De Alcohol-tag – Een pilsje of toch een Château Coulon Rouge?

In de minivakantie van het afgelopen weekend hebben wij het glas weer een aantal keer geheven. Een drankje op zijn tijd vind ik heerlijk, maar wat ik drink is de laatste jaren erg veranderd. Op Beebs and Moms zag ik de alcohol-tag en het leek me wel leuk om deze in te vullen. Was het afgelopen weekend een Château Coulon Rouge of toch een koud pilsje?

De alcohol tag

Op een terras drink ik graag…

Ik stel me zo voor dat ik op een terrasje zit, met mijn snuffert in de zon. Daar hoort natuurlijk een biertje bij. Hoewel ik het liefst een porter drink is op een zonnig terrasje een lichter biertje natuurlijk veel lekkerder. Ik hou van speciaalbier en laat me graag inspireren door wat er allemaal voor lekkers op de kaart staat.

Wijn 4 life of bier all the way

Het was altijd bier all the way. Speciaalbieren in alle soorten en maten. Zelfs op mijn bruiloft proosten wij met een biertje. Manlief met een bokbier en ik met een triple Karmeliet.
Sinds de geboorte van mijn tweede zoon is er veel veranderd wat betreft de voorkeur voor alcoholisch drankje. Een wijntje vond ik nooit zo lekker, maar tegenwoordig is het wijn 4 life. Het liefst een rood wijntje en natuurlijk helpt de kleine Hamersma mij met het kiezen van een lekker en betaalbaar wijntje uit de supermarkten.

Wat dronk je op je 16e

Pils! In de stamkroeg schonken ze Hertog Jan en dat was mijn go-to drankje. Tegenwoordig vind ik er niet veel smaak meer aan zitten en kies ik liever voor een donkere guiness of een goede porter. Ook kochten we nog weleens een fles passie. ‘Om in te drinken.’ Hoe slecht was dat. Toendertijd was het motto ‘I drink to get drunk’.

Het smerigste dat je ooit dronk

Ooit dronk ik een doorzichtig drankje met een hoog alcoholpercentage. Het kan best zijn dat dit een hele slechte en goedkope raki was, die ik op mallorca gekocht ha. Sinds dien drink ik nooit meer een doorzichtig drankje met een hoog alcoholpercentage. Het was zo vies, dat ik direct van de sterke drank genezen ben.

Wat drink je op een feestje

Een waterig biertje is meestal hetgeen wat er geschonken wordt op de feesten waar ik naartoe ga. Een feest is in mijn geval vaak in de vorm van een festival of een concert. Daar worden niet altijd hoogstaande drankjes geschonken.
Eens in de 5 jaar kom ik op een feest waar ze wat meer schenken dan huiselijke wijn en een waterig pilsje en dan vind ik vooral een mojito lekker om te drinken. Maar dat is onderhand zo’n 6 jaar geleden. #momlife

Op vakantie drink ik

Het ligt erg aan het land waar ik heen ga. Zo drink ik in Engeland graag een biertje en het liefst in de pub. Ook in belgie hebben ze overheerlijke bier en daar halen we graag een streekbiertje. In de overige landen ben ik niet zo bekend met het bieraanbod en kies ik sneller voor een rood wijntje.

Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis

Van alles is een gelegenheid te maken, toch? Zo is het een momentje op de bank, na een drukke dag met de kinderen een geweldige gelegenheid zijn om een lekkere fles wijn open te maken. Met alle drukte in het leven is het juist fijn om even een momentje samen op de bank van een drankje te genieten, met het onmisbare kaasplankje erbij natuurlijk.

Wat drink jij het liefst op vakantie?

error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge