5 dingen die ik nooit had verwacht

Vroeger had ik een bepaald toekomstbeeld. Dit beeld wisselde nog weleens, maar van een aantal dingen wist ik zeker dat het zo zou zijn. Toch liep het anders. Dit zijn 5 dingen, waarvan ik niet had verwacht dat het zo zou lopen.

jongensmoeder

Dat ik moeder zou worden stond wel vast. Als de natuur het toe zou laten, zou ik mama worden. Dat ik uiteindelijk mama zou worden van een knul was voor mij een totale verrassing. Het beeld dat zich schepte was het beeld met een dochtertje. Roze jurkjes en leuke vlechtjes. Waarschijnlijk omdat dit een dichtbij m’n bed show is.
Nu ben ik zelfs mama van 2 knullen. Heel veel autotjes en kapotte broeken. Ik geniet er elk moment van.

2 dicht op elkaar

Tussen mijn zus en ik zat 3 jaar. Dit had ik ook voor ogen voor mijn kinderen. Naast dat het me pittig leek om 2 kinderen vlug op elkaar te hebben, kon ik me ook niet voorstellen dat ik m’n liefde kon delen. Ik wilde niet dat m’n knul iets in moest leveren wat hij al die tijd gekend had. Dat m’n zus op een gegeven moment zei dat ze niet beter wist dat ze een klein zusje heeft, maakte een hoop goed. Zelfs al zij niet anders weet, zal mijn knul helemaal geen verschil merken.

Na bevalling terug in de oude broeken

Het bekende verhaal dat mensen af moeten vallen na de zwangerschap, dat ze nog maanden in de zwangerschapsbroeken lopen of dat ze voor altijd een getekende buik hebben, was iets waar ik op rekende.
Vol verbazing kon ik na m’n eerste bevalling m’n meeste, wat ruimer vallende broeken al aan. Dat dit ook het geval was na m’n tweede bevalling was wederom verbazingwekkend. Na m’n tweede ging het zelfs sneller en, ik durf het bijna niet te zeggen, aan mijn buik is niet te zien dat daar van die fantastische knullen in hebben gezeten.

lees ook >> mijn buik na de zwangerschap

Om half 8 stil

In de eerste maanden na de bevaling van de eerste hebben we heel wat meters in ons huis gemaakt met een kind in onze armen. Het bekende huiluurtje was bij ons van toepassing. Tijdens het eten wisselde we af en waren we om beurten aan het eten. Rond 9 a 10 uur werd hij rustiger en konden we hem eindelijk wegleggen.
Voor baby nummer twee waren we er op voorbereid dat we weer zware avonden zouden hebben. Geheel tegen verwachting in sliep baby nummer twee in op het moment dat we de oudste op bed aan het leggen waren. Dan werd meneer in de box gelegd of in de wipstoel. Als grote broer dan in bed lag en wij weer beneden kwamen lag hij daar met z’n oogjes stijf dicht te slapen. Tegen de tijd dat het grote mensen bedtijd was konden we hem overtillen in zijn eigen bedje.
Nu leggen we hem in z’n eigen bedje voor we zijn broer naar bed gaan brengen. Het is dus vaak om half 8 al stil in ons huis.

Burgerlijke straat

In mijn droombeeld heb ik een boerderij met een moestuin en beestjes. Nog steeds hoop ik daar ooit naartoe te mogen verhuizen. Wat ik absoluut niet wilde was in een wijk wonen waar je kan verdwalen. Waar alle moeders elkaar kennen en onder het genot van het avondzonnetje nog even de kinderen buiten laten spelen.
Raad eens, ik woon in een wijk waar je gigantisch kan verdwalen (toch mam), waar de moeders elkaar kennen en zomers van het avondzonnetje genieten terwijl de kinderen nog even buiten mogen spelen. En ik vind het er heerlijk.

Wat liep er bij jou anders dan verwacht?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge