Weekly Diary #9, Kapper, strand en verjaardag

En er is weer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Dat je als moeder in een cliche leeft is wel duidelijk. Dat de tijd zo snel gaat vind ik soms wel moeilijk. Zo was het deze week ook tijd voor de eerste keer kapper van de jongste en ging ik naar een verjaardag van een meisje dat alweer 5 is.

Zondag

Het zou een regenachtige dag worden. Gelukkig breekt de zon toch een beetje door en blijft het droog. Omdat we een fotoshoot met mijn jongens en de kinderen van mijn zus hadden gepland zijn we heel blij. Hoewel het met vier kleine kinderen lastig is om goede foto’s te maken, is het ons toch gelukt om een paar mooie plaatjes te schieten.
Na de shoot lopen we richting het dorp om te gaan lunchen.

 

Maandag

Soms heb je van die ohtenden dat je kind opeens uitslaapt (ze zijn zeer zeldzaam). De oudste bleef tot 9 uur liggen en dus hadden Owen en ik een rustig knuffelochtendje.

’s Avonds had ik op mijn werk met de cliĆ«nten een etentje. Een kok kwam een heerlijke maaltijd voor meerdere groepen bereiden. De spruitjes van het hoofdgerecht werden niet met open armen ontvangen, maar toch gingen de bordjes leeg. Het toetje daarentegen had niemand iets over te klagen en ook die bordjes gingen leeg.

 

Dinsdag

Eindelijk weer een dagje niets. Nou, niets? Het huishouden is flink verwaarloosd en dus vlieg ik het hele huis door. De kinderen zet ik voor de tv. Heel even zet ik de film ‘Hendrik Groen’ aan. Papa spreekt vol lof over het boek en ik ben dus benieuwd naar de film. Zelfs de oudste blijft een lange tijd naar het scherm staren.

Dat de jongens genieten van een dagje thuis is wel te merken. Ze spelen heerlijk met hun eigen auto’s. Ik smelt als ze zo heerlijk samen spelen.

 

Woensdag

Deze ochtend gaan we met het hele gezin naar de kapper. Voor het eerst voor de jongste knul. Zijn piekhaar is niet meer te temmen en dus gaat de schaar erin. Wat ziet hij er opeens volwassen uit nu zijn haartjes goed zitten.

En met je net geknipte haar, dat netjes in de gel zit, en mijn haar dat eindelijk eens leuk is, besluiten we naar het strand te gaan, waar het flink waait. Binnen 5 minuten staat mijn haar weer rechtop. Ondanks dat hebben we genoten van het strand.

 

Donderdag

Ooit had ik moeite met twee kinderen die estafetteslaapjes deden. Vandaag had ik er ook manlief nog bij. Hij heeft nachtdienst gehad en maar een paar uurtjes kunnen slapen. Ieder uur lag er wel een andere man op bed. Echt een gezellige dag is het dus niet echt geweest en er zijn ook geen leuke foto’s gemaakt.

 

Vrijdag

Het is weer de dag van de peuterspeelzaal. De ochtend verloopt soepel en we zijn mooi op tijd op school. Ik gooi nog een zak babykleding in de bak voor Stichting Babyspullen. Ik heb er toch wel moeite mee om dit weg te doen, maar om nou alles te bewaren. Ik heb een grote doos met heel veel kleertjes waar ik herinneringen aan heb bewaard. De kleren die ik in de bak gooi hoop ik een andere moeder blij mee te maken.

Om stipt 11.15 uur sta ik weer bij school. Tussen 11.15 en 11.30 kunnen de kinderen opgehaald worden. Om 11.10 uur ben ik vertrokken en normaal gesproken duurt het een kwartier voor ik bij school ben. De deur uitgaan met alleen een baby gaat veel sneller dan met een peuter erbij. Volgende keer vertrekken we weer wat later. Met moeite krijg ik meneer uit de klas. Hij laat me snel de stoere auto’s zien en wil gelijk weer een uur verder spelen.

 

Zaterdag

Na een vroege ochtend werken, race ik door naar huis om naar een verjaardag van een vriendin en haar dochter te gaan. Morris heeft weer een middagdutje gedaan en met z’n tweetjes gaan we op pad.

Ze heeft ook een zoon en dus auto’s in overvloed. Als beide knullen op de trampoline springen/liggen, kunnen wij lekker bijkletsen. Ouderwets gezellig is het weer en ik word gedwongen om te blijven eten. Pas laat vertrekken we naar huis. Het lijkt alsof ik een avondje uit ben geweest met mijn zoon. Zo luiden we ook gelijk de wintertijd goed in, als ik hem pas om 21.00 uur op bed leg.

 

Dat was onze week weer. Hoe was jouw week?

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge