Review – L’Oreal Colorista Washout – Pretty in pink

Ik vind het heerlijk om mijn haar te verven. Een nieuw kleurtje is altijd lekker verfrissen. Een gek fel kleurtje durf ik niet altijd, maar als je het toch makkelijk uit kan wassen, is het natuurlijk het proberen waard. De kleuren van L’Oreal Colorista Washout vind ik fantastisch. Ik ben benieuwd of ze net zo mooi zijn in mijn haar als op de verpakking.

Een jaar geleden verfde ik mijn haar turquoise met de haarkleuring van de kruidvat. Een lekker gek kleurtje die misschien wel iets te gek was voor mij. Toch zie ik altijd weer de fel gekleurde haarkleuringen staan als ik door de winkel loop. Als ik samen met een vriendin de winkel door loop en bij de haarkleuring uit komen, staan we als twee jonge grietjes te giebelen bij de haarkleuringen. Zullen we het doen? Nou vooruit dan! We nemen allebei een haarkleuring mee van l’Oreal Colorista washout.

Colorista Washout

L’Oreal kent verschillende producten om je haar te kleuren. Voor een echte festival look of een mooie felgekleurde zomerse coupe kan je terecht bij de spray en de washout, om tijdelijk een nieuwe look te creeëren. De spray is een kleur dat na 1 wasbeurt eruit, maar de washout blijft 5 tot 15 wasbeurten zitten. De Colorista Washout is in verschillende pasteltinten en felle kleuren verkrijgbaar. Ik koos voor de hotpink. Dé kleur waar het verven van mijn haar mee begon. Op mijn 14e zette ik felle dikke roze streaks in mijn haar. Tja, dat was toen hip.

Ervaring

Het verven van je haar in een felle kleur kan een behoorlijke bende achterlaten. De verf laat makkelijk vlekken achter op kleding en huid. Ik wikkel me in een handdoek en trek de meegeleverde handschoenen aan. In de verpakking vind ik 2 setjes handschoenen en verwacht dat er een foutje is gemaakt. Terwijl ik mijn haar in de klodders roze zet, merk ik hoe makkelijk het over mijn haar verdeelt en dat ik lang niet de hele tube kan gebruiken. De tweede set meegeleverde handschoenen is dus voor de tweede keer dat je de verf gebruikt.

Ik zet mijn haar eerst gedeeltelijk in de verf. Eerst de puntjes en na 5 minuten zet ik het wat hoger in. Zo ga ik door tot de 20 minuten voorbij zijn. Een gehele felle coupe zit ik niet op te wachten en aangezien ik al eerder heb gezien hoe fel de kleur van L’Oreal Colorista Washout kan zijn, ben ik liever een beetje voorzichtig.

Na 20 minuten is het tijd om de verf uit te spoelen. Voor het wassen is het al goed zichtbaar dat mijn haar erg roze is geworden en dat het goed heeft gepakt. Eén keer mijn haar wassen en een verzorgend maskertje erin en dan is het tijd om te drogen. Pff, ik vind het gewoon spannend om te zien hoe de kleur is geworden. .

Donker haar of blond

before haarkleur
Before

After
After

Mijn haar is lichtblond en ik weet bij voorbaat dat de kleur goed zal pakken. Ik heb de verf bewust niet de volle 30 minuten in laten trekken, omdat ik het minder fel wilde. Ik ben er zelfs een beetje bang voor hoe fel het zal uitpakken voor ik de handdoek van mijn haar haal. Gelukkig heb ik de goede keus gemaakt om het niet meer dan 20 minuten te laten intrekken. Bij mijn punten is goed te zien hoe fel de kleur had moeten zijn. Ik heb geprobeerd de kleuring een ombré look te geven door het het later in te zetten dichterbij de aanzet van mijn haar. Het heeft niet echt uitgepakt zoals ik wilde. Zelfs waar de verf 5 minuten heeft gezeten is mijn haar behoorlijk hotpink. Toch ben ik blij met hoe de kleur heeft uitgepakt. Binnenkort kleur ik de punten nog eens bij als de kleur gedeeltelijk is uitgewassen. Misschien lukt het me dan wel de ombre look te krijgen.

Met blond haar hoef je je dus geen zorgen te maken of de verf pakt, maar donker haar is een ander verhaal. Is de kleur zichtbaar op je haar en pakt het de verf wel? Het is afhankelijk van de structuur van je haar of de kleur pakt. Een vriendin van mij heeft haar haar met Colorista Washout Red geverfd. Het was afwachten of haar donkerblonde haar de verf zou pakken. Gelukkig had haar haar weinig moeite waard en heeft zij een week lang met dieprood gekleurd haar rondgelopen.

Hoe langer ik het zie, hoe leuker ik het ga vinden. En aangezien er een vrijgezellenfeest aan zit te komen, met de kleur roze als thema, kan mijn haar er zeker mee door. Het inzetten van de verf ging erg makkelijk. Ik zit er nu al aan te denken wat de volgende kleur wordt. Al denk ik dat de volgende kleur iets minder extreem is. Mijn zoontje vond het maar een beetje eng en herkende me niet helemaal.

Doe jij weleens gek met de kleur van je haar?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge