Onmisbaar in de eerste maanden met je kindje

Voor een baby haal je veel in huis. Natuurlijk moet je de nodige kleertjes halen en ook voor de verzorging zijn er dingen nodig. In de boekjes en op internet vind je verschillende uitzetlijsten. De één nog uitgebreider dan de ander. Op mensen hun wishlist raden ze veel producten aan waar zij gebruik van willen maken als de kleine er is. Maar heb je echt alles nodig?

Wat je nodig hebt en hoeveel je gaat gebruiken is nogal persoonlijk. Vele dingen van de officiele uitzetlijten heb ik niet gebruikt. De enorme hoeveelheid kleertjes dat sommige mensen zeggen, heb ik niet nodig gehad. Vooral niet van de kleinste maat. Ik was gewoon heel vaak en vind dat ook fijn om te doen. Maar van welke producten heb ik wel veel gebruik gemaakt. Wat stond er op mijn wish list en welke dingen waren voor mij onmisbaar.

Swaddleme

Inbakeren is voor babies erg prettig. Het geeft ze rust, omdat ze door hun rondzwaaiende armen niet wakker worden gemaakt. Ook geeft het ze geborgenheid. Bij de eerste zaten we al snel in een hittegolf, waardoor we het inbakeren niet hebben doorgezet. Meneertje werd al zo warm en dan ook nog flink inwikkelen was geen prettig idee. De tweede zou in de herfst geboren worden en dus geen kans op een hittegolf. De swaddleme hebben we veel gebruik van gemaakt in de eerste paar weken.

niet5

Slaapzak

Na enige tijd beginnen de kleintjes te trappelen met hun benen. Het dekentje blijft niet meer liggen, waardoor je je kindje in de nacht makkelijk afkoelt. Een klein slaapzakje is dan erg prettig. Bij de action hebben ze al hele goedkope slaapzakjes. Voor de allerkleinste is het voldoende om een dun slaapzakje te gebruiken, zodat het dekentje beter blijft liggen. Als de kindjes groter zijn gaan ze heel hun bedje door en is het verstandig om een slaapzakje te verzorgen die je kindje voldoende warmte biedt.

niet11
slaapzakje maat 70

Co-sleeper

Voor de geboorte wist ik al dat mijn kind de eerste weken in een co-sleeper zou slapen. Beide kinderen hebben uiteindelijk de eerste 6 maanden in de co-sleeper gelegen. Het geeft een heel veilig gevoel. Je weet zeker dat je je kindje hoort in de nacht. Ook hoort je kindje jou, wat je baby een veilig gevoel geeft. Je bent snel bij je kindje als er wat is en je hoeft je bed niet uit voor een voeding. En natuurlijk is het heel gezellig dat je je kleine de hele nacht door kan aanstaren.

Slapen

Nachtlampje

Nachten zijn eng en donker. Dit merkte ik bij beide kinderen. De oudste heeft heel wat avonden gehuild, tot we merkte dat we het ganglicht aan moesten zetten. Voor de jongste hadden we een nachtlampje die vanzelf uit gaat na een half uur. Dit was ook ideaal om hem ’s ochtends nog even bezig te houden. Doordat het lampje van de Hema aangaat door middel van aanraking kunnen de kinderen hem ook prima zelf bedienen. De jongste knul vind het heel leuk om het lampje aan en uit te zetten.

niet7

Draagzak

Wij hebben bij de eerste veel gebruik gemaakt van een draagzak. Via via hebben we een draagzak van Baby Björn gekregen. Wij woonde in die tijd in een flat en de kinderwagen pakken was soms zoveel werk dat ik niet meer naar buiten wilde. Even de draagzak pakken was ideaal. Het voelt heerlijk om je kindje bij je te hebben. Je kan het de hele tijd knuffelen en kusjes geven en je hebt toch je handen vrij.

niet4

Zoogcompressen

Als de borstvoeding goed en wel op gang is heb je grote kans op het lekken van je borsten. Je wilt er nog niet over nadenken voor je een baby krijgt, maar zoogcompressen gaan nodig zijn. Ik heb verschillende zoogcompressen gebruikt. Er waren erbij die stug waren, sommige waren bulky en andere voelde juist klam aan. En je voelt je al zo fijn, dus goede zoogcompressen is mooi meegenomen. Ik kwam pas laat achter dat de zoogcompressen van natusan zo fijn waren. Ze zitten mooi en voelen prettig aan op de huid.

niet

Tepelhoedje

Niet bij iedereen gaat het borstvoeden even gemakkelijk. En als het echt niet gaat zijn er gelukkig altijd middeltjes om het beter te maken. Zo ook de tepelhoedjes. Hoewel het op het internet wordt afgeraden zweer ik erbij. Zonder dit had ik niet door kunnen gaan met borstvoeding geven. Na vier weken heb ik de tepelhoedjes af kunnen bouwen, om vervolgens op natuurlijke wijze te voeden.

niet2

Melkpoedertoren

Het maken van de flesjes is soms zo’n vervelende taak. De scheppen uittellen als je aan het kletsen bent of midden in de nacht naar beneden moeten. Met zo’n bakje kan je rustig alles klaarzetten. Warm water in de fles, bakje om kiepen en drinken maar.

niet6

Sudocrème

De rode billetjes zijn snel verholpen met deze creme. Het heeft een aangename, maar niet sterke geur. Je kan het naast het insmeren van de billetjes voor nog veel meer dingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld je eigen drogen handen ermee insmeren. Sudocrème is geen onbekend product, maar mijn man zweert erbij. De luchtjes die aan babyproducten wordt gegeven vindt hij allerminst prettig, maar de subtiele geur van sudocrème vind hij heerlijk.

niet3

Overigens is het een minder groot succes als je kindje een potje te pakken krijgt en lekker rond gaat smeren…. (jep, ik spreek uit ervaring)

niet8
#instagram

Albert

En het laatste is eigenlijk niet echt een product, maar een dienst. De AH-bezorg service. We zijn eraan begonnen toen onze tweede net geboren was. Het is als vrouw in de eerste weken erg lastig om te gaan winkelen. Met twee kleine kinderen wordt dat nog een beetje moeilijker. Om toch voorzien te zijn van eten, zijn we gaan bestellen. Een bijkomend voordeel is, dat je er ook veel verzorgingsproducten bij kan bestellen. De luiers en luierdoektjes worden hierdoor thuis bezorgd, maar ook de laatste vier producten van deze lijst zijn via de AH-bezorg service in huis te halen.

niet9

Wat is voor jou onmisbaar in de eerste weken met een baby?

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge