Beginnen met een Capsule Wardrobe

In de laatste jaren ben ik eigenlijk weinig veranderd van kledingmaat. Tijdens mijn zwangerschappen ben ik natuurlijk wel aangekomen en heb ik nieuwe kleding moeten aanschaffen, maar verder trok ik met gemak na de zwangerschap de broeken van een paar jaar geleden weer aan. Met als gevolg dat ik nu 20 seizoenen aan kleding in m’n kast heb hangen en niet meer weet wat ik aan moet trekken.

Waar ik altijd een drang had om mijn kast keurig netjes te hebben, ziet het er nu uit alsof er een tornado doorheen is gegaan. De verschillende soorten stijlen die in mijn kast hangen, de overgrote lading aan kleding die niet meer van deze tijd is, de schattige rokjes die ik eigenlijk nooit draag.

Een half uurtje zalando en m’n hele winkelmand zit overvol. Als ik hieraan toe zou geven zal ik ons gezin het faillissement in jagen. Dan alleen dat shirtje dat in de aanbieding is maar. Ooh zo blij, als deze binnenkomt, maar eigenlijk kan ik hem niet zo goed combineren met wat ik in mijn kledingkast heb hangen, met als gevolg dat hij achter in de kast beland of het altijd met dezelfde broek draag. Wat een variatie toch…..

Op pinterest ben ik een aantal keer terecht gekomen op “capsule wordrobe”. Wat dit precies inhoud is het volgende.

Een capsule wardrobe is een collectie van essentiële kledingstukken, denk aan broeken, rokken, shirts en jassen, die niet modegevoelig zijn en makkelijk kunnen worden aangevuld met een aantal seizoensgebonden kledingstukken.

Omdat ik niet erg mode-bewust ben, maar er wel leuk gekleed wil zijn, leek me dit een ideale manier om m’n kedingkast opnieuw op te bouwen.

30 kledingstukken

Oorspronkelijk heeft een capsule wardrobe 30 kledingstukken. Op pinterest varieert dit getal behoorlijk.
Maar waar moet ik beginnen. Hoewel ik het een fantastisch idee vind, heb ik nog geen daadwerkelijke stappen ondernomen om een echte verandering aan te brengen.
Tot nu. De perfecte tip ben ik tegengekomen om het begin te maken. Het vaststellen van je eigen stijl. En hoe doe je dat? Nou, gewoon. Pinterest! Kijk naar outfits, zoek stylen en pin alles wat je leuk vind. Vervolgens zal je een patroon gaan zien. Je ziet dat streepjes steeds terugkomen in je lijst, of je bent juist iemand die het bloemenmotief steeds terugkomt.

Hier begin ik dus. Ik ga gericht zoeken naar mijn stijl. Als deze mij duidelijk is kan ik mijn kast uitzoeken en vervolgens alle missende stukken voor mijn capsule aanschaffen.

Laat me weten wat jouw favoriete outfit is. Ik heb nog veel spiratie nodig!

error
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge