5 Must Haves voor kamperen

Na een week heerlijk kamperen zit ik weer thuis achter mijn computertje. Nog even niet in de stemming om me erbij neer te leggen dat het kamperen weer achter de rug is. Eigenlijk zouden wij dit jaar helemaal niet gaan kamperen. Een peuter en baby is nou niet hetgeen wat kamperen meer ontspannen zal maken.

Als ik het over kamperen heb, heb ik het niet zozeer over glamping. Vertoeven in een schitterende tent die voor je is opgezet, in een gebied met mooi weer. Een tent die van alle gemakken voorzien is. Nee, dat is niet mijn soort kamperen. Ik ben meer van het kramperen. In een klein tentje bij Nederlands of Engels weer. Een aantal spullen die je in je dagelijks behoefte voorzien, maar verder dan dat ga ik niet. Toch heb ik in de afgelopen jaren een aantal spullen bij elkaar verzameld die het k(r)amperen een stuk comfortabeler maakt. Hier zijn mijn vijf must haves waar ik niet meer zonder mee kan op de camping.

Lees ook >> Weekendje kamperen met de kinderen

Lafuma maxi pop-up campingstoel

De Lafuma pop up vlinderstoel is een lichtgewicht stoel die makkelijk opvouwbaar is. Hij neemt weinig ruimte in beslag als hij is opgevouwen en het zitcomfort is optimaal. Door de hoge rugleuning kan je na een zware dag wandelen door de natuur heerlijk ontspannen achterover leunen. De stoel is een kleine hangmat die snel is op te bergen en snel is op te zetten. Hoewel de stoel wat duurder is dan de gemiddelde campingstoel, vind ik hem elke cent waard. Wij gebruiken deze stoel al een aantal jaar en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

 

must1
Heerlijk vertoeven in mijn Lafuma stoel, onder mijn multifunctionele peruaanse draagdoek

Opinel mes

“Een traditioneel zakmes met het beroemde houten handvat is een all round mes voor dagelijks gebruik. Het lichtgewicht mes ligt comfortabel in de hand dankzij het ronde handvat.” Eigenlijk is het een vrij simpel mesje die geen bijzondere specialiteiten heeft, behalve dat het bijzonder scherp. Hoewel ik geen bijzondere hutten ermee moet bouwen, of een pijl moet scherpen om mijn eigen maaltje moet vangen ben ik toch zeer blij met het mes. Het is klein en goed in je zak op te bergen. Met de een ring kan het mes zowel ingeklapt als uitgeklapt vastgezet worden, waardoor Doordat het zo scherp is, is het makkelijk om je maaltje ermee te bereiden. Zelfs de hardste groente komt hij makkelijk doorheen. Een worteltje is voor dit mesje geen probleem. Het mesje kan soms wat stroever open gaan, maar door hem bij de ijzere ring vast te houden en het andere eind tegen de tafel te tikken is het mes zo open. Mocht het houd zijn opgezet door vocht, dan kan je het mes anderhalf uur op 180 graden in de oven leggen.
Deze messen hebben trouwens ook een hele leuke kindervariant, voor als je kind een jaar of vijf is.

must5

Slaapzak

Niets is zo vervelend om van de kou wakker te liggen. Het eerste jaar dat mijn man en ik buiten het seizoen gingen kamperen had ik me daar totaal niet op voorbereid. Een slaapzak van de Xenos en een lichte pyjama zorgde ervoor dat ik de nachten erop mijn kleren niet eens uit wilde trekken om te gaan slapen. Een goede investering voor kamperen is een goede slaapzak. Wij hebben beide de slaapzak van De Waard. Deze is comfortabel tot een temperatuur van 5 graden. Twee van de slaapzakken kunnen tot één grote slaapzak gemaakt worden, waardoor je ook lekker tegen elkaar aan kan liggen en genieten van een heerlijke nachtrust, terwijl de regen tegen het tentdoek tikt.

must4

Kroes

Er bestaan vele soorten campingbekers. Een simpele plastic mok of een onbreekbaar wijnglas. Om ruimte te besparen hebben wij altijd allebei één mok bij ons. Al heel wat jaren geleden kocht ik een metalen geëmailleerde mok en manlief heeft een thermo mok aangeschaft. Het fijne aan mijn mok is dat deze ook op het vuur kan. In Engeland verkopen ze individuele zakjes chocolademelk in allerlei leuke smaakjes. Een beetje water of melk erbij, mok op het vuur en ik geniet van een heerlijk bakje witte chocolademelk

must3
Zelfs een wijntje wordt uit de kroes gedronken

Powerbank

Hoewel ik van basic kamperen hou moet er toch het nodige electronica mee. Mijn verslaving aan mijn telefoon is afgelopen weekend maar al te duidelijk geworden. Maar natuurlijk zijn er ook belangrijke dingen tijden vakantie die van stroom voorzien moeten worden, zoals het fototoestel om alle prachtige vakantiebeelden vast te leggen. Met basic kamperen hebben wij geen plek met stroom (als het al een camping is waar er plekken met stroom aanwezig zijn) en moeten wij het hebben van de momentjes in de badkamer of hem achter de bar leggen in de pub. Vorig jaar kochten wij de Solar Charger van Xtorm. In 12 uur is de batterij helemaal opgeladen (bij goede zonsterkte natuurlijk) om vervolgens je telefoon 3 keer op te kunnen laden. Wij laten hem altijd op het dashboard in de auto liggen. Daar ligt hij veilig van wind en regen en vangt hij veel zon. Dit jaar werd ook de camera eraan gehangen, die ruim opgeladen kon worden door dit zonneladertje.

must2

Wat vind jij onmisbaar op de camping?

error
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge