Een dag uit m’n leven #12. Koffie, babyvoeding en biertjes

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik de tijd met mijn kleintjes wilde vastleggen. Niet meer zomaar vergeten hoe het ging, maar terug kunnen lezen hoe het was. Vandaag een moe dagje, maar toch een spetterend einde.

Vrijdag 30 juni

De dag had een langzame start. Nog moe van de avonddiensten zijn we naar beneden gegaan. De jongens hadden al met papa ontbeten, toen ik nog op bed lag. Als papa weg gaat, word ik verplicht het bed uit te komen. Na 5 minuutjes op het grote bed spelen roept mijn oudste ‘mama bed uit’.

Als we beneden zijn, gaan de jongens lekker hun gang. Zelfs de jongste vermaakt zich prima op zichzelf. Hij schuifelt naar de speelgoedhoek waar al het speelgoed van zijn grote broer ligt. Duplo is meneer helemaal weg van en direct trekt hij een doos omver.

1201

De oudste knul is blijkbaar zo blij met de nieuwe auto, dat hij meerdere keren vraagt of we auto gaan rijden. Ik moet nog winkelen voor het een en ander, dus we pakken tegen een uur of 10 de auto. De kinderwagen en de draagzak gaan mee. Wat heerlijk zo’n ruime auto. De kinderwagen past er zonder moeite in, maar als ik ga zitten moet ik weer even nadenken. Deze auto is zo modern en ook nog eens automaat, dat ik niet meer weet wat ik precies moet doen om hem te starten. Welke knoppen moest ik allemaal indrukken.

Gelukkig krijg ik hem draaiende en eindelijk kunnen we weg rijden. Ik presteer het om onderweg nog keer terug te schakelen (had ik al gezegd dat ik niet gewend was om in een automaat te rijden), maar gelukkig komen we zonder brokken aan.

Peuter in de kinderwagen

De oudste knul gaat in de kinderwagen. Het is tegen slaaptijd en dat kan twee dingen betekenen. Hij wordt heel vervelend en wil absoluut niet in de wagen, of hij zit rustig om zich heen te kijken en te kletsen. Het wordt gelukkig het laatste. De jongste zit in de draagzak gezellig om zich heen te kijken en contact te zoeken met alle mensen achter mij. Af en toe hing hij zo naar de zijkant, dat hij bijna uit de draagzak viel. In korte tijd kom ik best wat winkels door, maar toch is er alleen tijd voor het hoognodige.

Als na 2 uurtjes winkelen de jongste zich helemaal naar achter gooit, herken ik dit weer van de oudste. Hij gooide zich ook helemaal naar achter als hij moe was. Ik kon nog zo m’n best doen om hem rechtop te dragen, maar na enige tijd hing hij toch zo ver mogelijk naar achter, het liefst met zijn hoofd onderste boven. We gaan weer naar de auto en voor we de parkeergarage uit zijn, is de jongeste al stil.

De oudste zit nog vrolijk om zich heen te kijken. Hij kletst de oren van mijn kop. Thuis staat hij erop dat hij nog even achter het stuur mag. Omdat zijn kleine broer nog slaapt mag hij even op mijn schoot zitten. Alle knopjes worden ingedrukt, alarmlichten gaan aan en hij doet een paar keer een poging om te starten. Blijkbaar is hij zo moe, dat als we naar huis gaan, hij direct mee loopt. Zijn kleine broer leg ik op bed en ook de oudste breng ik na enige tijd naar bed. Binnen de kortste keren is het stil boven.

1216

Het liefst ga ik ook nog even liggen, maar het huis is zo’n bende en ook wilde ik nog een voorraadje babyvoeding maken. Onze kleinste eet vaak mee wat de pot schaft. De ene keer prakken we het voor hem en soms leggen we het omgeprakt op zijn blad, wat hij dan zelf mag oppeuzelen. Voor de dagen dat we iets eten wat niet fijn is voor een baby, geven we hem een potje. Zelfgemaakt en ingevroren. Dit keer wordt het zoete aardappel, broccoli en gehakt. De aardappel en groente passen niet in één keer in de stomer, waardoor ik het in verschillende etappes doe.
De keuken is een bende, maar uiteindelijk hebben we 8 maaltijden (ik heb een potje te weinig, dus vanavond heeft meneer dit heerlijke maaltje).

De rest van de middag ben ik niet vooruit te branden. De jongens hebben er een grote bende van gemaakt. Het kost me grote moeite om het op te ruimen. Als dan ook nog de oudste al naar beneden kom als ik net de eerste lading duplo heb opgeruimd geef ik het op. De duplo wordt weer omgekieperd (is zijn nieuwe ding) en dan ook nog over de bank, waardoor ik niet meer kan zitten.

1210

Baddertijd

Voor het begin van de avond wil ik nog onder de douche springen en aangezien ik beneden toch niet verder kom, gaan we met z’n alle aan het eind van de middag naar boven. De jongste laat ik over de grond kruipen. Grote broer gaat met mij het bad in. Het badzout vond hij heel leuk, maar de scrub die ik heb geprobeerd vond hij maar niets.

Na het bad wordt er uitgebreid gekookt. Ik bedoel, de oven wordt aan gegooid en de pizza gaat erin. Wat ben ik blij dat dit op het menu staat en ik niet nog hoef te zwoegen over de pannen. Ik heb in de avond nog afgesproken om in de stad de verjaardag van een vriendin te vieren, maar ik heb geen idee hoe ik me daar toe kan zetten.

1214

Manlief komt na het avondeten thuis en samen brengen we de jongens naar bed. De jongste wordt ivm mijn wisselende diensten vaker door hem op bed gelegd dan door mij. Hierdoor leest papa nog het laatste verhaaltje door, terwijl ik me klaar maak voor de avond. Ga ik voor uitgaanskleding of doe ik mijn gebruikelijke kleren aan? Aangezien we naar een kroeg gaan en het niet echt zomers weer is wordt het mijn eigen kloffie, met m’n hakken eronder. Voor mij is dit al aardig opgedoft haha. Een shirt van de Hemarkt en de spijkerbroek is van de Lidl (ik sta er nog versteld van dat ik zo’n fijne broek bij de Lidl heb gekocht). Schoenen zijn lang geleden bij de Zara in Duitsland gekocht en lopen bijzonder lekker. Voor vertrek neem ik nog een bakje koffie in de hoop dat ik er iets wakkerder van wordt.

shirt hema, broek lidl, schoenen zara
Me love doctor who

Mama gaat stappen

Ik vertrek met de auto richting de stad. Ik had nog zo het voornemen om met OV te gaan, maar omdat het al later is en ik nog niet eens heb uitgezocht hoe ik er kom, besluit ik toch de auto te pakken. Dan maar niet drinken. Ik denk dat morgen enorm veel scheelt.

De auto parkeer ik in de parkeergarage en ik loop richting de kroeg. Het is alsnog 10 minuten lopen en ik had makkelijk een paar haltes ov kunnen pakken. We zijn in een kroeg waar ze veel verschillende biertjes hebben. Dat is lekker zeg. Als ik lang genoeg blijf, kan ik er best één of twee nemen. Een Karmeliet begin ik mee. Sterk biertje, maar ooh zo lekker. Later neem ik nog een porter. Heerlijk en ook niet heel sterk. Pas twee uur na mijn laatste drankje ga ik op weg naar de auto. De andere mensen gaan richting een andere kroeg in de buurt van de parkeergarage. Ik mag achterop springen, dat vinden mijn voetjes niet onaangenaam.

In de nacht vind ik het toch altijd spannend of ik normaal de parkeergarage in kom. Ik moet de beveiliging bellen om mijn naar binnen te laten, maar dan gelukkig ken ik de weg op mijn duimpje. Dit is tenslotte waar mijn kinderen geboren zijn.
Als ik de auto wil starten druk ik verschillende knopjes in. Ooh god, ik krijg hem toch wel aan. Gelukkig, hij start!

Om 3.45 ben ik thuis. Jemig, dat deed ik voor het laatst in mijn studententijd. Nu snel m’n bed in en hopelijk vind manlief het goed als ik morgen iets langer in bed blijf liggen.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge