3 lifehacks die ik vaak gebruik

Ik heb amper tijd voor mezelf, dus het leven mag soms weleens makkelijker. Op internet kom je veel lifehacks tegen die je doen vertellen dat het allemaal veel simpeler kan. Toch zijn veel van die hacks ingewikkelder dan ze zich voordoen. Toch zijn er een aantal hack waarmee je echt tijd kan winnen en het leven een stuk makkelijker maakt. Dit zijn de lifehacks die ik altijd wel gebruik.

voetjes omhoog

Lees ook >> Tropenjaren – Het leven van een moeder met twee onder drie

Douche koud afspoelen

Eén van de meest vervelende klusjes in huis vind ik het schoonmaken van de badkamer. De kalkaanslag is moeilijk te verwijderen en zo sta je een uur te boenen. Wist je dat er een hele makkelijke manier bestaat om de kalkaanslag te voorkomen.

Kalk is minder goed oplosbaar in koud water. Het is een ingewikkeld verhaal van bicarbonaat dat instabiel is in water met hogere temperaturen. Vandaar ook dat er zoveel kalkaanslag op de waterkoker zit. In de douche gebeurt hetzelfde. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen door de wanden van de douche en de kraan met koud water af te spoelen. Kleine moeite en het scheelt een hoop boenwerk.

batterijen stuiteren

Met al dat elektronische speelgoed vliegen de batterijen mij om de oren. De ene keer leg ik ze netjes weg in de la met lege batterijen, maar nog vaker zwerven ze rond (buiten handbereik van de kinderen natuurlijk) in een willekeurige kast. Een van mijn grootste ergenissen is dan ook het vinden van een volle batterij. Natuurijk heb je van die handige meet apparaatjes, waarmee je de spannign van een batterij kan meten, maar die ben ik natuurlijk altijd kwijt. Een heel simpel trucje is het om te proberen de batterij te laten stuiteren. Laat de batterij van zo’n 5-10 centimeter vallen op een harde ondergrond (op de plus- of minkant). Stuitert hij een beetje, dan bevat de batterij te weinig stroom. Stuitert hij niet, dan kan je hem gewoon weer in een toet-toet autootje stoppen.

whitebordmarker for everything

Dat je met een uitwisbare stift kon schrijven op een whiteboard kan schrijven is bekend, maar wist je dat je er veel meer mee kan doen. Ik heb 1 kleine whiteboard, maar door het hele huis gebruik ik de uitwisbare stiften. Zolang de ondergrond glad is kan je je uitwisbare stift gebruiken. De spiegel in de douche om berichtjes achter te laten voor je partner of een to-do lijst op het raam bijvoorbeeld. Mijn agenda heeft van die leuke insteekhoesjes voor foto’s. Ik heb hier een klein takenlijstje in zitten waarop dingen staan die ik niet moet vergeten voor ik een blogbericht publiceer. Met een uitwisbare stift streep ik al deze dingen af voor ik op publiceren klik.
De uitwisbare stiften maken het een stuk gemakkelijker als je net als ik van lijstjes houdt.

Ben jij ook iemand die het zichzelf wat makkelijker maakt? Ik ben heel benieuwd welke lifehack jij vaak gebruik. Laat een berichtje achter in de comments en vertel me welke lifehacks jij graag gebruikt.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge