gebroken nacht is zwaar voor een mens. Zwaarder zelfs, dan als je weinig uurtjes aan een stuk door kan slapen. Je kan nog zo je best doen om op tijd naar bed te gaan, maar als jouw kleintje midden in de nacht een aantal keer wakker wordt, heb je het als moeder (en vader) zwaar. Gelukkig zijn de donkere kringen onder de ogen goed weg te werken met een concealer. Heb je geen tijd voor een full-face met make-up, dan kan een beetje concealer onder je ogen al voldoende zijn om er niet als een zombie uit te zien.

3. Wenkbrauwen on fleek

Je wenkbrauwen zijn belangrijk voor de uitstraling van het gezicht. Een sterke wenkbrauw kan er zelfs voor zorgen dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Zorg ervoor dat je je wenkbrauw regelmatig bijwerkt, door de haartjes te epileren of ze bij te knippen. Kies voor een wenkbrauwproduct, waarmee jij je wenkbrauwen makkelijk kan bijwerken.

4. Kies de juiste lippenstift

Wil je een keertje wat meer, maar heb je geen tijd om uren voor de spiegel te staan? Een mooie lippenstift kan je look net dat beetje extra geven. Belangrijk is dat je een kleur kiest die bij je past. Past de kleur goed bij je uiterlijk en past de kleur goed bij je persoonlijkheid? Een goed stiftje in je handtas en je bent altijd klaar om net dat beetje extra uit te stralen.

5. Let it glow

Met glitter zorgt je ervoor dat je glamour uitziet. Ik bedoel hiermee niet de glitteroogschaduw van het jaar 2000, maar een simpele highlight kan al veel betekenen. Een klein beetje highlight op je jukbeenderen kan voor een frissere uitstraling zorgen en je de wakkere blik geven die je momenteel niet van nature op kan brengen.

styletoneokt2

Mijn nieuwe favoriet. De Highlighter die ik in de StyleTone Box ontving

6. Invest in good brushes

Als moeder hou je weinig tijd over voor jezelf. Zodra je je make-up aanbrengt, komt er weer een kleintje aan je benen hangen. Een goed set make-upkwasten kan ervoor zorgen dat je in korte tijd je make-up perfect kan aanbrengen. Kwasten kunnen flink in de prijzen lopen, dus kijk goed naar wat je hebt en wat er nog nodig is. Is er een kwast die je vaak gebruikt, maar niet altijd even goed is in het aanbrengen van je make-up? Dan is dit de kwast die je kan vervangen voor een duurdere varriant.

7. Droogshampoo is de nieuwe must have

Ik stond er versteld van, dat ik als moeder zo weinig kans kreeg om te douchen. Zodra het water ging lopen, kwamen de eerste huiltjes uit de slaapkamer van de kleine. Nu met twee kinderen is mijn badkuip altijd gevuld met lauwwarm water en twee kleine kindjes. Uitgebreid mijn haar wassen is er dus niet meer bij en de droogshampoo wordt regelmatig gebruikt. Niet alleen is dit tijdbesparend, maar je haar minder vaak wassen is ook goed voor je haar.

8. Met je nagellak in ijswater

Deze tip wilde ik eerst zelf zien om te geloven. Je net gelakte nageltjes in een bakje ijswater hangen om ze sneller te laten drogen. Het is even op je tanden bijten, maar het haalt zeker een derde van de droogtijd af. Met drie laagjes kon ik rustig een kwartier met mijn handen omhoog zitten. Na mijn vingers een aantal keer in ijswater te hebben gehangen was de bovenste laag snel gedroogd en helemaal uitgehard was het na 10 minuten.

nagels

9. Leg het alvast klaar

In de avond je kleding klaarleggen. Mij leek het nooit zo nodig, tot ik kinderen kreeg. Het eerste wat je ’s ochtends moet doen is je kinderen helpen. Snel de broek aan van de dag ervoor (ik trek later wel een schoon setje aan), om vervolgens geen tijd te hebben om je om te kleden. Leg je kleding een dag van tevoren klaar en je ziet er altijd goed uit. Leg, om nog meer tijd te besparen, een Capsule Wardrobe aan. Een kledingkast met weinig items, maar die wel allemaal bij elkaar passen. Lees hier hoe je daarmee kunt beginnen.

10. Accessorize

En dan zie je er tiptop uit. Je past weer in je oude spijkerbroek en je straalt door het gebruik van de juiste make-upproducten. Toch oogt alles nog een beetje saai. Vergeet niet je accesoires uit de kast te tekken. Een mooie horloge om, een subtiel kettinkje en natuurlijk je mooiste schoenen. Met alles bij elkaar vallen die snottebellen die aan je broek afgeveegd worden niet eens meer op.

Hoe zorg jij dat je er als moeder goed uit blijft zien?

error
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge