8 favorieten uit de Engelse supermarkt

Voor diegen die het nog niet door hadden, wij zijn een weekje met vakantie geweest. Om precies te zijn zaten wij in het Engelse natuurpark The North York Moors. Het is niet de eerste keer dat we naar Engeland gaan. Welgeteld is dit onze 7e vakantie in de UK. Het land heeft zoveel bezienswaardigheden en ook de mensen zijn fantastisch. Waar we ook geen genoeg van kunnen krijgen is al het lekkers dat ze in Engeland eten en drinken.

Leuke uitjes in het buitenland vind ik stiekem de supermarkt. Je ziet er zoveel andere dingen dan in Nederland en ik kan er uren rondsnuffelen. Zo hebben wij ook al aardig kennis gemaakt met de Engelse supermarkten. Hier zijn mijn 8 favorieten uit de Engelse supermarkten.

Twinings Earl Grey

Een mok Engelse thee kan natuurlijk niet missen. Er zijn maar weinig Engelsmannen die niet genieten van een heerlijke stevige bak thee. De schappen liggen er dan ook vol mee. Enorme dozen met 240 zakjes of luxe dozen met bijzondere smaken, maar de meest lekkere thee is nog altijd Earl Grey van Twinings. Anders dan de Engelsen drink ik deze het liefst zonder melk. Hang het zakje 5 minuten in kokend water (niet gaan dopen of roeren) en je hebt een heerlijke smaakvolle thee, zonder dat hij een bittere smaak heeft.

twinings

Marmite

Eather you love it, or you hate it. Er is zelfs een liedje aan gewijd aan deze “bijzondere” smaak. De meeste mensen leren het van jongs af aan te eten, maar ik heb het door manlief leren kennen. De sterke geur deed me jaren walgen van deze bruine drab, maar nu vind ik het heerlijk. Het liefst op lichtgeroosterd brood, een dikke laag roomboter en een subtiele klodder marmite.

Heinz Baked Beans

Een English breakfast is niet compleet zonder witte bonen in tomatensaus, ofwel baked beans. Als wij op de camping zitten halen wij altijd kleine blikjes, die op het kleine campingvuurtje worden opgewarmd. De warme bonen zorgen er in dit koude landje voor dat je weer een beetje opwarmt en deze eiwitrijke bodem zorgt ervoor dat je uren kan wandelen en kan genieten van de Engelse natuur.

baked beans

Guinnes

Dit donkere bier wordt ten onrechte gezien als een zwaar biertje. In tegenstelling wat iedereen altijd denkt bevat dit bier minder alcohol dan een simpel Hollands biertje. Natuurlijk merk je dat verschil niet als je een pint drinkt, maar je kan ook altijd een halve pint bestellen. Het heeft een heerlijk romige smaak. In de Nederlandse kroegen wordt dit weinig geschonken en uit blik is het toch niet net zo lekker. Heerlijk als er weer flesjes in de winkel gekocht kunnen worden (of als je naar de pub gaat).

One-cup Chocolate Milk

Als campingganger heb ik het liefs eenpersoonsporties. Dit is makkelijk te bewaren en het maakt minder rommel in je tent. Deze eenpersoons verpakkingen voor chocolademelk waren dus een uitkomst. De hoeveelheid smaken waar uit te kiezen is, is ook fantastisch. Van Belgische praline tot witte chocolade en zelfs light varianten kan je er vinden. Wat wil je nog meer. Een lekker bakje goed-voor-de-lijn.

chocolademelk

Pasties

Alles wordt verpakt in een laagje deeg. Je hebt de cornish pasties, de pork pies, maar gelukkig zijn er ook voldoende vegetarische varianten die ik met veel plezier wegsmikkel. Het zijn vaak goed vullende, bijna volledige maaltijden die heerlijk voor een lunch of diner gegeten kunnen worden.

Salt and Vinegar Chips

Een smaakcombinatie die ik in Nederland nog nergens heb gezien, maar Engeland doet het liefst vinegar (azijn) en zout over de patat. De eerste keer dat ik iemand het op zijn zakje friet zag doen, kon ik me er niet bij voorstellen hoe lekker dit was. En smaken dat het deed. Net als de chips in deze smaakvariant. Nergens in Nederland natuurlijk te verkrijgen, want de smaak is zuur en dat is niet echt iets wat in Nederland veel gegeten wordt. Jammer, want het is zeker een aanrader.

saltandvinigar

Engelse toetjes

Ik ben geen toetjeseter, maar als ik in Engeland ben kan ik het niet laten om iets uit het schap te kiezen. Het is eigenlijk een traditie geworden om iets lekkers uit het schap te halen. Zoveel toetjes die een overdaad aan chocolade hebben, maar ook frisse fruitsmaken kan je er vinden. Op een vakantie moet je jezelf toch een beetje verwennen en zeker op de camping, waar er geen koeling is om alles vers te houden, zijn de één-persoons porties wel heel aantrekkelijk om mee te nemen.

Ben jij al bekend met de Engelse lekkernijen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge