Aan deze huishoudelijke klusjes heb ik een hekel

Als thuisblijfmama is één van mijn taken het huishouden. Ik doe het met liefde, maar af en toe ook met een beetje frustratie. Deze dingen stel ik liever ellendig lang uit. Aan deze huishoudelijke taakjes heb ik een hekel.

huisvrouw

Wegleggen van de was

Strijken kan ik uren doen. Hoewel ik mijn strijkstapel, door de hoeveelheid was in verband met de kinderen, heb omgetoverd tot vouwstapel sta ik nog met liefde alle kleertjes tot een keurig stapeltje te verwerken. Na een uurtje vouwen ligt mijn waskamer vol met gevouwen goed (ofterwijl de hele zolder, want het is altijd veel teveel). Het wegleggen van deze kleren vind ik ech vreselijk. Ik heb allerlei maniertjes gezocht om het minder vervelend te maken, maar ik blijf er een hekel aan hebben. Vaak genoeg ligt het nog dagen te verstoffen in de wasmand.

Stoffen

Ik ben een verzamelaar en dat betekent dat ik heel veel kleine prulletjes in huis heb. Prulletjes die heel veel stof kunnen vangen. Keurig elke week met mijn stofdoek langs alle hoekjes en spulletjes zit er bij mij niet in. Pas als er een zichtbaar laagje stof ligt, dat niet meer weg te blazen valt, pak ik de stofdoek. Verder laat ik het liever dwarrelen.

Bad poetsen

Een bad was een must-have bij het uitzoeken van ons huis. Maar ik begin er toch langzaam van terug te komen. Niet dat ik mijn bad zou willen opgeven, maar als ik een schoonmaker in zou kunnen huren die alleen mijn bad eens per week schoon zou kunnen maken, zou ik het doen. De badkamer is niet het probleem, maar echt dat grote enorme bad. Laat ons bad nou ook nog eens in een ongustige hoek staan, waarbij ik met moeite het hele bad kan bereiken.

Koken

Uren boven de pannen sloven voor een bijzondere maaltijd of een ingewikkelde cake in elkaar zetten. Dit zijn één van mijn vele hobbies. Toch is het op tafel zetten van de avondmaaltijd niet een geliefd klusje van mij. Ik verschuil me er vaak achter dat het ligt aan de tijd van de dag. Ik ben moe, de kinderen zijn moe en we zijn knorrig van de honger. Dit maakt koken geen leuke bezigheid. Maar heel eerlijk moet ik bekennen dat ik hier al last van had voor de kinderen er waren.

Aan welk huishoudelijk klusje wil jij nooit beginnen?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge