avondroutine met een baby en een dreumes

Ik heb altijd veel nagedacht over een avondroutine. Hoe mooi klinkt het als je kind na een bad en een boekje in z’n bedje gaat liggen. Helaas is de oudste knul niet zo makkelijk in het gareel te krijgen en heeft hij zelf z’n avondroutine bedacht. Met nog een kleine erbij is er eigenlijk weinig aan deze routine veranderd. Zijn kleine broertje dient zich maar aan te passen aan de grote broer.

Avondroutine met een baby en een dreumes

17.00 Koken.
Vaak hebben we makkelijke maaltijden, die in een handomdraai op tafel staan. Een kwartiertje later beginnen met koken is ook vaak geen probleem. Grote knul schuift vaak z’n stoeltje tegen de keukenkasten aan, zodat hij mee kan kijken wat ik aan het doen ben. Dit maakt het koken niet gemakkelijker.
17.30 Aan Tafel.
Als het eten bijna klaar is zeg ik tegen de grote knul dat hij aan tafel mag gaan zitten en vaak rent hij al zelf naar z’n stoel om te gaan eten. Ik heb dan nog 2 minuten om alles op tafel te zetten en samen te gaan eten. Doe ik er langer over, dan kruipt hij over de tafel om alles te onderzoeken.
17.45 Papa thuis.
Papa is vaak later thuis dan dat wij honger hebben. We beginnen dus vaak zonder hem. Als wij aan tafel zitten kijken we de tuin in en zien we hem aan komen lopen. Als de grote knul dit ziet rent hij direct naar de gang om papa te begroeten.
18.00 Toetje en tv.
Na het eten kijken we nog wat tv. Er zijn een paar favoriete programma’s die grote knul leuk vind om te kijken. Zo hebben we regelmatig het vliegtuigen zien opstijgen, Zootropolis ken ik uit m’n hoofd en tegenwoordig vraagt hij om appel, ofwel Klokhuis. Zijn toetje doen we in een flesje, zodat het voor hem makkelijk is te drinken en wij niet nog meer op moeten ruimen.
18.30 Naar boven.
Meneer kan super goed trapenlopen en dus loopt hij vaak al voor ons de trap op. Wij mogen hem vaak niet eens helpen. Na een paar minuten zijn we dus eindelijk boven. Boven rent hij direct naar het grote bed van papa en mama. Hij vindt het heerlijk om net als ons op het kussen en onder de dekens te gaan liggen. Tegenwoordig moet zelfs z’n knuffel in de co-sleeper onder het dekentje gelegd worden en doet hij alsof hij gaat slapen.
18.45 Omkleden.
Het spelen op het grote bed moet op een gegeven moment gestopt worden om z’n kleren om te ruilen voor een pyjama. Tanden worden vlug gepoetst vaak is er nog een ontsnappingspoging richting het grote bed van papa en mama waar hij nog gaat spelen.
19.00 Naar bed.
Maar niet voor er voldoende nachtzoentjes gegeven zijn. Eerst laat hij papa en mama elkaar kusjes geven en vervolgens doet hij z’n snoetje ertussen en wordt hij bedolven onder de nachtzoentjes. Uitendelijk leggen we hem in z’n bedje en valt hij in slaap….. Nadat hij er nog een paar keer uit is gekomen natuurlijk.
Er komt dus de hele avond geen bad of boekje om de hoek kijken. Meneer heeft het veel te druk met spelen op ons bed. En eigenlijk vinden we het wel prima. Tussendoor legt een van ons de jongste op bed of ruimt nog wat op, terwijl de ander met de kleine speelt. Voor hem is het ook fijn dat hij wat 1 op 1 aandacht krijgt van zijn papa en/of mama. Met de kleine erbij hebben we dit bewust in moeten zetten en eerlijk is eerlijk. Wij vinden het ook heerlijk.

Wat doen jullie altijd voor het slapen gaan?

error
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge