Ochtendroutine na een avonddienst

Om 11 uur ’s avonds stap ik mijn auto in om naar huis te gaan. Het was een drukke avond. Ik heb veel moeten lopen en mijn benen doen er nog pijn van. Als ik thuis kom kan ik nog niet direct naar bed. Eerst altijd even tot rust komen. Uiteindelijk vertrek ik naar mijn bed. Natuurlijk veel te laat, want morgenochtend staan de kinderen weer vroeg op.

In de ochtend is het mijn man die naar het huilen van de dreumes luistert. Gelukkig scheelt het niet veel met zijn wekker en hij gaat met meneer naar beneden, om te ontbijten.

Papa moet werken

Om 7.45 is het toch echt tijd dat hij richting zijn werk vertrekt en ik voor de kids moet zorgen. Nog geen 7 uur slaap. Klinkt best lang, maar ik voel me bij verre na niet uitgerust.

De kleine wordt in de slaapkamer op de grond gezet, om lekker te gaan spelen. Het hele huis is kindproef ingericht en dus ook de slaapkamer kan hij prima zelf bewandelen. Al blijkt hij wel zo goed in het klauteren te worden dat hij na 10 minuutjest toch op ons hoge bed is geklommen.

ochtend

Dan komt ook de oudste zoon zijn bedje uit. Verdwaasd is hij op zoek naar zijn vader die al lang en breed is vertrokken (papa’s kindje). We spelen nog wat op bed, tot de honger bij ons allen tegelijk toeslaat. Nu is het echt tijd om dit lekkere bedje te verlaten.

Lees ook >> Onregelmatig werken en kinderen

We want breakfast!

Ik gooi wat kleren en schone luiers de trap af en begeleid de kinderen naar beneden. Dit duurt mij veel te lang en bij de laatste tredes vertrouw ik de jongens erop dat ze zelf verder lopen. Ik begin vast aan het ontbijt en zet een grote mok thee voor mezelf. Op mijn werk vergeet ik altijd te drinken en ik heb nu dus dorst.

Ontbijt doen we rustig voor de tv. De jongens kijken naar Brandweerman Sam, terwijl mama op d’r telefoon nog een aflevering van een Netflix serie kijkt. Hoe langzamer deze ochtend gaat, hoe beter.

Tijd voor een verschoning

Oeps, ik vergeet de kids helemaal te verschoten. Snel een schone luier aan en natuurlijk niet veel erna weer, want zodra ze een nieuwe luier aan hebben zorgen ze direct voor een klein cadeautje voor mama. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar. Nou goed, ze zijn gelukkig weer lekker aangekleed en ik trek ook vlug iets aan waarmee ik mee naar buiten kan.

Eerst een bakkie pleuâh

Zodra ik eindelijk mijn koffie op heb begin ik weer een beetje wakker te worden. Laten we wat leuks gaan doen. Even een klein rondje wandelen of naar de speeltuin, maar als ik naar de jongens kijk, zijn ze heerlijk bezig. Ze zijn allebei zo zoet aan het spelen en gaan helemaal op in hun spel.

We blijven toch maar lekker binnen. Misschien kunnen we vanmiddag nog weg, maar voor nu vindt mama het wel fijn om niet al te actief bezig te zijn.

Hoe kom jij de ochtend door na een lange avond?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge