Autokoopstress

Een groter gezin, een nieuwe auto. Met twee kleine autootjes konden wij altijd een heel end komen. Nu met de komst van de tweede is er toch wat ruimte tekort in onze kleine auto’s.

Wij hebben allebei een auto nodig voor ons werk en het heen en weer rijden naar de oppas. Het is dus flinke luxe dat we allebei een auto hadden, maar om de kosten een beetje te drukken hebben we allebei een vrij kleine auto. De één spotgoedkoop gekocht met nog geen 12.000km op de teller en de ander van mijn inmiddels overleden opa overgenomen. Hier konden we altijd prima mee uit de voeten, maar met een tweede autoostoeltje begin het toch wat krap te worden. Ik ben verbannen naar de achterbank, omdat een maxi cosi alleen op de bijrijdersstoel past. Ook de kinderwagen past bijna niet in de achterbak. Het is dus een hoop gepas en gemeet als we naar de oppas gaan. Wat neem je mee? Wat proppen we in de auto? Vakanties gaat met deze auto niet meer lukken. Een koffer kan er echt niet meer bij.

Een nieuwe auto

We moesten dus een nieuwe auto. Ik krijg op de een of andere manier altijd stress van het kopen van een auto. Autokoopstress! Allereerst maak ik me zorgen of we er wel goed aan doen. Of het wel het juiste type auto is wat we kopen. Is hij niet te groot, is hij niet te klein. Hebben we het geld echt wel en kan ik ervoor zorgen dat ik het geld optijd van mijn bankrekening kan halen.

De autoverkoopstress heb ik ook grote last van. Waar zijn de autopapieren. Waar is het kentekenbewijs en waar zijn al die extra delen. Wat moet je tegenwoordig allemaal nodig hebben.

Wat betreft de nieuwe auto heeft mijn man zich enorm verdiept in alle cijfertjes. Hij heeft van verschillende auto’s de aankoopwaarde, wegenbelasting en benzineverbruik naast elkaar gelegd. Uiteindelijk komen we uit op een Toyota Prius. Een hybride auto, waardoor je extra zuinig rijdt. Hierdoor ben je op de lange termijn echt goedkoper uit. De auto is een middenklassen en niet een grote, wat ik eerst in gedachte had. Dit is op normale dagen niet zo’n probleem, maar voor een grote vakantie moeten we toch echt iets gaan bedenken, maar dat is latere zorg.

prius1

We maken in twee verschillende auto’s een proefrit. Dit is niet te vergelijken met onze kleine autootjes. Wat een ruimte en wat rijdt dat ontspannen. Wel is een hybride auto een automaat. Dat is even wennen en het haalt het stoere van autorijden er wel af. Ach, je moet wat overhebben voor je portomonee en de natuur.

De keuze is gemaakt

We kiezen uiteindelijk voor deze schitterende zwarte bak. Een zwarte auto vind ik altijd zo sjiek en dus altijd al willen hebben. Op woensdag kunnen we hem ophalen. We hebben gelukkig alle delen van de vorige auto kunnen vinden. De ochtend zelf bedenk ik dat we de verzekering nog om moeten zetten. Onderweg belt manlief met de verzekering en nog mooi optijd kunnen we een verzekering van de Hema afsluiten.

Wel jammer dat ik het autootje van mijn opa nu weg moet doen al is de oudste helemaal in de wolken en kijkt zijn ogen uit in de nieuwe auto!

prius2
De kleine vermaakt zich kostelijk bij het zien van de auto’s die omhoog en omlaag gaan. Hij mocht zelfs op het knopje drukken om de lift te bedienen.
error
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge