10 dingen die ik mis aan zwanger zijn

9 maanden op, 9 maanden af. Na de zwangerschap van de eerste was ik na 9 maanden alweer zwanger. 9 maanden op dus weer. Vorige week is ons jongste knulletje 9 maanden oud geworden en nu ben ik echt zwanger af. Ik vond een zwangerschap pittig, ik had veel kwalen en het duurde me allemaal veel te lang. Toch zijn er een aantal punten die ik mis van het zwanger zijn. Hier lees je 10 punten die ik enorm mis.

Dikke buik

Je kan er op een gegeven moment niet meer omheen. Mijn buik explodeerde in de laatste 4 weken. Tijdens de volledige 9 maanden is er een periode dat je echt kunt genieten van je buikje. Een soort goldilock zone. Niet te dun, niet te dik. Mensen zien dat je zwanger bent en hoe heerlijk is dat. Paraderen met je mooie buikje en aan de wereld laten zien dat jij een kleintje verwacht.

buik

Baby voelen

Bij beide zwangerschappen begonnen de eerste schopjes rond de 18 weken. Eerst een paar plopjes die net zo makkelijk iets anders hadden kunnen zijn. Toch werden deze plopjes steeds duidelijker en werden het echte schopjes. Ik vond het zo fijn om mijn knulletjes (want rond die tijd wist ik al wat het werd) te voelen en steeds een beetje meer kennis met ze te maken.

Alles eten

Je lichaam verbruikt een stuk meer energie. Aan het eind van de zwangerschap is dat ruim 300 calorieën en dat is toch al een heel stuk taart extra.

Daarbij wordt het moeilijker jezelf vol te eten. Kortom, je kunt alles eten wat je wilt, zonder dat je teveel kilo’s aankomt. Nu moet ik zeggen dat ik hier erg veel geluk mee heb gehad en ben ik bij beide zwangerschappen minimaal aangekomen. Ik heb ook dus nooit de rem erop hoeven gooien.

Cravings

Met elke zwangerschap komen cravings. De bekende zure bommen en haringen waren het niet bij mij. Bij de eerste zwangerschap wilde ik alleen maar soep en de craving bij mijn tweede zwangerschap ware karnemelk en snoep (ja, ook die combinatie). Toegeven aan je craving is zo lekker! Iets waar je zoveel zin in hebt en dat ook nog gigantisch lekker smaakt. Ik kon echt genieten van mijn bordje soep of mijn bakje snoep en beker karnemelk.

Haar

Tijdens je zwangerschap vallen onder invloed van hormonen je haren minder uit. Als resultaat heb je aan het eind van je zwangerschap een volle bos met haar. Ook scheelt het een hoop gepluk op je zwarte shirt, na het borstelen van je haar, maar de volle bos was iets wat ik zo fijn vond. Het volume die ik opeens had, zorgde ervoor dat mijn haar hoe dan ook leuk zat. Alleen een borstel door mijn haar en ik kon de deur uit. Helaas heb ik hier al lang afscheid van moeten nemen en zit ik weer met een piepklein staartje of knotje.

Aanspraak

Als je zwanger genoeg bent, dat de mensen een opmerking durven maken over je zwangerschap, begint de aanspraak te komen. Wild vreemde vrouwen gaan een gesprek met je aan over haar ervaring. Voor sommige mensen kan dit een TMI momentje zijn, maar laat ik nou net heel graag over mijn zwangerschap en kinderen praten (zou je niet verwachten van een mama-blogger). Iemand op straat tegen komen die vertelt over zijn zwangerschap en vraagt naar jouw ervaringen. Ik kan er alleen maar van genieten

Nesteldrang

Ik ben een huismus en ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn. Tijdens de hele zwangerschap kostte het mij moeite om het huis aan kant te maken. Bepaalde klussen kon ik niet doen, zoals stofzuigen of bed verschonen. Tijdens de nesteldrang bedacht ik me klusjes die ik prima kon doen. Een kastje, een laadje, een plankje. Alles werd uitgezocht en ik kon opeens veel dingen weggooien. Na de eerste zwangerschap is ons eerste flatje te koop gezet en op de dag dat de oudste geboren is, kwam de fotograaf langs om foto’s te maken van ons huisje. Ons opgeruimde, super schone huisje. Mede dankzij de nesteldrang was ons flatje fotowaardig.

In verwachting zijn

Wat ik vooral mis aan de zwangerschap is het in verwachting zijn. Het uitzien naar een nieuw wezentje, een nieuw leven, een nieuw gezinnetje. Elke echo was een kleine kennismaking en via de buik werd er al veel met de kindjes gekletst. Ik probeerde me voor te stellen hoe het zou zijn. Wat voor kereltjes het zouden worden en hoe gaat hij eruit zien. Ik was heel benieuwd naar hoe ik als moeder zou zijn. Ik vond het heerlijk om naar al deze nieuwe dingen uit te kijken en ik kon niet wachten tot het zover was.

IMG_0079

de bevalling

Noem mij dwaas, maar ik keek tijdens de bevalling echt uit naar de bevalling. Ik heb het geluk dat een ruggenprik, ivm mijn medische indicatie, een must is. De pijnbestrijding kon volgens de artsen niet snel genoeg komen. Hoewel ik het wel wilde meemaken en ook de weeën wilde voelen wist ik dat de ruggenprik tot mijn beschikking was. Ik wilde zo graag voelen hoe een lichaam reageert op een bevalling. Wat is er waar van die verhalen die je allemaal hoort? Hoe voelt het als je bevalt van een kindje? Ben ik zo iemand die bij de eerste kennismaking direct verliefd is? Wat is die moederliefde eigenlijk? Mijn bevallingen waren fantastisch. Bij de eerste was er veel interventie van de arts, maar gelukkig is de tweede bevalling precies gegaan zoas ik had gehoopt. Wil je dit bevallingsverhaal nog teruglezen, dan kan dat hier.

Wat mis jij van je zwangerschap?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge