Babyhaar onder controle

Bij andere mensen vind ik het heel schattig staan, maar toch wil ik ze wat makkelijker onder controle krijgen. De babyhaartjes die aan de de haargrens alle kanten op pieken en een stijlvol kapsel er slordig uit doen zien. Er zijn momenten dat je ze lekker hun gang kan laten gaan, maar andere momenten moeten ze gewoon even blijven zitten waar ze horen.

Ik heb ze al mijn hele leven. De babyhaartjes. Nu na de bevalling lijkt het ergen dan ooit. Het is alsof er een hele nieuwe pruik tussen mijn lange lokken door groeit. Zelfs een gewone staart verandert in ‘one big mass’. ‘Bad hair day’ is onderhand ‘bad hair month’.

Lees ook >> Mijn eeuwige haardracht

babyhaar3

Een bekende manier om de kleine haartjes plat te krijgen is het plat te spuiten met hairlak of andere middeltjes. Dit resulteert vaak in een vette laag over mijn haar, waardoor het er vies uit gaat zien. Wat dan wel. Deze leek dook het internet op en vond de manier om de babyhaartjes onder controle te krijgen.

Lees ook >> 3 manieren om dun en fijn haar te dragen

babyhaar4

Nat haar

Om de babyhaartjes onder controle te krijgen moet je deze haartjes nat maken. Dit kan je doen door je haar flink te wassen, maar voor een snellere manier kan je ook je haar nat maken door een spray te gebruiken of met je natte handen door je haar gaan. Zorg dat vooral de babyhaartjes goed nat zijn.

Föhnen

Met een goede föhn ga je de haartjes drogen. Door de haartjes tussen duim en wijsvinger vast te houden zorg je dat de haartjes in de juiste richting blijven zitten als ze droog zijn. Nu is het tussen je vingers houden van je haar, waar een hete föhn op staat niet heel prettig. Een fijne kam werkt hier ook prima voor. Zorg dat de haartjes niet alle kanten op worden geblazen en wissel de temperatuur van de föhn af om de haartjes te beschermen tegen verbranding.

Hairspray

Door de haartjes vast te zetten met haarlak kan je de rest van de dag (en zelfs nog een beetje de volgende dag) genieten van een ‘sleek look’. Ga hiervoor niet los met de spray, maar gebruik iets om de haarlak subtiel mee te verdelen. Er wordt vaak aangeraden om een tandenborstel te gebruiken, een schoon mascaraborsteltje zou beter effect hebben, maar een fijne kam inspuiten met lak heeft ook een prima effect.

babyhaar1

De rest van de dag blijft je haar goed zitten en ik had er zelfs de volgende dag nog profeit van. Zelfs de meest vervelende haartjes die altijd alle kanten op gaan waren onder controle. Mijn haar werd niet viezig of keihard, maar had een hele natuurlijke glas over zich.

babyhaar2

Dat het goed resultaat had, was wel duidelijk toen mijn man mij een complimentje gaf voor mijn haar. Meneer die niet eens ziet als ik er 10 centimeter af heb gehaald, zag wel dit super sjieke kapsel.

error
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge