Bloggen, meer dan alleen een hobby

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Het was voor mij een manier om de tijd met mijn kinderen vast te leggen, mijn ervaring als moeder een plek te geven en mijn schrijfdrang zijn gang te laten gaan. Na ruim een jaar is het niet alleen het ‘op papier zetten van mijn woorden’, maar het is veel meer dan dat.

blogdoelen

Geluk

Mijn blog heeft me doen realiseren dat ik gelukkig ben. Ik heb jaren te maken gehad met een depressie en had mezelf aangeleerd niet te enthousisat te worden met een goede periode. Deze werden altijd snel opgevolgd door moeilijke tijden. In de kraamweek ben ik door mijn stommiteit (niet snel genoeg een nieuw recept aangevraagd) gestopt met mijn antidepressiva. Ik bleef doorschrijven aan mijn blog en dwong mezelf wat dieper na te denken over hoe ik de dingen ervaarde. Zo stond ik er opeens bij stil dat ik me eigenlijk best goed voelde. Ik voelde me zelfs heel goed en langzaam durfde ik te typen dat ik gelukkig was. Door te bloggen ben ik gaan realiseren hoe ik me echt voel en dat is gelukkig!

Lees ook >> Gestopt met antidepressiva

Durf

Ik ben iemand die zichzelf liever wegcijfert dan op de voorgrond zet. En natuurlijk begin je dan een blog! Met een blog moet je net wat meer van jezelf laten zien. Ik ben iemand die dingen snel weglacht of een geintje maakt over moeilijke onderwerpen. Soms schrijf ik delen van een tekst meerdere keren opnieuw, omdat ik dan, uit gewoonte, er een grapje over maak. De realiteit laten zien vind ik belangrijk op mijn blog, dus ik heb moeten leren het niet af te doen met een grapje.

En dan komt het promoten van je eigen blogpost. De eerste tijd durfde ik tegen niemand te zeggen dat ik een blog had. Bang dat iemand het zou lezen die ik zou kennen en vervolgens gaan oordelen. Toch leerde ik stukje bij beetje mijn blog te promoten via verschillende wegen. En eigenlijk krijg ik alleen maar leuke reacties.

Eigenwaarde

Ik vind het soms nog moeilijk te geloven dat mijn verhalen leuk genoeg zijn om door andere mensen gelezen te worden. Toch is het aantal volgers netjes aan het groeien en hoor ik regelmatig positieve berichten uit mijn vriendenkring komen.

Ik wisselde mijn eigen verhalen af met verhalen waarvan ik dacht dat mensen het leuk zouden vinden om te lezen. En wat blijkt? Mijn eigen verhalen worden beter gelezen. Zo ontstonden er een paar uitschieters in de statistieken voor de verhalen waarvan ik niet had verwacht dat mensen er interesse in zouden hebben.

Elke keer weer is het een boost voor mijn eigenwaarde om te zien dat er zoveel mensen mijn verhaal lezen.

Jong geleerd
Als ik tenminste de kans krijg om mijn verhaal te tikken

Ambitie

Ambitie voor bepaalde zaken heb ik altijd gehad. Ik wilde alleen veel en snel. Dit gaat natuurlijk niet en al snel stagneert mijn inzet en ambitie als ik niet datgene haal wat ik wilde halen.

Door de kleine kinderen, het huishouden en mijn parttime baan is de tijd dat ik aan mijn blog kan werken beperkt. Hierdoor kan ik steeds maar kleine stapjes zetten. Hoewel ik mijn website flink onder handen wil nemen, de hele blogwereld wil ontdekken en uren social media wil verkennen, blijft er vaak alleen tijd over om een artikel te tikken en wat mooie foto’s erbij te plaatsen.

Doordat mijn blog in de kraamperiode is begonnen heb ik geen grote stappen in het beginnen kunnen maken. Tenslotte was het een platform waar ik voor mezelf verhalen wilde schrijven. Een groot aantal lezers krijgen en een succesvolle blogger worden is nooit een reden geweest om te gaan typen (maar stiekem wel een kleine droom natuurlijk). Dat ik langzaam vooruitgang zag in mijn blog motiveerde me om steeds een klein stapje verder te zetten. Hierdoor groeit mijn ambitie, maar ik hou mezelf voor steeds een klein stapje vooruit te doen ipv een sprong te nemen.

Bloggen is dus niet alleen mijn hobby geworden, maar het is ook een stukje therapie. Een therapie waar ik nog hoop jaren mee door te kunnen gaan. Ik heb nog voldoende inspiratie en kan nog vele verhalen schrijven. En ik hoop nog heel veel bij te kunnen leren!

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge