3 manieren om dun en fijn haar te dragen

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen heb ik al een aantal jaar het zelfde knotje op m’n hoofd zitten. Ik ben opzoek gegaan naar een nieuwe simpele haarstijl. Hieronder laat ik een aantal manieren zien hoe je dun/fijn haar kunt dragen.

Het probleem bij mijn haar is, is dat het heel erg dun is. Ook is het erg fijntjes, wat het snel coupe-de-ontploft maakt, als ik het met de föhn volume wil geven.

Omdat ik met 2 kindjes weinig tijd heb om het te wassen (het kost wat tijd om de pluis erna eruit te halen) wil ik niet teveel producten gebruiken. Zoals ik in mijn vorige blog schreef, draag ik mijn haar het liefst vast. Beide kinderen hebben grijpgrage handjes en ik zit nog in de fase dat m’n haar meer uitvalt, zo na de zwangerschap. Omdat ik niet wil dat mijn kinderen gaan haren happen of in mijn haren hangen is los dragen geen optie.

Na lang zoeken heb ik drie manieren gevonden om mijn dunne fijne haar vast te dragen.

Een halve invlecht

Als eerste heb ik een simpele halve invlecht. Door het niet helemaal door te vlechten ziet het er iets stijlvoller uit en zou ik op een feest ook nog leuk voor de dag kunnen komen. Een beetje practice makes perfect en nu kan in invlechten en dus deze manier om mijn haar te dragen zonder spiegel. Altijd handig als drukke moeder om nog even onderweg je haar leuk te doen.


Een schuine knot

Aan de kant waar je knotje komt, laat je een flinke lok los hangen. Het knotje maakte ik op dezelfde manier als m’n eeuwige knot, door door m’n haar in te draaien en in een knot de draaien. Hierna draaide ik de losse lok om deze knot heen en zette deze vast met schuifspelden. De losse plukken krulde ik snel met mijn stijltang.
Ik vind het een onwijs sjieke uitstraling hebben en toch was ik in 5 minuten klaar.

Dutch Braid

De ingevlochten headbands heb ik altijd al heel gaaf gevonden. Nooit heb ik een manier gevonden om dit voor elkaar te krijgen. Mijn haar was te dun en uiteindelijk zag het eruit als een hoopje elende, wat niet eens in de buurt kwam van een invlecht. Per toeval bedacht ik me om m’n haar andersom in te vlechten. Door in plaats van de plukken over je haar heen te vlechten, doe je nu de plukken onderdoor. Hierdoor licht je vlecht bovenop je haar en oogt de vlecht veel voller. Blijkbaar heet dit een Dutch Braid. Ik denk dat ik hier nog heel veel lol mee kan hebben. Ik moet toegeven dat dit niet in 5 minuten klaar was, maar wie weet hoe snel het te gebeuren is als je er een beetje handigheid in krijgt.

Na een hele hoop missers toch een aantal kapsels kunnen verwezelijken die ik ook daadwerkelijk kan en wil dragen.

Wat is jouw favoriet?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge