Als bloggen even niet zo snel gaat.

Iedere week een artikel op de maandag, woensdag en vrijdag. Op zondag plaats ik een Weekly Diary. Tenminste, dat is mijn streven. Mijn planning is duidelijk, maar het uitwerken van deze planning is niet altijd even makkelijk.

Mama aan het bloggen

De kinderen maken het lastig. Even de rust vinden om te schrijven is eerder een uitzondering dan een gewoonte. Ik heb ze al vaker de schuld gegeven van het niet uitkomen van mijn planning. Waar ik ooit hoopte dagelijks een blog te posten, werd mijn planning langzaam uitgedund.

Lees ook >> Tropenjaren – Het leven van een moeder met twee onder drie

4 artikelen per week

Drie artikelen per week en een weekoverzicht. Dit was de absolute minimum wat ik aan artikelen wilde plaatsen. Minder zal je dus ook niet hoeven verwachten van mij. Maar voor de oplettende lezer is het nu al een aantal keer voorgekomen dat er minder artikelen zijn geplubliceerd.

De echte reden

Ja, de kinderen zijn druk. Ja, deze thuisblijfmoeder heeft haar handen vol. Maar dit is eerlijk gezegd niet de voornaamste reden. De reden, wat het bloggen ook een stuk minder leuk maakt, is een tergend langzame computer.

Een zwaar verwaarloosde, oude macbook, die zeker een kwartier nodig heeft om op te starten en ook tussendoor regelmatig door de stroop lijkt te kruipen. Vol met ideeën zit ik achter mijn labtop. Sommige artikelen worden alvast op mijn telefoon uitgetikt, voorde computer warm is gedraaid. Zo ook dit artikel, die geheel tot stand is gekomen op mijn kleine, maar betrouwbare iPhone.

En nu?

De oplossing is simpel en de zakcentjes wachten al op de aankoop. Toch wil ik even rustig zitten om uit te zoeken welk werktuig is de toekomstige artikelen ik op zal gaan tikken. Dat ‘rustig’ is nog even het probleem, al begint het uitzoeken van een nieuwe computer nu prioriteit te worden.

Ik zal proberen nog voldoende artikelen per week te plaatsen en mijn weekoverzichtjes op zondag online te knallen. Mijn ideeënbox stroomt nog altijd over en niet typen is geen optie.

Maar voor wie het opvalt en ziet dat een artikel een dag later online komt of er minder artikelen per week online komen. SORRY! Ik leg de schuld geheel bij mijn computer. Natuurlijk ga ik er hard aan werken om een nieuw beestje onder mijn wild tikkende vingers te krijgen.

Voor nu weet je in ieder geval wat de reden is van het soms achterwegen blijven van artikelen. Met enige spoed zal hier verandering in komen. Ik hoop dat je me het niet al te kwalijk neemt en geloof me als ik zeg dat het momenteel mijn grootste bron van frustratie is, als ik een nieuw artikel probeer te tikken.

Wat is jouw grootste frustratiebron momenteel?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge