10 jaar samen met Maarten

Morgen zijn manlief en ik alweer 10 jaar samen. In 10 jaar tijd dat er veel is gebeurd en dat ging niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn we overal bovenop gekomen en hebben we nu een prachtig gezin. Ter ere van ons 10 jarig jubileum schreef ik Maarten een brief.

Lieve Maarten,

Toen wij elkaar leerden kennen zat ik in een fase waarin ik niet toe was aan een relatie. Ik was student, woonde net op mezelf en kreeg dat jaar het flink voor mijn kiezen. Jij was gelukkig volhardend en uiteindelijk bleek er meer tussen ons dan alleen een vriendschap.

Toen wij een relatie kregen zat ik niet in een makkelijk stuk van mijn leven. Ik had op dat moment net mijn beste vriendin verloren en besloot te stoppen met mijn studie. Ik solliciteerde voor een vaste functie bij mijn parttime baan en kon aan de slag.

Samenwonen

We woonden op dat moment beiden antikraak. Ik aan de ene kant van het winkelcentrum en jij aan de andere. Mijn woning stond op de planning om plat te gaan en ik moest mijn huisje verlaten. Zonder overleg besloot ik dat het een goed idee was dat ik bij je in zou trekken, zodat we konden sparen voor ons eigen huisje. Gelukkig bleek jij dit ook een goed idee te vinden, want we zaten toch altijd al bij elkaar en zo hebben we enige tijd in jouw veel te kleine flatje aan de Leyweg gewoond.

Van mijn salaris konden we een leuk appartement in Den Haag kopen. Jij studeerde nog en ik was de kostwinner. Goh, wat zijn de tijden veranderd. Het was een fijne woning, waar we veel hebben meegemaakt.

Maar het was niet alijd even leuk. Ik kwam in een depressie terecht. Een combinatie van onverwerkt verlies, onzekerheid en waarschijnlijk een chemisch onbalans in mijn hersenen die mijn gevoelens helemaal in de war schopte. Het was een moeilijke tijd. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor jou. Jij hebt het allemaal aan moeten zien en moeten doorstaan. Jij bent vaak het mikpunt geweest als ik het even niet meer aankon.

Ik vind het zo bijzonder knap dat je vol hebt gehouden en dat je ervoor hebt gevochten om ons leven verder op te bouwen.

Nieuw leven

En dat leven hebben we opgebouwd. Ik, die mezelf nooit in een witte jurk zag, droomde er nu van om met jou in het huwelijksbootje te stappen. We hebben een fantastische dag gehad en vol trots zeg ik nu dat jij mijn man bent.

De kinderen moesten nog even wachten, want mijn gevoel was nog niet helemaal op orde. Jij, die nog niet aan kinderen toe was, vond dat geen probleem.

Vader

Het moment dat we besloten om kinderen te nemen vond jij volgens mij erg spannend. Niet wetende wat er precies gaat komen en hoe je zal zijn als vader. Als ik probeer de woorden te vinden om jou als vader te beschrijven, springen de tranen in mijn ogen. Zoveel liefde en zorg voor de kinderen, maar ook nooit te beroerd voor gekkigheid. Ik zie de kinderen altijd zo genieten als jij er bent. Ze rennen altijd met grote ogen naar de deur als ik zeg dat je weer thuis bent. Ik snap het ook wel, dat als jij er bent, de kinderen mij niet meer zien staan. Je bent een geweldige vader.

Nieuwe baan

Er gaat binnenkort een hoop veranderen, nu jij een nieuwe baan gaat krijgen. Nog even en je hebt je specialistenpapiertje in de pocket en mag aan het werk in een mooi ziekenhuis. Hierdoor kan ik stoppen met werken en kan ik voor al mijn mannen zorgen. Vaak genoeg heb jij na je werk de kinderen opgehaald bij de oppas, als ik een avonddienst had. Vaak zijn er weekenden geweest dat we elkaar bijna niet zagen. Ik ben zo blij dat dit binnenkort niet meer zo zal zijn. Dat als jij uit je werk komt het eten voor je klaar staat. Dat de kinderen verzorgd zijn en het huis is gedaan. Dat jij je op je drukke baan kan concentreren en ik fijn voor al mijn mannen kan zorgen. Wat een heerlijk ouderwets vooruitzicht is dit toch.

Lieverd, ik ben zo blij dat jij altijd zo je best hebt gedaan voor mij. En nog steeds doe je dat. Je motiveert me en helpt me bij alles wat nodig is. Die 10 jaar is niets, ten opzichte van de jaren die we nog met elkaar zullen delen. En wat zal ik genieten van die tijd.

Lieverd, ik hou van je!

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge